Ακόμα… βάζουν στη Μόσχα, νέο double-double από τον Μπουρούση

Written by  Φεβ 26, 2016

Αποθέωση του επιθετικού παιχνιδιού στη Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ να κερδίζει την Χίμκι και να διατηρεί την πρώτη θέση, στην οποία την «απειλεί» η Λαμποράλ Κούτσα του εκπληκτικού για ένα ακόμα βράδυ Γιάννη Μπουρούση. «Απόδραση» στο τέλος για την Ρεάλ, εκπληκτική η Λοκομοτίβ Κουμπάν, η Νταρουσάφακα «πήρε» μαζί της την Μάλαγα.

Στο πιο εντυπωσιακό παιχνίδι της βραδιάς, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησε της Χίμκι στο ρωσικό ντέρμπι με 108-98 και αύξησε τη διαφορά της στην πρώτη θέση, κάνοντας, παράλληλα, ένα καλό «δώρο» στον Ολυμπιακό που ελπίζει σε νίκη στη Βαρκελώνη για να ξαναμπεί σε τροχιά διεκδίκησης της πρόκρισης. Οι δυο επιθέσεις πετούσαν «φωτιές», ενώ είναι χαρακτηριστικοί οι συνολικά 63 πόντοι που σημειώθηκαν στην τελευταία περίοδο. Ο Μίλος Τεόντοσιτς εκτελούσε από παντού, σημειώνοντας 26 πόντους με 6/9 τρίποντα, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Νάντο Ντε Κολό έκανε μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση με 19 πόντους, 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 2 κλεψίματα, ενώ ο Νικίτα Κουρμπάνοφ είχε 18 πόντους 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Βίκτορ Κριάπα έκανε double-double με 10 πόντους και 11 ριμπάουντ. Από την Χίμκι που γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα της, ο Ταιρίς Ράις έκανε ένα εκπληκτικό double-doubleμε 16 πόντους, 4 ριμπάουντ και 12 ασίστ, ενώ ο Αλεξέι Σβεντ είχε 16 πόντους, ο Πέτερι Κόπονεν 15 και ο Ζόραν Ντράγκιτς 12.

Το πιο αμφίρροπο ντέρμπι της αγωνιστικής διεξήχθη στη Γερμανία, όπου η Ρεάλ Μαδρίτης με σωστές άμυνες στις τελευταίες επιθέσεις και 4/4 βολές του Φελίπε Ρέγες στο φινάλε, «δραπέτευσε» από την έδρα της Μπάμπεργκ με 86-90 και ανέβηκε στο 5-3 που της δίνει σαφές προβάδισμα για την πρόκριση. Τα παιχνίδι ήταν ντέρμπι από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό με τους Πρωταθλητές Ευρώπης να καταφέρνουν να παίρνουν μια μεγάλη νίκη σε μια πολύ δύσκολη έδρα και απέναντι σε μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα. Ο Σέρχιο Γιουλ με 21 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, με τον Φελίπε Ρέγες εκτός από τις νικητήριες βολές να σημειώνει συνολικά 18 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ και τον Γκουστάβο Αγιόν να προσθέτει 11 πόντους με 7 ριμπάουντ. Ο Ντάριους Μίλλερ είχε 20 πόντους για τη Μπάμπεργκ, με τον Μπράντλεϊ Γουαναμέικερ να σημειώνει 16 πόντους με 3 ριμπάουντ και τον Νίκο Ζήση να έχει 9 πόντους με 4 ασίστ, μία εκ των οποίων να θέτει υποψηφιότητα για το highlight της βραδιάς.

Η Λαμποράλ Κούτσα μπορεί να τα χρειάστηκε απέναντι στην Ζαλγκίρις Κάουνας, ωστόσο, με τον Γιάννη Μπουρούση να σημειώνει ένα ακόμα double-double και με επιμέρους σκορ στην τελευταία περίοδο 26-12 κατάφερε να πάρει δύσκολη νίκη με 71-65 και να συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της όχι μόνο για την πρόκριση, αλλά και για το πλεονέκτημα έδρας. Η Ζαλγκίρις προηγήθηκε με 45-53 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, ωστόσο, στο τέλος λύγισε από την καλύτερη ποιότητα της ισπανικής ομάδας και τελικά έμεινε τελευταία στον όμιλο, έχοντας μόνο τη νίκη που πέτυχε απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Γιάννης Μπουρούσης έκανε και πάλι σπουδαίο ματς και με 16 πόντους και 11 ριμπάουντ ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας του, που είχε επίσης τον Ντάριους Άνταμς με 17 πόντους και τον Φαμπιέν Κοσέρ με 14 πόντους και 4 ριμπάουντ. Double-double έκανε και ο Ίαν Βουγιούκας με 13 πόντους και 13 ριμπάουντ, που, ωστόσο, δεν ήταν αρκετά για να βοηθήσουν την λιθουανική ομάδα να κάνει την έκπληξη της αγωνιστικής.

Εντυπωσιακή ήταν η Λοκομοτίβ Μόσχας τη Γιώργου Μπαρτζώκα που με ηγέτη τον Άντονι Ράντολφ που έκανε εκπληκτικό παιχνίδι με 28 πόντους, 13 ριμπάουντ, 5 ασίστ και συνολικά 43 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, συνέτριψε την Τσεντεβίτα με 87-63 και ανέβηκε στο 6-2, απειλώντας την Φενερμπαχτσέ για την πρώτη θέση του ομίλου, μετά την ήττα της από τον Παναθηναϊκό. Οι γηπεδούχοι «καθάρισαν» τη νίκη ουσιαστικά από το πρώτο δεκάλεπτο όταν και προηγήθηκαν με 29-12 και από εκεί και πέρα το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να μοιράσουν θέαμα στους φιλάθλους τους. Εκτός του Ράντολφ, ο Ράιαν Μπρόκχοφ είχε 14 πόντους με 3 ριμπάουντ, ενώ ο Μάλκολμ Ντιλέινι δεν σκόραρε πολύ (4 πόντοι), όμως, μοίρασε συνολικά 10 ασίστ. Ο Μίρο Μπιλάν ήταν ο μόνος που διασώθηκε από την κροατική ομάδα σημειώνοντας 11 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Η Νταρουσάφακα έκανε εξαιρετικό παιχνίδι απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα, την οποία συνέτριψε με 78-55 και την άφησε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, όπου ισοβαθμούν με δυο μόλις νίκες μετά και την όγδοη αγωνιστική. Οι γηπεδούχοι έπιασαν πολύ καλή απόδοση από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και με την πολύ καλή της άμυνα να την οδηγεί, πήρε από νωρίς διαφορά την οποία κάθε δεκάλεπτο που περνούσε φρόντιζε να την αυξάνει. Ο Λουκ Χαανγκοντί ήταν ασταμάτητος με 21 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ 11 πόντους με 6 ριμπάουντ είχε ο Μάρκους Σλότερ για τους νικητές. Από την Μάλαγα που μετά το καλό της ξεκίνημα στον όμιλο συνεχίζει να απογοητεύει, χάνοντας πολύτιμο έδαφος στην προσπάθειά της για πρόκριση, ο Μιντάουκας Κουζμόνσκας και ο Φραν Βάσκεθ είχαν από 12 πόντους. 

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.