Μια ήττα που δεν αλλάζει τον προγραμματισμό

Written by  Νοε 15, 2014

Όταν στην αρχή της σεζόν είχε γίνει η κλήρωση της πρώτης φάσης, στον Παναθηναϊκό είχαν "μαρκάρει" τη χθεσινή ημερομηνία ως ενδεχόμενο στραβοπάτημα, αφού η Μπαρτσελόνα ήταν από την αρχή το απολυτό φαβορί όχι μόνο για την πρωτιά, αλλά και για το απόλυτο των νικών.

 

Οπότε το χθεσινό αποτέλεσμα δεν άλλαξε και πάρα πολλά στον αρχικό σχεδιασμό των Πρωταθλητών, καθώς βασικό μέλημα ήταν να πάει στη Βαρκελώνη χωρίς άγχος για τη νίκη. Οι δυο μεγάλες νίκες επί της Φενέρ και της Αρμάνι ήταν το «ανάχωμα» που χρειαζόταν ώστε να «πέσει στα μαλακά» και να μην χρειαστεί να πονοκεφαλιάζει για τη συνέχεια.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας αυτή τη στιγμή είναι στο 3-2 και έχουν δυο εύκολες θεωρητικά αναμετρήσεις, με Τουρόφ έξω και με Μπάγερν στο ΟΑΚΑ, όπου με νίκες παίρνουν κατά 99% την πρόκριση για το Top-16. Οι μεγάλες διαφορές, μάλιστα, με τις όποιες κέρδισαν τόσο την Φενέρ όσο και την Αρμάνι είναι ικανές να δώσουν στο «τριφύλλι» ακόμα και τη δεύτερη θέση που πρακτικά σημαίνει ότι αποφεύγει να εχει στο Top-16 και πάλι την Μπαρτσελόνα.

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι οι αγώνες της πρώτης φάσης είναι περισσότερο σαν τεστ ετοιμότητας, καθώς το κυρίως μπάσκετ ξεκινά στη φάση του Top-16. Oι ομάδες δεν έχουν λόγο να «φορτσάρουν», είναι ακόμα στην αρχή της χρόνιας, βλέπουν τα λάθη τους και προσπαθούν μέσα από τους αγώνες να τα διορθώσουν ούτως ώστε να είναι έτοιμες όταν θα αρχίσουν να «σφίγγουν τα γάλατα».

Έτσι και ο Παναθηναϊκός, μέσα από τους αγώνες ελπίζει πως θα γίνεται ολοένα και καλύτερος. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς είναι πολύ έμπειρος τεχνικός και ξέρει να διακρίνει τα υπέρ και τα κατά της ομάδας του.

Χθες ο Παναθηναϊκός έχασε το ματς όχι γιατί δεν απέδωσε καλά, αλλα γιατί ήταν άστοχος. Οι «πρασινοι» είναι ομαδα αμιγώς περιφερειακή με το τρίποντο να αποτελεί το κύριο "όπλο" της. Ο Ιβάνοβιτς πιστεύει ότι κάθε εύστοχο τριποντο δίνει μια παραπάνω επίθεση και θέλει όλες του οι ομάδες να είναι εύστοχες. Το ίδιο θέλει και ζήτα και από τον Παναθηναϊκό. Στην αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα οι παίχτες ήταν άστοχοι παρά το γεγονός ότι βγήκαν τα σωστά «plays» για ελεύθερα σουτ.

Η γενική εικόνα του ματς δεν ήταν κακή. Ο Παναθηναϊκός ήταν διαβασμένος και προσεκτικός και πήγε αρκετά καλά απέναντι στη φορμαρισμένη Πρωταθλήτρια Ισπανίας. Πρέπει, όμως, να εχει συγκέντρωση και τα 40 λεπτά. Χθες είχε τα 35' και αυτά τα 5' «νέκρα» λεπτά έκαναν τη διάφορα και έδωσαν την ευκαιρία στην Μπαρτσελόνα να ξεφύγει με δέκα πόντους και τελικά να πάρει την νίκη.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.