Όσο κερδίζει, ελπίζει

Written by  Μαρ 18, 2016

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 74-59 της Ζαλγκίρις Κάουνας και πήρε την πρώτη ψυχολογική ανάσα μπαίνοντας στο τελευταίο κομμάτι του Top 16, διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση στα play off.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν ακριβώς όσο χρειαζόταν για να πάρουν μια εύκολη και συνάμα πολύ σημαντική νίκη που τους δίνει μια καλή ψυχολογική τόνωση ενόψει της συνέχειας όπου αναζητά το απόλυτο των νικών αν θέλει να έχει συνέχεια στην διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός έλεγξε το ρυθμό στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, πήρε τη «μάχη» των ριμπάουντ, μαζεύοντας συνολικά 42, εκ των οποίων τα 14 επιθετικά και, παρά το νωθρό του ξεκίνημα, δεν επέτρεψε στην φιλοξενούμενη ομάδα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από μια αξιοπρεπή ήττα.

Πλέον απομένουν τρία παιχνίδια για να δει ο Ολυμπιακός αν θα καταφέρει να προκριθεί στα play off για μια ακόμα σεζόν, με το παιχνίδι της ερχόμενης εβδομάδας με την Ρεάλ Μαδρίτης στο Φάληρο να είναι ο ορισμός του «η ζωή μου ο θάνατός σου».

Με τον Γιώργο Πρίντεζη να μπαίνει για ένα ακόμα παιχνίδι φουριόζος και με εμφανή πρόθεση να τρέξει, ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα στο σκορ από το ξεκίνημα της αναμέτρησης (7-2 στο 3’ και 14-8 στο 7’) διατηρώντας, παράλληλα, πολύ υψηλά τα επίπεδα της αμυντικής του επίδοσης.

Παρ’ όλα αυτά, οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να ξεφύγουν περισσότερο και με ένα κακό δίλεπτο στο τέλος της πρώτης περιόδου επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να κάνουν ένα σερί 0-7 και να προηγηθούν με 14-15.

Η είσοδος των Χάκετ (κυρίως) και Στρόμπερι έδωσε «πνοή» στον Ολυμπιακό που ανέκτησε το προβάδισμα (21-15 στο 12’) και ξύπνησε ξανά και τους φιλάθλους στις κερκίδες, όμως, και πάλι η Ζαλγκίρις βρήκε τρόπο να αντιδράσει και να μην του επιτρέψει να αυξήσει τη διαφορά.

Με επιθετικό ξέσπασμα από τον Κώστα Παπανικολάου και περισσότερο πιεστική άμυνα που ανάγκαζε τους παίκτες της Λιθουανικής ομάδας να κάνουν εύκολα λάθη (10 στο ημίχρονο), ο Ολυμπιακός ξαναπήρε διαφορά που τον έφερε στο τέλος του πρώτου μισού της αναμέτρησης να προηγείται με 39-30.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο ορεξάτος στο δεύτερο ημίχρονο και εδραίωσε μια διψήφια διαφορά (47-32 στο 23’) που τον έβαλε σε τροχιά νίκης. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας έφτασαν και το +19 (56-37) για να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο με μια διαφορά ασφαλείας για το 58-41.

Η διαφορά έφτασε μέχρι και το +21(62-41 στο32’) και από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Ολυμπιακός άρχισε να σκέφτεται το επόμενο παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης που θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια της ελληνικής ομάδας στην διοργάνωση.

Το τελικό 74-59 ήταν το πρώτο από τα τέσσερα αποτελέσματα που αναζητά ο Ολυμπιακός στις τελευταίες αγωνιστικές προκειμένου να εξαντλήσει τις πιθανότητές του για πρόκριση στα playoff, με τους φιλάθλους να ζητούν τη νίκη και την ερχόμενη εβδομάδα στον πιο κρίσιμο αγώνα μέχρι σήμερα με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν και πάλι ο κορυφαίος του Ολυμπιακού με 17 πόντους και 3 ριμπάουντ, ο Κώστας Παπανικολάου βοήθησε με τους 11 πολύτιμους πόντους του, ο Βασίλης Σπανούλης είχε 8 πόντους και 6 ασίστ, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ κέρδισε πολλές «μάχες» κάτω από τα καλάθια και μαζί και περισσότερη αυτοπεποίθηση με τους συνολικά 9 πόντους και 6 ριμπάουντ του, ενώ ο Οθέλο Χάντερ μπορεί να μην σκόραρε, αλλά μάζεψε 11 ριμπάουντ που βοήθησαν τους «ερυθρόλευκους» να ελέγξουν το ρυθμό.

Από την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο Ίαν Βουγιούκας είχε 14 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Παούλιους Γιανκούνας είε 12 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 39-30, 58-41, 74-59

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Όντομ-Τζόνσον 4, Χάντερ, Παπαπέτρου 3, Σπανούλης 8, Στρόμπερι 7, Μιλουτίνοφ 9, Πρίντεζης 17, Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 2, Γουόρικ 2, Χάκετ 9, Παπανικολάου 11

Ζαλγκίρις Κάουνας (Γιασικεβίτσιους): Ραντλ 3, Βένε, Λεκαβίτσιους 2, Πότσιους 2, Σεϊμπούτις 2, Μότουμ 7, Γιανκούνας 12, Βουγιούκας 14, Σάιους 2, Βετσβάγκαρς 3, Χάνλαν 6, Ουλανόβας 6

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.