Δύο στα δύο για Λοκομοτίβ και Φενέρ, εύκολη νίκη για Μπάμπεργκ

Written by  Ιαν 08, 2016

Σπουδαία νίκη με ανατροπή πήρε η Λοκομοτίβ Κουμπάν επί της Αναντολού Εφές για την δεύτερη αγωνιστική του Top 16 με μεγάλο πρωταγωνιστή των Μάλκολμ Ντιλέινι. Εύκολες νίκες για Φενερμπαχτσέ και Μπάμπεργκ επί των Ερυθρού Αστέρα και Ζαλγκίρις Κάουνας, αντίστοιχα.

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι με την Αναντολού Εφές, αφού έπειτα από μια συγκλονιστική αναμέτρηση, κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάρει τη νίκη με 78-77, παραμένοντας αήττητη στο Top 16. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, προηγήθηκε με διψήφιες διαφορές και έφτασε και στο +9 πέντε λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης, όμως, οι γηπεδούχοι του Γιώργου Μπαρτζώκα έπαιξαν ψύχραιμα και μυαλωμένα και στο τέλος κατάφεραν να πάρουν την σπουδαία νίκη. Μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Μάλκολμ Ντιλέινι που σημείωσε 25 πόντους με 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ ο Άντονι Ράντολφ είχε 16 πόντους και 9 ριμπάουντ και ο Βίκτορ Κλαβέρ 12 πόντους και 6 ριμπάουντ. Από την Ανανατολού Εφές, ο Τόμας Ερτέλ είχε 16 πόντους με 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ και ο Ντέρικ Μπράουν έκανε double-doubleμε 15 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Η Φενερμπαχτσέ δεν δυσκολεύθηκε να περάσει από την έδρα του Ερυθρού Αστέρα με 65-88 και να «ζευγαρώσει» τις νίκες της στο Top 16. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήρε από νωρίς μεγάλες διαφορές και δεν συνάντησε σημαντικές δυσκολίες να τις διατηρήσει ως το τέλος. Ο Λούιτζι Ντατόμε είχε 21 πόντους με 6 ριμπάουντ, ενώ ο Μπόμπι Ντίξον έκανε double-doubleμε 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 11 ασίστ. Από τους γηπεδούχους, ό, τι άξιζε ήταν η προσπάθεια του Κουίνσι Μίλερ με 21 πόντους 3 ριμπάουντ και 4 κοψίματα.

Επίδειξη… δύναμης έκανε η Μπάμπεργκ απέναντι στην Ζαλγκίρις Κάουνας, την οποία συνέτριψε με 96-63 και πήρε την πρώτη νίκη της στο Top 16 πριν από την επίσκεψή της στο ΣΕΦ για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Νίκος Ζήσης με 18 πόντους και 5 ασίστ, ο Γιάνις Στρέλνιεκς είχε 19 πόντους, ενώ ο Νικολό Μέλλι έκανε double-doubleμε 15 πόντους και 10 ριμπάουντ. Από την λιθουανική ομάδα που φαίνεται ότι θα είναι απλώς… ρυθμιστικός παράγοντας στον όμιλο, ο Ολιβιέρ Χάνλαν είχε 17 πόντους. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.