Υπάρχει ακόμα… ζωή στον Πειραιά

Written by  Μαρ 04, 2016

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και με τον κόσμο στο πλευρό του επικράτησε πιο εύκολα από ό,τι λέει το τελικό 82-68 της Λαμποράλ Κούτσα στον πρώτο από τους… τελικούς του κρατώντας ζωντανές τις ελπίδες του για την πρόκριση στα play off της Ευρωλίγκα.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας έπαιξαν ψυχωμένα, έβγαλαν από μέσα τους τον εγωισμό και την καλή τους άμυνα που τους χαρακτηρίζει εδώ και χρόνια και τους έφερε στο  δρόμο των επιτυχιών και απέναντι σε μια πολύ καλά δουλεμένη ομάδα που διεκδικεί με αξιώσεις την πρόκριση και το πλεονέκτημα έδρας, έδειξαν ότι στην καλή τους μέρα δεν έχουν να φοβούνται τίποτα και κανέναν.

Η ελληνική ομάδα έπαιξε σκληρή άμυνα που οδήγησε τους αντιπάλους της σε 17 λάθη, έκλεψαν μπάλες και έτρεξαν στον αιφνιδιασμό μοιράζοντας συνολικά 23 ασίστ, επικρατώντας σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού και ξεκίνησαν την… αντεπίθεσή τους με στόχο την πρόκριση στα play off.

Το πρόγραμμα που ακολουθεί μοιάζει ευνοϊκό για τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο, είναι γεγονός ότι με εμφανίσεις σαν αυτήν απέναντι στην Λαμποράλ, δεν έχει να φοβάται τίποτα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αγχωμένα και με την πίεση του «πρέπει» να βαραίνει τα πόδια των παικτών του, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μπουν στη θέση του οδηγού και με τον Χανγκά να κερδίζει τις πρώτες «μάχες», να προηγούνται με 3-9 στο 4’.

Ο Γιώργος Πρίντεζης το πήρε… πάνω του και με συνεχόμενους δικούς του πόντους εκμεταλλευόμενος τις μεγάλες πάσες του Βασίλη Σπανούλη, έδωσε το σύνθημα στους συμπαίκτες του για ένα σερί 12-0 του Ολυμπιακού που έφερε τους «ερυθρόλευκους» μπροστά στο σκορ με 15-9.

Η είσοδος του Γιάννη Μπουρούση δημιούργησε προβλήματα και φθορά στους παίκτες του Ολυμπιακού, όμως, το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την ελληνική ομάδα να προηγείται με 19-16 και τον Γιώργο Πρίντεζη να έχει φτάσει ήδη τους 13 πόντους.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο ορεξάτος στο δεύτερο δεκάλεπτο και με τον Ντάνιελ Χάκετ να ανεβάζει το ρυθμό και να κερδίζει το θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων οδήγησε τους Πρωταθλητές Ελλάδας σε ένα εντυπωσιακό σερί 16-0 που μετέτρεψε το 25-25 του 13’ σε 41-25 στο 18’ και στη θέση του οδηγού της αναμέτρησης.

Το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 44-30 και τους φιλάθλους του να έχουν την ευκαιρία να χειροκροτήσουν για πρώτη φορά και τον Χακίμ Γουόρικ στο παρκέ, με τον Αμερικανό να ακολουθεί τον ρυθμό των συμπαικτών του και να κερδίζει τις πρώτες του μάχες κάτω από τα καλάθια.

Ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος και με τον Βασίλη Σπανούλη να αναλαμβάνει επιθετικές πρωτοβουλίες, δεν δυσκολεύτηκε να ανεβάσει τη διαφορά στο +20 (61-41 στο 29’) και να βάλει τις βάσεις για τη νίκη – «ανάσα».

Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 63-47 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους φιλάθλους που ωθούσαν τους Πρωταθλητές Ελλάδας στην νίκη.

Μια αδικαιολόγητη χαλάρωση στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου σε συνδυασμό με την θεαματική βελτίωση των ποσοστών της Λαμποράλ από τα 6,75 μ. μετέτρεψαν το 68-50 το 34’ σε 71-63 στο 37’ και έφεραν πρόσκαιρη ανησυχία στους «ερυθρόλευκους», ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να μειώσουν περισσότερο κι έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη με 82-68 που τον φέρνει στο 4-5 και κρατά ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση.

Ο Γιώργος Πρίντεζης είχε 17 πόντους και ήταν και πάλι ο καταλυτικός παράγοντας της νίκης του Ολυμπιακού, ο Βασίλης Σπανούλης έκανε εξαιρετικά μυαλωμένο παιχνίδι σκοράροντας όποτε χρειαζόταν και μοιράζοντας πάσες στους συμπαίκτες του, ολοκληρώνοντας με 14 πόντους και 8 ασίστ, ο Ιωάννης Παπαπέτρου σημείωσε 11 πόντους με ορισμένες θεαματικές φάσεις, ενώ κανένας από τους παίκτες που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν υστέρησε σε πάθος, ενέργεια και στοχοπροσήλωση στην άμυνα.

Από την Λαμποράλ, μακράν κορυφαίος ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος πριν την έναρξη της αναμέτρησης ήταν αμφίβολος, σημειώνοντας συνολικά 19 πόντους με 7 ριμπάουντ. Ο Ντέιβις Μπέρτανς σημείωσε 11 πόντους με 3/6 τρίποντα, όταν οι διαφορές ήταν αρκετά υψηλές, ενώ ο Μάικ Τζέημς και ο Γιάκα Μπλάζιτς πρόσθεσαν από 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 44-30, 63-47, 82-68

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ 7, Χάντερ 8, Παπαπέτρου 11, Σπανούλης 14, Στρόμπερι 7, Μιλουτίνοφ 7, Πρίντεζης 17, Αγραβάνης, Μάντζαρης 1, Γουόρικ, Χάκετ 5, Παπανικολάου 5

Λαμποράλ Κούτσα (Περάσοβιτς): Τζέημς 10, Ντιοπ Μ., Κοσέρ 2, Πλάνινιτς,  Χάνγκα 7, Μπουρούσης 19, Μπλάζιτς 10, Ντιοπ Ι., Τιγί, Άνταμς 9, Κορμπάτσο, Μπέρτανς 11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.