Ερ. Αστέρας για play off και… πλεονέκτημα, έχει «ανάσες» η Εφές

Written by  Μαρ 18, 2016

Σπουδαία νίκη που τον φέρνει ένα βήμα πριν την πρόκριση στα play off σημείωσε ο Ερυθρός Αστέρας με εκπληκτική ανατροπή απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα, την ώρα που η Αναντολού Εφές δυσκολευόταν να διατηρήσει ζωντανές τις λιγοστές ελπίδες της για πρόκριση.

Ο Ερυθρος Αστέρας έκανε μια τρομερή ανατροπή και πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Ουνικάχα Μάλαγα με 72-78, παραμένοντας δυναμικά στο παιχνίδι της πρόκρισης στα play off, ενώ πλέον διεκδικεί με αξιώσεις και το πλεονέκτημα της έδρας. Η ομάδα του Βελιγραδίου βρέθηκε πίσω στο σκορ με -16 στο ημίχρονο της αναμέτρησης, όμως, με μια εντυπωσιακή αντεπίθεση και επιμέρους σκορ 29-51 στο δεύτερο μέρος, πήρε την πολύ μεγάλη νίκη που την φέρνει στο 7-4 στον πέμπτο όμιλο όπου υπερτερεί στην ισοβαθμία με Παναθηναϊκό και Λοκομοτίβ Κουμπάν ανεβαίνοντας πλέον στην δεύτερη θέση. Ο Στέφαν Γιόβιτς με 16 πόντους, 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των νικητών που είχαν επίσης σε πολύ καλή μέρα τους Μάρκο Σιμόνοβιτς και Μάρκο Γκούντουριτς που σημείωσαν από 12 πόντους και τον Μάικ Ζίρμπες με 9 πόντους και 7 ριμπάουντ. Από την ισπανική ομάδα, ό,τι είχε να παρουσιάσει ήταν ο Νεμάνια Νέντοβιτς με 22 πόντους.

Η Αναντολού Εφές τα χρειάστηκε απέναντι στην Τσεντεβίτα, όμως, στο τέλος ήταν πιο ψύχραιμη και πήρε μια πολύ δύσκολη νίκη με 80-76 και διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στα playoffτης Ευρωλίγκα. Η κροατική ομάδα αιφνιδίασε τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, ωστόσο, το παιχνίδι έφτασε να κριθεί στις λεπτομέρειες, εκεί που οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν στο τέλος. Ο Τόμας Ερτέλ ήταν ο κορυφαίος των νικητών με 19 πόντους και 8 ασίστ, με τους Ντάριο Σάριτς και Ντέρρικ Μπράουν να προσθέτουν 12 πόντους και 5 ριμπάουντ και 12 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ αντίστοιχα. Ο Μάρκο Αράποβιτς και ο Νεμάνια Γκόρντιτς είχαν από 16 πόντους και ο Μίρο Μπιλάν είχε 14 πόντους με 4 ριμπάουντ για τους φιλοξενούμενους. 

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.