Τα «σπασε» και έχασε την ευκαιρία του

Written by  Μαρ 11, 2016

Ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά σε ια μεγάλη ανατροπή στο Βελιγράδι, ωστόσο, στο τέλος έμεινε από δυνάμεις και με την δεύτερη ήττα του σε ισάριθμα παιχνίδια με τον Ερυθρό Αστέρα με σκορ 69-67 έπεσε στο 6-4 και ταυτόχρονα, στην τέταρτη θέση του ομίλου.

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας βρέθηκαν σε πολύ κακή μέρα επιθετικά (4/22 τρίποντα), έκανε συνολικά 17 λάθη, αριθμός τεράστιος για τόσο σημαντική εκτός έδρας αναμέτρηση, ενώ παρά το γεγονός ότι κατάφερε στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου να γυρίσει το παιχνίδι, στο τέλος δεν είχε το καθαρό μυαλό για να ολοκληρώσει την ανατροπή.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ άσχημα το παιχνίδι, καθώς είχε ξεκάθαρο επιθετικό πρόβλημα, αφού  Ερυθρός Αστέρας είχε κλείσει όλους τους διαδρόμους μη επιτρέποντας στους «πράσινους» να πλησιάσουν στο καλάθι, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο του καλάθι το πέτυχε μετά από σχεδόν 4’.

Παρ’ όλα αυτά, με την εντυπωσιακή βελτίωση της άμυνας του, ο Παναθηναϊκός έκανε ένα σερί 2-12, μετατρέποντας το 4-0 σε 6-12 και μπήκε στη θέση του οδηγού, ολοκληρώνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με 10-18, έχοντας ανακτήσει πλήρως τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είχε «σπάσει τα καλάθια έξω από τα 6,75 μ. (μόλις 1/11 στο πρώτο μέρος), δεν δυσκολεύθηκε να διατηρήσει τη διαφορά, αφού και οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα δεν έβρισκαν εύκολα στόχο.

Η διαφορά έφτασε το +9 (16-25 στο 14’) και, παρά το τρίτο φάουλ του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, ο Παναθηναϊκός δεν ένιωσε απειλή από τους γηπεδούχους μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, που τον βρήκε να προηγείται με 28-31.

Ο Ερυθρός Αστέρας ξεκίνησε φουριόζος το δεύτερο ημίχρονο και με ένα σερί 8-1 βρέθηκε μπροστά με 36-32, εκμεταλλευόμενος τα γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός εξακολουθούσε να πετάει ευκαιρίες  στην επίθεση.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν μέχρι και το +9 (47-38 στο 27’) και ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα λίγο πριν το τέλος της περιόδου (51-40 στο 29’).

Το καταστροφικό τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τον Παναθηναϊκό πίσω στο σκορ με 53-42, με τον Ερυθρό Αστέρα να έχει κάνει ένα  εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 25-11.

Ο Ερυθρός Αστέρας προηγήθηκε με +13 (55-42 στο 31’), όμως, ο Παναθηναϊκός έδειξε να «ξυπνά» και με την άμυνά του να τσακίζει «κόκαλα» και τον Έλλιοτ Γουίλιαμς να παίρνει τις επιθέσεις πάνω του, έκανε ένα σερί 0-13, ισοφάρισε την αναμέτρηση και ξαναμπήκε στη διεκδίκηση της νίκης.

Η ενέργεια του Παναθηναϊκού φάνηκε ότι ήταν μέχρι εκεί, αφού στη συνέχεια έμεινε από δυνάμεις, έχασε το καθαρό μυαλό, ενώ συνέχισε να «σπάει» τα καλάθια, με αποτέλεσμα ο Ερυθρός Αστέρας να ξαναπάρει μια διαφορά 6 πόντων (63-57) στο 1.18’’ πριν το τέλος.

Παρ’ όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός έκανε και πάλι ηρωική ανατροπή και με τρομερό τρίποντο του Έλλιοτ Γουίλιαμς στα 31’’ έφερε το παιχνίδι και πάλι στον πόντο (64-63), πριν αποβληθεί με 5 φάουλ από ανόητη ενέργειά του.

Ο Νεμάνια Ντάγκουμπιτς σημείωσε 2/2 βολές για το 66-63, ο Νικ Καλάθης δεν τον μιμήθηκε και με 1/2 μείωσε σε 66-64.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το μεγαλύτερο λάθος της βραδιάς, καθώς με 21’’ να απομένουν όχι μόνο δεν έκανε φάουλ, αλλά επέτρεψε στον Κουίνσι Μίλλερ να πετύχει καλάθι και φάουλ στα 9,7’’ και να δώσει διαφορά ασφαλείας για τη νίκη.

Ο Σάσα Πάβλοβιτς με τρίποντο σε νεκρό χρόνο έγραψε το τελικό 69-67 που φέρνει τον Παναθηναϊκό στο 6-4 και να πέφτει στην τέταρτη θέση του ομίλου, νιώθοντας πλέον την «ανάσα» και της Αναντολού Εφές.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης των γηπεδούχων ήταν ο Τάρενς Κίνσεϊ με 19 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ο Κουίνσι Μίλλερ σημείωσε 16 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Από τον κάκιστο Παναθηναϊκό, ο μόνος διασωθείς ήταν ο Έλλιοτ Γουίλιαμς που προσπάθησε να γυρίσει το παιχνίδι μόνος του, με συνολικά 17 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, ενώ ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα είχε 11 πόντους και 7 ριμπάουντ, αλλά φορτώθηκε νωρίς με φάουλ και δεν κατάφερε να βοηθήσει περισσότερο.

Τα δεκάλεπτα: 10-18, 28-31, 53-42, 69-67

Ερυθρός Αστέρας(Ράντονιτς): Κίνσεϊ 19, Ρέμπιτς, Ντάνκγουμπιτς 9, Λάζιτς 2, Μίσιτς 6, Τέγιτς, Σιμόνοβιτς 2, Γκούντουριτς 2, Γιόβιτς 4, Μίλερ 16, Ζιρμπές 6, Στίματς 3

Παναθηναϊκός(Τζόρτζεβιτς): Χέινς 5, Πάβλοβιτς 7, Γιάνκοβιτς, Φώτσης, Ραντούλιτσα 11, Φελντέιν 4, Διαμαντίδης, Γκιστ 9, Καλάθης 5, Κούζμιτς 5, Γουίλιαμς 17, Χάντερ 4

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.