Αγκαλιά με την πρόκριση, ελπίζει και σε πλεονέκτημα

Written by  Μαρ 24, 2016

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τη «φωτιά», βρέθηκε κοντά σε μια οδυνηρή ήττα από την αδιάφορη Νταρουσάφακα, αλλά στο τέλος ήταν εκείνος που χαμογέλασε χάρη στην μαχητικότητα και το πάθος του Έλλιοτ Γουίλιαμς που πέτυχε 5 πόντους στα τελευταία 26’’ και χάρισε τη νίκη στους «πράσινους» με 84-86 που τους φέρνει πιο κοντά στα play off της Ευρωλίγκας και σε μαθηματικές ελπίδες ακόμα και για το πλεονέκτημα.

Η ελληνική ομάδα ήταν κακή αμυντικά, ωστόσο, στην επίθεση Ραντούλιτσα και Γουίλιαμς πετούσαν «φωτιές» και την βοήθησαν να φτάσει σε μια σημαντική νίκη που δίνει συνέχεια στην ευρωπαϊκή τους περιπέτεια.

Οι «πράσινοι» παραλίγο να αυτοκτονήσουν, όμως, ο νεοαποκτηθείς γκαρντ δεν ήταν διατεθειμένος να αφήσει την τουρκική ομάδα που έπαιξε για την ιστορία της να πανηγυρίσει μια νίκη που θα έβαζαν τους Κυπελλούχους Ελλάδας σε περιπέτειες.

Η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση με την τουρκική ομάδα που έπαιζε για το γόητρό της να το εκμεταλλεύεται και να παίρνει ένα μικρό προβάδισμα στο ξεκίνημα (12-6 στο 4’).

Η Νταρουσάφακα «χτύπησε» μέσα στη ρακέτα, εκεί όπου έφτασε γρήγορα στο μπόνους των βολών και δεν δυσκολεύθηκε να διατηρήσει το προβάδισμα και με τον Σεμίχ Ερντέν να κάνει όλη τη ζημιά (16 πόντοι στο πρώτο δεκάλεπτο), να ανεβάζει συνεχώς τη διαφορά (27-15 στο 9’) και να προηγηθεί στο τέλος του δεκαλέπτου με 30-22.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε χωρίς πόντο περίπου 3’ στο δεύτερο δεκάλεπτο, με την Νταρουσάφακα να ανεβάζει τη διαφορά στο +13 (35-22), ωστόσο, η εμπειρία και η είσοδος του Δημήτρη Διαμαντίδη και η αξιοποίηση του Ραντούλιτσα ισορρόπησε τα πράγματα και με ένα μεγάλο comebackμείωσε σταδιακά και έφερε το παιχνίδι και πάλι σχεδόν στα ίσα λίγο πριν το ημίχρονο (42-40).

Η ελληνική ομάδα πέρασε για πρώτη φορά μπροστά μετά το 0-2 του πρώτου λεπτού με καλάθι του Έλλιοτ Γουίλιαμς (44-46) και, παρά την αντίδραση της Νταρουσάφακα που ξαναπήρε ένα μικρό προβάδισμα μέχρι το τελευταίο λεπτό της περιόδου, έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενος στο σκορ με 63-65 χάρη σε εκπληκτικό τρίποντο του Τζέημς Φελντείν σε «νεκρό» χρόνο.

Ο Παναθηναϊκός εξακολουθούσε να μην αμύνεται καλά στην περιφέρεια και αυτό έδωσε την ευκαιρία στην Νταρουσάφακα να πετύχει συνεχόμενα μακρινά σουτ για να ξαναπάρει το προβάδισμα (75-70 στο 35’), όμως, με τον Τζέημς Φελντείν να πετυχαίνει μεγάλα σουτ και τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα να κερδίζει τις μάχες κάτω από το καλάθι και να σκοράρει με κάθε ευκαιρία έκανε την ανατροπή, προηγήθηκε με 77-81 και έδειξε να κρατάει την τύχη του στα χέρια του.

Η Νταρουσάφακα, όμως, αντέδρασε και με ένα σερί 7-0 πέρασε μπροστά με 84-81 πριν ο Έλλιοτ Γουίλιαμς με ένα εκπληκτικό τρίποντο ισοφαρίσει στα 26’’ σε 84-84 και στείλει το παιχνίδι σε δραματικό φινάλε.

Η τουρκική ομάδα είχε την ευκαιρία να κάνει μια επίθεση και να πάρει το παιχνίδι, ο Σκότι Γουίλμπεκιν βιάστηκε, ο Έλλιοτ Γουίλιαμς έκλεψε τη μπάλα και με 2/2 βολές από το φάουλ που κέρδισε, έγραψε το 84-86 και έστειλε τον Παναθηναϊκό ένα βήμα από την πρόκριση στα play off.  

Εκτός από τους πόντους της νίκης ο Αμερικανός σημείωσε συνολικά 19 πόντους και έδωσε πολλή ενέργεια που παρέσυρε τους συμπαίκτες του στη νίκη. Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα είχε 21 πόντους με 6 ριμπάουντ, ο Τζέημς Φελντείν είχε 12 πόντους με ορισμένα μεγάλα καλάθια που κράτησαν τον Παναθηναϊκό μέσα στο παιχνίδι, ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε 8 πόντους με 5 ασίστ.

Από την Νταρουσάφακα που έπεσε με ψηλά το κεφάλι, ο Σεμίχ Ερντέν ξεκίνησε πολύ δυνατά με16 πόντους στην πρώτη περίοδο, αλλά στη συνέχεια σημείωσε μόλις δυο ολοκληρώνοντας με 18 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Σκότι Γουίλμπεκιν είχε 13 πόντους, ο Μάρκο Μαρκοϊσβίλι είχε 12 πόντους, ενώ ο Εμίλ Πρέλτζιτς είχε 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 30-22, 42-40, 63-65, 84-86

Νταρουσάφακα (Μαχμούτι): Γουίλμπεκιν 13, Γιανγκμούρ 3, Ρέντινγκ 6, Ερντέν 18, Μαρκοϊσβίλι 12, Αλντεμίρ, Γκόρντον 9, Αρσλάν, Σλότερ 3, Χαρανγκόντι 3, Μπιέλιτσα 6, Πρέλτζιτς  11

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Χέινς 5, Πάβλοβιτς, Χαραλαμπόπουλος, Φώτσης 3, Ραντούλιτσα 21, Φελντέιν 12, Διαμαντίδης 8, Γκιστ 10, Καλάθης 1, Παπαγιάννης, Γουίλιαμς 19, Χάντερ 7

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.