«Μπαμ» από τη Στρασμπούργκ, δύο στα δύο η Λοκομοτίβ

Written by  Οκτ 24, 2015

Η σούπερ έκπληξη από την Στρασμπούργκ ξεχώρισε στη δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκας, που επεφύλασσε σπουδαίες αναμετρήσεις. Νίκες για Λοκομοτίβ, ΤΣΣΚΑ, Μπάμπεργκ, δυσκολεύθηκε η Μπαρτσελόνα.

 

Την έκπληξη της ημέρας έκανε η Στρασμπούργκ που επικράτησε της Φενέρμπαχτσε με 91-70 και πήρε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση. Ο Κάιλ Γουίμς με 22 πόντους και 4 ριμπάουντ ήταν ο «εκτελεστής» της τουρκικής ομάδας, ενώ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Μαρντί Κόλλινς, με 12 πόντους και 3 ριμπάουντ. Από την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, δεν υπήρξε κάποιος που να ξεχωρίσει με τον Μπογκντάνοβιτς να έχει 12 πόντους, ενώ ο Κώστας Σλούκας πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση με 6 πόντους, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 5 λάθη.

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα επικράτησε εκτός έδρας της Ζαλγκίρις Κάουνας με 74-76 και πήρε τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες στον τρίτο όμιλο. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Ντιλέινι με 21 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ ο Μπρέκχοφ σημείωσε 13 πόντους με 6 ριμπάουντ. Από την Λιθουανική ομάδα ο Ίαν Βουγιούκας ήταν μακράν ο κορυφαίος της ομάδας του με 22 πόντους.

Η Μπαρτσελόνα δυσκολεύθηκε πολύ απέναντι στη Ζιέλονα Γκόρα, ωστόσο, στο τέλος κατάφερε να κάμψει την αντίστασή της και να πάρει την πρώτη της νίκη στη φετινή διοργάνωση με 78-72, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σαμάρντο Σάμουελς που τελείωσε με 23 πόντους και 6 ριμπάουντ. Σατοράνσκι και Ναββάρο είχαν από 10 πόντους, ενώ ο Στράτος Περπέρογλου σημείωσε 8. Για τους φιλοξενούμενους που έφτασαν κοντά στην έκπληξη, ξεχώρισε ο Ματέους Πονίτκα με 15 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Στη Γερμανία, η Μπάμπεργκ του Νίκου Ζήση πήρε σημαντική νίκη με 86-76 επί της Νταρουσάφακα για τον τέταρτο όμιλο έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Μίλερ και Στρέλνιεκς με 13, Χάρις και Γουαναμέικερ με 11 και ο Νίκος Ζήσης με 10 πόντους και 5 ασίστ οδήγησαν τη γερμανική ομάδα στην πρώτη της νίκη στη διοργάνωση. Ο Μίλκο Μπιέλισα με 16 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για την τουρκική ομάδα.

 Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δυσκολεύθηκε μόνο για ένα δεκάλεπτο, αλλά στο δεύτερο πάτησε «γκάζι» και τελικά πήρε μια εύκολη νίκη στην έδρα της Σάσσαρι με  78-107. Κορυφαίοι για τη ρωσική ομάδα ήταν οι Ντε Κολό με 18 πόντους, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα και 3 λάθη και Μίλος Τεόντοσιτς με 10 πόντους και 10 ασίστ, ενώ και ο Κάιλ Χάινς ξεχώρισε με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ. Από τους γηπεδούχους, ο Ντέιβιντ Λόγκαν είχε 20 πόντους, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα, αλλά και 6 λάθη.

Φωτό: Euroleague

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.