«Αυτοκτονία» που φέρνει πιο κοντά τον αποκλεισμό

Written by  Μαρ 10, 2016

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη «φωτιά» στην καυτή έδρα της Μπάμπεργκ, διατηρούσε τη νίκη στα χέρια του, όμως, στο τέλος «αυτοκτόνησε» και με την οδυνηρή ήττα του με 72-71 βρίσκεται πλέον ένα βήμα από τον αποκλεισμό από την συνέχεια της Ευρωλίγκα.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την ευκαιρία να πάρουν το παιχνίδι, καθώς προηγήθηκαν με 6 πόντους δυο λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης, όμως, στο σημείο εκείνο έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και με τραγική περιφερειακή άμυνα, δέχθηκαν συνεχόμενα τρίποντα που τους πλήγωσαν… θανάσιμα, αφού πλέον οι ελπίδες τους για πρόκριση έχουν αρχίσει να εξανεμίζονται επικίνδυνα.

Η ελληνική ομάδα ήταν μπροστά στο σκορ, είχε την δυνατότητα να κάνει φάουλ για να στείλει την Μπάμπεργκ στις βολές και να έχει εκείνη την ευκαιρία για την τελευταία επίθεση, όμως, κάτι τέτοιο δεν συνέβη και ο Στρέλνιεκς με τρίποντο στα 4’’ πριν τη λήξη φέρνει τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά μπροστά από το φάσμα του αποκλεισμού έπειτα από δέκα συνεχείς παρουσίες στα playoff της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να «χτυπήσει» το παιχνίδι, όμως, η Μπάμπεργκ έβρισκε στόχο και διατηρούσε το προβάδισμα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης (9-5 στο 4’).

Ο Γιώργος Πρίντεζης μπήκε «καυτός» και με 12 πόντους στην πρώτη περίοδο έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό με +4 (17-21) και το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με την ελληνική ομάδα να προηγείται με 19-21.

Με την άμυνά του να «σφίγγει» εξαιρετικά στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός άρχισε να ελέγχει τον ρυθμό και σταδιακά να δημιουργεί μια διαφορά (22-30 στο 13’),  

Η γερμανική ομάδα, όμως, απάντησε πολύ γρήγορα και εκμεταλλευόμενη τα κενά στην άμυνα του Ολυμπιακού, ισοφάρισε σε 34-34 στο 16’ και πέρασε ξανά μπροστά με 38-36 στο 18’, για να μειώσει ο Γιώργος Πρίντεζης για το σκορ ημιχρόνου σε 38-37.

Με τους δυο αρχηγούς του, Σπανούλη και Πρίντεζη να οδηγούν τους συμπαίκτες τους και την άμυνα να βγάζει και πάλι το καλό της… πρόσωπο ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι μια διαφορά (41-49 στο 26’) και έφτασε για πρώτη ορά στο +10 (43-53 στο 28’).

Ένα τραγικό, ωστόσο, δίλεπτο στο τέλος της τρίτης περιόδου επέτρεψε στην Μπάμπεργκ να μειώσει τη διαφορά στο καλάθι (51-53), όμως, ο Ιωάννης Παπαπέτρου με buzzerbeaterέδωσε «φιλί ζωής» στον Ολυμπιακό που μπήκε στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού με διαφορά 5 πόντων (51-56).

Το παιχνίδι ήταν στην κόψη του «ξυραφιού» με τον Ολυμπιακό να κρατά μια μικρή διαφορά που τον διατηρούσε στο προβάδισμα και την Μπάμπεργκ να πιέζει ασφυκτικά για να μειώσει και να διεκδικήσει τη νίκη.

Οι αρχηγοί του, ωστόσο, ήταν αποφασισμένοι να μην αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη και αυτό κατέθεσαν στο παρκέ παρασύροντας τους συμπαίκτες τους. Ο Πρίντεζης μάζευε «σκουπίδια» σε κάθε μεριά του γηπέδου και σκόραρε με κάθε τρόπο, ο Σπανούλης μοίραζε ασίστ αφειδώς και ο Χάντερ τελείωνε τις φάσεις με θεαματικό τρόπο διατηρώντας τον Ολυμπιακό στο προβάδισμα.

Με μεγάλο τρίποντο ο Σπανούλης έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά με 63-69 με 1.58’ να απομένουν, ο Τάις σημείωσε ένα απίθανο τρίποντο με ταμπλό στα 1.20’ για το 66-69 και ο Κώστας Παπανικολάου με μεγάλο καλάθι στο 1.01’ έβαλε τον Ολυμπιακό ξανά μπροστά με +5.

Ο Νίκος Ζήσης με νέο τρίποντο μείωσε σε 69-71 στα 41.7’’ και έβαλε «φωτιά» στις κερκίδες, ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να πετύχει καλάθι και ο Στρέλνιεκς με τρίποντο-«μαχαιριά» στα 4,6’’ έβαλε τη γερμανική ομάδα μπροστά με 72-71.

Η Μπάμπεργκ είχε φάουλ να δώσει και το εκμεταλλεύτηκε για να κερδίσει τον χρόνο που απέμενε, ο Σπανούλης έκανε το λάθος στην πιο κρίσιμη φάση της αναμέτρησης και η γερμανική ομάδα πανηγύρισε μια νίκη που την διατηρεί σε τροχιά πρόκρισης, ενώ, ταυτόχρονα βυθίζει τον Ολυμπιακό όλο και πιο κοντά στον αποκλεισμό.

Οι ηρωικές προσπάθειες των Πρίντεζη, Σπανούλη και Χάντερ δεν ήταν αρκετές τελικά, για να φέρουν την πολύτιμη νίκη στους Πρωταθλητές Ελλάδας και πλέον χρειάζονται πολλά περισσότερα θαύματα για να αποφύγει έναν οδυνηρό αποκλεισμό.

Ο Γιώργος Πρίντεζης έκανε double-double με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Βασίλης Σπανούλης είχε 15 πόντους με 4 ριμπάουντ και 9 ασίστ και ο Οθέλο Χάντερ είχε 17 πόντους με 7 ριμπάουντ, όμως, οι προσπάθειές τους δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η Μπάμπεργκ βρήκε πολλούς «ήρωες» της τελευταίας στιγμής με τον Νικολό Μέλλι να σημειώνει 11 πόντους με 5 ριμπάουντ, τον Μπράντλεϊ Γουαναμέικερ και τον Λεόν Ραντόσεβιτς να έχουν από 11 πόντους και 4 ριμπάουντ και τον Γιάνις Στρέλνιεκς εκτός από το νικηφόρο τρίποντο να πετυχαίνει συνολικά 10 πόντους με 2 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 38-37, 51-56, 72-71

Μπάμπεργκ (Τρινκιέρι): Μέλλι 10, Ζήσης 3, Νίκολιτς, Στάιγκερ 9, Τάις 5, Γουαναμέικερ 11, Στρέλνιεκς 10, Χάρις, Μίλλερ 8, Χέκμαν 5, Ιντμπίχι, Ραντόσεβιτς 11

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ 3, Χάντερ 17, Παπαπέτρου 3, Σπανούλης 15, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 19, Αγραβάνης, Μάντζαρης, Γουόρρικ 6, Χάκετ 4, Παπανικολάου 4, Αθηναίου 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.