Ήττα-«σοκ» στην Πολωνία

Written by  Νοε 07, 2015

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 71-68 από τη Ζιέλονα Γκόρα γνωρίζοντας την τρίτη του φετινή ήττα σε τέσσερις αναμετρήσεις στον Γ' όμιλο της ευρωλίγκα.

 

Οι «πράσινοι» ηταν πολύ κακοί, άστοχοι και δεν είχαν καθαρό μυαλό και δεν κατάφεραν ούτε και απόψε να φύγουν με το «ροζ» φύλλο αγώνα και προβλημάτισαν σαφώς τόσο με την απόδοση τους όσο και με την εμφάνιση τους.

Ο Παναθηναϊκός μετά το αποτέλεσμα αυτό έπεσε στο 1-3 μια μόλις αγωνιστικη πριν το τέλος του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκας και για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία της διοργάνωσης θα κλείσει τον πρώτο γύρο με αρνητικό πρόσημο.

Μοιραίος παίκτης του Παναθηναϊκού ο Σάσα Πάβλοβιτς που αστόχησε στο τελευταίο σουτ για τρεις πόντους και δεν μπόρεσε να στείλει το ματς τουλάχιστον στην παράταση. Ο ίδιος παίκτης στην προηγούμενη φάση έχασε τον Τζούριτς που όχι μόνο πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά κέρδισε και φάουλ από τον Σέρβο άσσο του Παναθηναϊκού που το μετουσίωσε σε δυο πόντους μετατρέποντας το 69-68 σε 71-68.

Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε πόντους από τα «όπλα» του στην περιφέρεια, αφού ουσιαστικά μόνο ο Τζέιμς Φελντέιν ήταν εκείνος που προσπάθησε περισσότερο σημειώνοντας 15 πόντους την ίδια στιγμή που ο Διαμαντίδης είχε μόλις 3 (με 1/5 τρίποντα) και  ο Καλάθης 8, παίκτες που παραδοσιακά και σκοράρουν και δίνουν λύσεις οπότε χρειάζεται.

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια πάντα στο μπάσκετ και αυτή τη φορά επιβεβαίωσαν την κάκιστη επιθετική, αλλά και αμυντική βραδιά της ομάδας. Ο  Παναθηναϊκός σούταρε με 18% στα τρίποντα  62% στα δίποντα, 52% στις βολές, είχε 31 ριμπάουντ ενώ η Ζιέλονα είχε 41 γεγονός που έγειρε την «πλάστιγγα» της νίκης στην μεριά των Πολωνών που «έσπασαν» το ρόδι και πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση.

Αν υπάρχει κάτι θετικό, αυτό είναι ίσως η πολύ καλή ενέργεια που έβγαλε ο Παναθηναϊκός κυρίως στην τελευταία περίοδο όταν και κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και από το 57-49 της τρίτης περιόδου να ισοφαρίσει σε 63-63 στο 37’ χάρη στο τρίποντο του Φελντέιν κάτι που, όμως, δεν είχε συνέχεια, καθώς η Ζιέλονα Γκόρα πήρε και πάλι το προβάδισμα κάτι που το διατήρησε μέχρι και το τέλος του αγώνα.

Από του Πολωνούς που ηταν εξαιρετικοί σκόραραν όλοι οι παίκτες της ομάδας κορυφαίοι ήταν ο Πόνιτκα με 13 και ο Μπορόβνιακ με 12 πόντους αντίστοιχα, ενώ από τον Παναθηναϊκό ο Φελντέιν είχε 15 πόντους και ο Κούζμιτς στην επανεμφάνιση του σημείωσε 10. Μοιραίος ο Πάβλοβιτς που μπορεί να σημείωσε 11 πόντους, αλλά με 0/7 τρίποντα δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσο θα ήθελε την ομάδα του.

Τώρα ο Παναθηναϊκός καλείται να ανασυγκροτηθεί καθώς απομένει ένα παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ για να κλείσει με την μικρότερη δυνατή απώλεια τον πρώτο γύρο της regular-season της Ευρωλίγκας

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 40-33, 57-49, 71-68

Ζιέλονα Γκόρα (Φιλιπόφσκι):Μποστ 6, Ρέινολντς 7, Σέβτσικ 8, Μολντοβεάνου 3, Πόνιτκα 13, Γκρουσζέσκι, Χριτσάνιουκ 2, Ζαμοΐσκι 8, Μπορόβνιακ 12, Ντζούρισιτς 5, Κόσζαρεκ 7

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 11, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς 9, Φώτσης 4, Ραντούλιτσα 8, Φελντέιν 15, Διαμαντίδης 3, Καλάθης 8, Κούζμιτς 10.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.