Επέστρεψε στις νίκες η Εφές, γερή «σφαλιάρα» για τη Μάλαγα

Written by  Νοε 21, 2015

Η έκτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκας ολοκληρώθηκε με την Αναντολού Εφές να επιστρέφει στις νίκες, την Ουνικάχα Μάλαγα να γνωρίζει την πρώτη της, αλλά βαριά ήττα στη Γερμανία από τη Μπάμπεργκ και την Νταρουσάφακα να εκμεταλλεύεται την αναμέτρηση με την χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης, Σάσσαρι, για να πάρει διαφορά ασφαλείας από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στην προσπάθειά της να προκριθεί στο Top 16 στην πρώτη της συμμετοχή.

 

Η Αναντολού Εφές δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Λιμόζ και πήρε μια εύκολη νίκη με 92-74 που της δίνει την τρίτη της νίκη στον δεύτερο όμιλο, όπου συμμετέχει και ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έκανε εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο επιθετικά, στη διάρκεια του οποίου πήρε μια σημαντική διαφορά, την οποία δεν δυσκολεύθηκε να διατηρήσει ως το τέλος.

Ο Ντέρικ Μπράουν με 21 πόντους και 5 ριμπάουντ, ο Τόμας Ερτέλ είχε 20 πόντους και 5 ασίστ, ενώ ο Μπράιαντ Ντάνστον «φλέρταρε» με το triple-double, καθώς τελείωσε την αναμέτρηση με 12 πόντους, 11 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Για την γαλλική ομάδα που έμεινε στο 2-4, ο Γιακουμπά Ντιαβαρά είχε 17 πόντους.

Τη νίκη της αγωνιστικής πέτυχε η Μπάμπεργκ που συνέτριψε την μέχρι σήμερα αήττητη Ουνικάχα Μάλαγα με 73-53 και δεν της επέτρεψε να παραμείνει μόνη πρώτη στον τρίτο όμιλο. Οι γηπεδούχοι ήταν εντυπωσιακοί στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, έφτασαν τη διαφορά ακόμα και στο +29 (72-43) και τελικά πήραν μια μεγάλη νίκη που τους φέρνει στο 3-3 και ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση στο Top 16.

Ο Στρέλνιεκς με 14 πόντους και 6 ασίστ και ο Μπράντλει Γουαναμέικερ με 13 πόντους και 4 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι των νικητών με τον Νίκο Ζήση να προσθέτει 8 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Από την Μάλαγα που απογοήτευσε με την εμφάνισή της, Γκάμπριελ, Τζάκσον και Ντίας είχαν από 9 πόντους, αλλά κανείς παίκτης δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τη μετριότητα.

Στην τελευταία χρονικά αναμέτρηση της αγωνιστικής, η Νταρουσάφακα πέρασε από την έδρα της Σάσσαρι με 60-68 και έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή της στο Top 16. Η τουρκική ομάδα ήταν σοβαρή σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και επέτρεψε στον εαυτό της να χαλαρώσει στην τελευταία περίοδο για να επιτρέψει στην χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης να μειώσει τη διαφορά και να υποστεί μια τιμητική ήττα.

Ο Λουκ Χαγκοντί έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο γήπεδο, ολοκληρώνοντας με double-doubleκαι 26 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ ο Εμίρ Πρέλτζιτς είχε 11 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Από την Σάσσαρι που είναι η μοναδική ομάδα της διοργάνωσης χωρίς νίκη, ο Τζόε Αλεξάντερ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 17 πόντους. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.