Οι καλύτερες κινήσεις του Σκότι Γουίλμπεκιν (vid)

Written by  Μάι 07, 2020

Στον... πυραυλοκίνητο την φετινή σεζόν Σκότι Γουίλμπεκιν εστιάζει η στήλη “Signature Moves” της Turkish Airlines Euroleague.

Στο αφιέρωμά της, η διοργάνωση χαρακτηρίζει τον γκαρντ της Μακάμπι Τελ Αβίβ ως έναν από τα πιο επικίνδυνα «όπλα» της διοργάνωσης, αξιοποιώντας την ικανότητά του στο τρίποντο στο να βρεθεί στην πέμπτη θέση των σκόρερ της τρέχουσας σεζόν με 16,1 πόντους μ.ο. Παράλληλα, αναφέρεται και στις εξαιρετικές ικανότητές του στον χειρισμό της μπάλας και στην ταχύτητα και κίνησή του στο να σουτάρει απευθείας μετά από πάσα.

Η ταχύτητά του δίνει την δυνατότητα να διασχίζει γρήγορα το γήπεδο και να διασπά τις άμυνες, δημιουργώντας πολλά προβλήματα είτε με το σουτ του από μέση απόσταση, την κίνησή του προς το καλάθι ή στο να τραβάει πάνω του αντιπάλους, ώστε να μοιράζει σε ελεύθερους συμπαίκτες του, όταν, παράλληλα, ο πρώτος πασέρ της Μακάμπi με 3,4 ασίστ. Την τρέχουσα σεζόν είναι πρώτος στην Ευρωλίγκα σε εύστοχα τρίποντα (90), έχοντας συνολικά 419 πόντους και 53 ασίστ.

Ο Γουίλμπεκιν διανύει την τέταρτη σεζόν του στην Euroleague και την δεύτερη με την Μακάμπι. Ξεκίνησε στην Νταρουσάφακα την σεζόν 2015-16 και ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 10,3 πόντους, ενώ την επόμενη χρονιά την οδήγησε στα play off με 11,6 πόντους μ.ο. Στην τρίτη του σεζόν στην Ευρώπη οδήγησε την τουρκική ομάδα στην κατάκτηση του 7DAYS EuroCup ως MVP της Regular Seson, των ημιτελικών και των τελικών, ενώ ήταν πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 19,7 πόντους. Ρεκόρ του οι 41 πόντοι με 10/15 τρίποντα που σημείωσε στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς με την Μπάγερν Μονάχου.

 

 

 

Πηγή και φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.