Συνεχίζει αήττητη η Μπαρτσελόνα, τρίτη νίκη για την Νεπτούνας

Written by  Νοε 21, 2014

Το κυρίως πιάτο της 6ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκα έκρυβε εκπλήξεις και σπουδαίες αναμετρήσεις.

 

Στον Α' όμιλο και στο μοναδικό παιχνίδι που έγινε χθες, η Ούνικς Καζάν, στην πρώτη της επίσημη εμφάνιση μετά την απομάκρυνση του Αργύρη Πεδουλάκη, επικράτησε της Αναντολού Εφές με 67-64, έφτασε τις δυο νίκες στη διοργάνωση και εχει αρχίσει να ελπίζει ακόμα και στην πρόκριση στην επομένη φάση. Από την άλλη, η Εφές μετά την νίκη επί της Ρεάλ την προηγούμενη αγωνιστική δεν κατάφερε να συνεχίσει θετικά και έχασε έδαφος στην προσπαθεια κατάληψης της πρώτης θέσης του ομίλου. Λανγκφόρντ με 19 και Φίσερ με 16 ήταν οι κορυφαίοι για την ομάδα του Πασούτιν, ο οποίος ξεκίνησε με θετικό πρόσημο στον πάγκο των Ρώσων. Από την Εφές προσπάθησαν οι Ντάριο Σάριτς με 13 και ο Ματ Γιάνιγκ με 10.

Στον Β' όμιλο και στην Μόσχα, η ΤΣΣΚΑ δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα στην αναμέτρηση με την Άλμπα Βερολίνου, την οποία και διέλυσε με 95-66. Η «αρκούδα» έκανε έτσι άνετα το 6/6 και συνεχίζει να προελαύνει στον όμιλο. Ο Άαρον Τζάκσον με 18 ποντους ήταν ο κορυφαίος του παρκέ για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, ενώ από τους Γερμανούς, που δεν μπόρεσαν να ακολουθούσουν τον ρυθμό των Ρώσων, οι 16 πόντοι του Ρέντινγκ ήταν «σταγόνα στον ωκεανό» .

Στη Γαλλία, η Μακάμπι έδειξε απέναντι στη Λιμόζ ότι αρχίζει να ξεπέρνα την αγωνιστική της κρίση. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης επικρατήσαν με 79-73 της Λιμόζ και έφυγαν με το "διπλό" από την έδρα των «Λιμουζό» . Μεγάλο παιχνίδι από τον Σίλβεν Λάντεσμπεργκ με 22 ποντους, ενώ και ο Τζέρεμι Πάργκο είχε διψήφιο αριθμό ποντων (13 πόντοι). Από τους αξιόμαχους Γάλλους, ο Λέο Βέστερμαν είχε 16 ποντου,ς ενώ ο συνήθης ύποπτος Μπόνζου Κολό έμεινε στους 13.

Στον Γ' όμιλο η Μπαρτσελόνα δεν έχει αντίπαλο. Οι « Καταλανοί» παίζοντας ισοπεδωτικό μπάσκετ διέσυραν την Μπάγερν στο Μόναχο με 99-77 και έκαναν έξι τις νίκες τους σε αντίθεση με τους Γερμανούς που είναι στην προτελευταία θέση με ρεκόρ 1-5.

Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ «άλωσε» το Μιλάνο και επικράτησε της Αρμάνι με 80-74. Με την νίκη της αυτή, η Πρωταθλήτρια Τουρκίας ανέβηκε στο 4-2 και ισοβαθμεί με τον Παναθηναϊκό στη δεύτερη θέση του ομίλου. Οι Ιταλοί από την άλλη έμειναν στην τέταρτη θέση με ρεκόρ 2-4 και πολύ δύσκολα θα μπει ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Φενέρ. Ο Ρίκι Χίκμαν με 14 πόντους ήταν ο καλύτερος της ομάδας του Ομπράντοβιτς με άξιους συμπαραστάτες τους Ερντέμ και Μπιέλιτσα (12 και 11 ποντους αντίστοιχα). Από την Αρμάνι ο μόνος που προσπάθησε ήταν ο Μάρσον Μπρούκς με 17 πόντους.

Στον Δ' όμιλο η πρωτάρα Νεπτούνας συνεχίζει να εκπλήσσει στην φετινή Ευρωλίγκα. Οι Λιθουανοι εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους, νίκησαν την Λαμποράλ Κούτσα με 80-79 και «τρίτωσαν» τις νίκες τους στον όμιλο. Η Νεπτούνας πήγε στο 3-3 σε αντίθεση με τους Βάσκους που «έπεσαν» στο 2-4 και στην πέμπτη θέση του ομίλου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Α όμιλος:

Ούνικς Καζάν-Εφές Αναντολού 67-64

Β όμιλος:

ΤΣΣΚΑ-Άλμπα Βερολίνου 95-66
Λιμόζ-Μακάμπι 73-79

Γ όμιλος:

Μπάγερν-Μπαρτσελόνα 77-99
Τουρόφ-Παναθηναϊκός 69-79
Αρμάνι-Φενέρμπαχτσε Ούλκερ 74-80

Δ όμιλος

Ολυμπιακός-Βαλένθια 77-76
Νεπτούνας-Λαμποράλ Κούτσα 80-79

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.