«Αγκαλιά» με τον αποκλεισμό η Ρεάλ, σαρωτική η Λοκομοτίβ, πέρασε και ηΤΣΣΚΑ

Written by  Νοε 27, 2015

Ένα βήμα πριν τον αποκλεισμό από την συνέχεια της Ευρωλίγκας βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης μετά την νέα ήττα-σοκ από τον Ερυθρό Αστέρα για την έβδομη αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Εμφατική πρόκριση στο Top 16 για Λοκομοτίβ Κουμπάν, εύκολη πρόκριση για ΤΣΣΚΑ Μόσχας, «σφράγισε» εισιτήριο και η Μπάμπεργκ.

 

Ο Ερυθρός Αστέρας έκανε την μεγαλύτερη νίκη της ημέρας, αφού σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης με 94-88 και πλέον απειλεί με αξιώσεις να αποκλείσει την Πρωταθλήτρια Ευρώπης από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Οι γηπεδούχοι έκαναν εντυπωσιακή εκκίνηση και εκπληκτικό τελείωμα στην αναμέτρηση κι με τη νίκη αυτή ανέβηκαν στο 3-4, αφήνοντας την Ρεάλ Μαδρίτης τελευταία στον πρώτο όμιλο με 2-5 και πλέον να αντικρίζει κατάματα το φάσμα του αποκλεισμού. Εκπληκτικά πράγματα για τους νικητές έκαναν οι Μάικ Ζιμπρές με 26 πόντους και 5 ριμπάουντ και Κουίνσι Μίλερ με 24 πόντους (5/7 τρίποντα) και 7 ριμπάουντ, οδηγώντας την ομάδα τους σε μια τεράστια νίκη. Ο Σέρχιο Ροντρίγκες είχε 16 πόντους και 9 ασίστ για την Ρεάλ Μαδρίτης, όμως, η επίδοσή του δεν ήταν ικανή να γλιτώσει την «Βασίλισσα» από το να βρεθεί ένα βήμα από το μεγαλύτερο κάζο της σύγχρονης ιστορίας της.

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν έκανε επίδειξη ισχύος απέναντι στην Ζαλγκίρις Κάουνας, την οποία φιλοδώρησε με μια ευρεία ήττα με 80-50 και προκρίθηκε με εμφατικό τρόπο στο Top 16. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πήρε από νωρίς μεγάλες διαφορές (τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο με doublescore28-14) και καθάρισε από νωρίς το παιχνίδι, επικεντρωνόμενη μόνο στην τελική έκταση της διαφοράς. Πέντε παίκτες της ρωσικής ομάδας είχαν διψήφιο αριθμό πόντων με τους Εβγκένι Βορόνοφ με 14 πόντους, Ράιαν Μπρόκχοφ με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ και Βίκτορ Κλαβέρ με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ να ξεχωρίζουν. Από την Ζαλγκίρις που πλέον ισοβαθμεί με τον Παναθηναϊκό, υστερώντας στην μεταξύ τους αναμέτρηση, ο Ίαν Βουγιούκας με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Μπροκ Μότουμ με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ διασώθηκαν από το λιθουανικό «ναυάγιο».

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δυσκολεύθηκε απέναντι στην ουραγό Σάσσαρι, όμως, τελικά πήρε τη νίκη με 93-87 και εξασφάλισε και εκείνη την πρόκρισή της στο Top 16, κοντραριζόμενη με την Ουνικάχα Μάλαγα για την πρωτιά του ομίλου. Το δίδυμο των Μίλος Τεόντοσιτς και Νάντο Ντε Κολό έκανε και πάλι «όργια» πετυχαίνοντας 21 και 17 πόντους αντίστοιχα, οδηγώντας την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη στη νίκη, ενώ από την ιταλική ομάδα που παραμένει η μόνη ομάδα χωρίς νίκη στην διοργάνωση, 21 πόντους είχε ο Ντέιβιντ Λόγκαν και 19 πόντους με 7 ριμπάουντ είχε ο Κριστιάν Εγενκά.

Η Μπάμπεργκ πέτυχε μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Νταρουσάφακα με 54-65 και ουσιαστικά «σφράγισε» και εκείνη το εισιτήριό της για το Top 16, έχοντας φτάσει στο εντυπωσιακό 5-2. Ο Ντάνιελ Θέις με 13 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της γερμανικής ομάδας, ο Μπράντλεϊ Γουαναμέικερ πρόσθεσε άλλους 11 και ο Νικολό Μέλλι 7 με 12 ριμπάουντ. Από την Νταρουσάφακα που η ήττα απλώς την διατηρεί ακόμα με μαθηματικές πιθανότητες αποκλεισμού, αφού θα πρέπει να αυτοκτονήσει χάνοντας και τα τρία επόμενα ματς και, ταυτόχρονα, η Μακάμπι να κερδίσει όλα ώστε να περάσει εκείνη στη θέση της τουρκικής ομάδας, ο Τζαμόν Γκόρντον είχε 13 πόντους.

Στις αναμετρήσεις της Τρίτης, η Μπάγερν Μονάχου πήρε πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Χίμκι με 70-81 και έκανε ένα μεγάλο βήμα για την πρόκρισή της στο Top 16. Η γερμανική ομάδα είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης σε όλη τη διάρκεια του σαρανταλέπτου και έφυγε από μια πολύ δύσκολη έδρα, ανεβαίνοντας στο 3-4 στον πρώτο όμιλο, απειλώντας πλέον την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης με αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Ο Τζον Μπράιαντ με 17 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν ο πρώτος σκόρερ της Μπάγερν, που είχε επίσης τον Άλεξ Ρένφρο με 14 πόντους και 3 ριμπάουντ, τον Ντούσκο Σαβάνοβιτς με 11 πόντους και 6 ριμπάουντ και τον Πάουλ Ζίπσερ με 10 πόντους και 5 ριμπάουντ. Από την ρωσική ομάδα που έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να μείνει κοντά στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης, ο Τζέημς Ογκουστίν είχε 14 πόντους και 8 ριμπάουντ και ο Πέτερι Κόπονεν 11 πόντους με 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, αλλά και 4 λάθη.

Η Μπαρτσελόνα δεν δυσκολεύθηκε να «διαλύσει» εκτός έδρας την Ζιέλονα Γκόρα με 64-93 και παρέμεινε στην πρώτη θέση του τρίτου ομίλου με απολογισμό 6-1. Η αναμέτρηση δεν χωράει κριτική, αφού η ισπανική ομάδα ήταν πολύ καλύτερη, πιστοποίησε την διαφορά δυναμικότητας και έφτασε σε μια χωρίς κόπο επικράτηση. Ο Άλεξ Αμπρίνες ήταν ο πρώτος σκόρερ της ισπανικής ομάδας με 16 πόντους, ενώ ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ έκανε την καλύτερή του εμφάνιση στην Ευρωλίκα, σημειώνοντας 15 πόντους με άψογα στατιστικά (1/1 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 4/4 βολές), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο. 15 πόντους με 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ πρόσθεσε ο Κάρλος Αρόγιο. Από την Πολωνική ομάδα που δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα σπουδαίο απέναντι σε μία πολύ ανώτερη ομάδα, 11 πόντους με 6 ριμπάουντ
είχε ο Ματέους Πονίτκα.

Η Ουνικάχα Μάλαγα συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία στην διοργάνωση και, ταυτόχρονα, «βύθισε» στον πάτο την Μακάμπι Τελ Αβίβ, καθώς με την εύκολη νίκη της με 82-68 πήρε την έκτη νίκη της στην διοργάνωση, «σφράγισε» το εισιτήριό της για το Top 16 και, ταυτόχρονα, στέλνει τους ισραηλινούς στο 1-6 και τον οδυνηρό αποκλεισμό, αφού χρειάζονται πολλά θαύματα για να προκριθούν. Η διαφορά ανέβηκε πολύ νωρίς με αποτέλεσμα η Μάλαγα να μην αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα να φτάσει σε μια εύκολη νίκη. Ο Γουίλ Τόμας είχε 20 πόντους με 5 ριμπάουντ, ενώ ο Ρίτσαρντ Χέντριξ έκανε double-doubleμε 11 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ για την Μακάμπι που έχει απογοητεύσει με την φετινή της παρουσία, οι Φάρμαρ, Λάντερμπεργκ και Ρότσεστι είχαν από 13 πόντους.


Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στο τέλος η Αρμάνι Μιλάνο πέτυχε την νίκη επί της Αναντολού Εφές με 88-84, την δεύτερη μόλις στον όμιλό της και διατηρεί έστω κάποιες μαθηματικές ελπίδες για την κατάληψη της τέταρτης θέσης. Η ιταλική ομάδα αγωνίστηκε χωρίς τον Αλεσσάντρο Τζεντίλε, κάτι που, όπως φάνηκε, δεν την επηρέασε, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τις 20 τελικές πάσες που μοίρασαν οι παίκτες του Ρέπεσα. Ο Τζαμέλ Μακ Λην σταμάτησε στους 26 πόντους, ο Κρούνοσλαβ Σίμον είχε 17 πόντους με 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ ο Όλιβερ Λαφαγιέτ συμπλήρωσε άλλους 15 πόντους. Από την Αναντολού Εφές που έπεσε στο 3-4 και εξακολουθεί να… παίζει με την τύχη της, ο Μπιρκάν Μπατούκ είχε 17 πόντους και ο Ντάριο Σάριτς 15.

Η Φενερμπαχτσέ δυσκολεύθηκε μόνο για ένα ημίχρονο απέναντι στην Στρασμπούργκ, την οποία τελικά νίκησε εύκολα με 81-64 και «καπάρωσε» την πρώτη θέση στον πρώτο όμιλο με απολογισμό 6-1. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έτρεξε στο δεύτερο μέρος και πήρε τη διαφορά, φτάνοντας
σε μια εύκολη, όπως αποδείχθηκε, νίκη. Ο Γιαν Βέσελι σταμάτησε στους 20 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Έκπε Ούντοχ πρόσθεσε άλλους 15, ενώ από την γαλλική ομάδα που δεν κατάφερε να συνεχίσει το εντυπωσιακό σερί της, οι Κόλλινς, Μπομπουά και Γκολούμποβιτς είχαν από 14 πόντους.

Η Τσεντεβίτα πήρε σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Λιμόζ με 69-78 και μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι της πρόκρισης στο Top 16. Η κροατική ομάδα έδειξε ότι αποτελεί ένα πολύ καλό σύνολο που αξίζει να προκριθεί, φτάνοντας στο 4-3 στον δεύτερο όμιλο και την τρίτη θέση. Ο Λούκα Μπάμπιτς ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους φιλοξενούμενους με 19 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ από την γαλλική ομάδα, ο Χάικο Σάφαρτζικ έκανε double-double με 17 πόντους, 6 ριμπάουντ και 11 ασίστ.

Φωτό: Euroleague

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.