Ο Μπουρούσης «κατάπιε» και την Μπαρτσελόνα, μεγάλο «διπλό» από Εφές

Written by  Ιαν 30, 2016

Ένας συγκλονιστικός Μπουρούσης οδήγησε την Λαμποράλ Κούτσα στην εκτός έδρας νίκη επί της Μπαρτσελόνα και βάζει υποψηφιότητα για τα εισιτήρια που οδηγούν στα play off, την ώρα που η Αναντολού Εφές δραπέτευε από την έδρα της Ουνικάχα Μάλαγα και ο Ερυθρός Αστέρας «κατάπινε» την Λοκομοτίβ Κουμπάν. Επίδειξη ισχύος από την Χίμκι απέναντι στην Ζαλγκίρις Κάουνας.

Το καλύτερο παιχνίδι της αγωνιστικής έγινε στην Βαρκελώνη, όπου η Λαμποράλ Κούτσα με τον Γιάννη Μπουρούση να προσθέτει μια ακόμα πολύ μεγάλη εμφάνιση στη φετινή του χρονιά, πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη στην παράταση επί της Μπαρτσελόνα με 78-81 και ανέβηκε στο 3-2 στο Top 16. Η αναμέτρηση ήταν ένα μεγάλο ντέρμπι αντάξιο της φάσης της διοργάνωσης, αλλά και της δυναμικής των δυο ομάδων, έληξε ισόπαλο 70-70 κα οδηγήθηκε στην παράταση, όπου οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο ψύχραιμοι και πήραν μια μεγάλη νίκη. Ο Έλληνας σέντερ ήταν ασταμάτητος ξανά και σταμάτησε στους 24 πόντους με 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ 17 πόντους πρόσθεσε ο Ντάριους Άνταμς. Από τη Μπαρτσελόνα που μετά την μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης την προηγούμενη αγωνιστική, εγκλωβίστηκε σε ένα ακόμα ισπανικό ντέρμπι, ο Άλεξ Αμπρίνες ήταν εκείνος που ξεχώρισε με την απόδοσή του, σημειώνοντας συνολικά 21 πόντους με 5 ριμπάουντ.  

Η Αναντολού Εφές έκανε πολύ καλή τελευταία περίοδο και με επιμέρους σκορ 9-19 κατάφερε να πάρει σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Ουνικάχα Μάλαγα με 75-85 και παρέμεινε δυνατά στο παιχνίδι της δεύτερης θέσης του πέμπτου ομίλου. Μεγάλο παιχνίδι με 22 πόντους και 3 ριμπάουντ έκανε ο Τζέησον Γκρέϊντζερ, με τον Τζον Ντίμπλερ να συμπληρώνει άλλους 16 πόντους με 3 ριμπάουντ, ενώ από την Μάλαγα ο Μιντάουκας Κουζμίνσκας και ο Ρίτσαρντ Χέντριξ είχαν από 16 πόντους.

Σπουδαίο παιχνίδι έκανε ο Ερυθρός Αστέρας που μέσα στην «καυτή» του έδρα πήρε μεγάλη νίκη επί της Λοκομοτίβ Κουμπάν με 80-66 και διατηρείται δυναμικά στο παιχνίδι της διεκδίκησης της πρόκρισης. Οι γηπεδούχοι έκαναν ένα εντυπωσιακό πρώτο δεκάλεπτο όπου με «όπλο» την τρομερή τους επίθεση έκαναν ένα επιμέρους σκορ 33-21 που τους έβαλαν από νωρίς στην θέση του οδηγού, καταφέρνοντας να διατηρήσουν το προβάδισμα ως το τέλος. Ο Κουίνσι Μίλλερ είχε 24 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Τάρενς Κίνσεϊ είχε 19 πόντους, με τον Μάικ Ζίρμπες να προσθέτει 18 πόντους με 9 ριμπάουντ, συνθέτοντας ένα «εκρηκτικό» τρίγωνο για την σερβική ομάδα. Από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που έκανε ίσως την χειρότερη εμφάνισή της στη διοργάνωση, ο Άντονι Ράντολφ είχε 22 πόντους, με τον Μάλκολμ Ντιλέινι να προσθέτει 16 πόντους και τον Βίκτορ Κλαβέρ άλλους 15.

Η Χίμκι συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο Top 16 συντρίβοντας την Ζαλγκίρις Κάουνας με 110-80 και απολαμβάνει μόνη τη μοναξιά της κορυφής του έκτου ομίλου. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν εκπληκτικό μπάσκετ και έφτασαν πολύ εύκολα στο 4-1 οδηγώντας για τα καλά την κούρσα για την πρόκριση στα playoffτης Ευρωλίγκα. Ο Ταϊρίς Ράις ήταν εξαιρετικός, σημειώνοντας 20 πόντους με 11 ασίστ, ο Τάιλερ Χάνεϊκατ είχε 14 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 3 κοψίματα, ο Αλεξέι Σβεντ είχε 13 πόντους με 3 ασίστ και 3 κλεψίματα και ο Πέτερι Κόπονεν είχε 12 πόντους με 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Από την Ζαλγκίρις που αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά την φυγή του Μάντας Καλνιέτις, ο Ρενάλντας Σεϊμπούτις είχε 15 πόντους και 3 ασίστ και ο Ίαν Βουγιούκας 14 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.