Στο «νήμα» οι Εφές και Ρεάλ, ξεκούραστες πρεμιέρες για Λαμποράλ και Λοκομοτίβ

Written by  Δεκ 31, 2015

Θεαματικά ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική του Top 16 με τις Αναντολού Εφές και Ρεάλ Μαδρίτης να επικρατούν πολύ δύσκολα των Ερυθρού Αστέρα και Μπάμπεργκ αντίστοιχα, με τις αναμετρήσεις να κρίνονται στα τελευταία δευτερόλεπτα. Δεν συνάντησαν δυσκολίες οι Λοκομοτίβ Κουμπάν και Λαμποράλ Κούτσα απέναντι σε Τσεντεβίτα και Ζαλγκίρις Κάουνας.

Η Αναντολού Εφές τα «χρειάστηκε» απέναντι στον εξαιρετικό Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος βρέθηκε ακόμα και στο +15 στη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά στο τέλος πήρε την πολύ μεγάλη νίκη με 85-84 χάρη σε καλάθι του Ντάριο Σάριτς στα 3,4’’ και στην βοήθεια των διαιτητών που δεν σφύριξαν φάουλ στην προσπάθεια του Μάικ Ζιρμπές να πετύχει εκείνος το νικητήριο καλάθι.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, αλλά στο τέλος η Εφές έκανε την αντεπίθεσή της και με ην βοήθεια της τύχης και των διαιτητών πήρε την νίκη στην πρεμιέρα της στο Top 16. Ο Μπράιαντ Ντάνστον ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 21 πόντους και 4 ριμπάουντ και ο Τζον Ντίμπλερ να έχει 13 πόντους με 3 ριμπάουντ και 7 ασίστ, με τον Τζέησον Γκρέηντζερ να συμπληρώνει 13 πόντους με 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Από τους φιλοξενούμενους που έχουν λόγους να νιώθουν αδικημένοι από το αποτέλεσμα, ο Μάικ Ζιρμπές ήταν εντυπωσιακός κάνοντας double-doubleμε 22 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ ο Στέφαν Γιόβιτς είχε 8 πόντους, 3 ριμπάουντ, 11 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε πολύ δύσκολα της Μπάμπεγκ  με 82-79 και γλίτωσε από μια εντός έδρας ήττα που θα της δημιουργούσε από νωρίς προβλήματα στην προσπάθειά της για τη διεκδίκηση της πρόκρισης και του πλεονεκτήματος έδρας.

Το καλοδουλεμένο σύνολο του Αντρέα Τρινκιέρι είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, έφτασε ακόμα και στο +14 (26-40), με την Ρεάλ να κυνηγά από νωρίς στο σκορ και να περνά μπροστά στο σκορ στην τελευταία περίοδο όπου οι δύο ομάδες πήγαν πόντο πόντο ως το τέλος. Τελικά, η Πρωταθλήτρια Ευρώπης ήταν αυτή που χαμογέλασε με την γερμανική ομάδα να χάνει μια τεράστια ευκαιρία για ένα μεγάλο «διπλό», αλλά να ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση πως μόνο «διακοσμητική» δεν θα είναι η παρουσία της στο Top 16.

Ο Σέρχιο Ροντρίκες είχε 22 πόντους με 3 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ο Τζέι Σι Κάρολ να έχει 13 πόντους και τον Φελίπε Ρέγες 11 πόντους με 6 ριμπάουντ για την Ρεάλ, ενώ από την Μπάμπεργκ ο Γιάνις Στρέλνιεκς είχε 16 πόντους, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ ο Νίκος Ζήσης είχε 13 πόντους με 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Η Λαμποράλ Κούτσα δεν συνάντησε καμία δυσκολία απέναντι στην Ζαλγκίρις Κάουνας, της οποίας επικράτησε εύκολα με 68-89 και έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο Top 16. Οι φιλοξενούμενοι πήραν από νωρίς μεγάλες διαφορές και δεν δυσκολεύθηκαν να τις διατηρήσουν φτάνοντας στην πρώτη τους νίκη και πλέον περιμένουν την επόμενη αγωνιστική τον Ολυμπιακό σε ένα ματς «φωτιά».

Πρώτος σκόρερ για την ισπανική ομάδα ήταν ο Ντάριους Άνταμς με 16 πόντους, με τον Μάικ Τζέημς να έχει 15 πόντους και τον Άνταμ Χανγκά να προσθέτει 7 πόντους με 10 ριμπάουντ, ενώ για την Ζαλγκίρις ο Όλιβερ Χάνλαν ήταν πρώτος σκόρερ με 16 πόντους και ο Εντγκάρας Ουλανόβας έκανε double-doubleμε 12 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Εύκολη ήταν και η επικράτηση της Λοκομοτίβ Κουμπάν επί της Τσεντεβίτα με 75-89 με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να «χτίζει» τη διαφορά από το δεύτερο δεκάλεπτο και έκτοτε να μην αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Ο Μάλκολμ Ντιλέινι ήταν απολαυστικός, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 31 πόντους (6/6 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 4/5 βολές), αλλά και 8 ασίστ «τινάζοντας» το σύστημα αξιολόγησης, όπου συγκέντρωσε 41 βαθμούς, ενώ ο Κρις Σίνγκλετον είχε 16 πόντους με 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Από τους γηπεδούχους, ο Τζέημς Γουάιτ είχε 14 πόντους με 7 ριμπάουντ και οι Λούκα Ζόριτς και Μίρο Μπιλάν είχαν από 12 πόντους.

Πηγή και Φωτό:euroleague

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.