Εμφατική εμφάνιση και βήμα πρόκρισης για τον Προμηθέα

Written by  Ιαν 28, 2020

Ο Προμηθέας Πάτρας έκανε εκπληκτική εμφάνιση απέναντι στην Βενέτσια και με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να κάνει το παιχνίδι της ζωής του, αλλά και με άμυνα που… τσάκιζε κόκαλα, πήρε μια σπουδαία νίκη με 70-52, που τον βάζει δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Eurocup.

Η άμυνα ήταν αυτή που στιγμάτισε την εικόνα του παιχνιδιού από το ξεκίνημα, με τις δυο ομάδες να σκοράρουν ελάχιστα και να προφυλάσσουν τα νώτα τους, με τον Προμηθέα να προηγείται στο τέλος της πρώτης περιόδου με 12-14.

Η εικόνα άλλαξε πλήρως με την έναρξη του δεύτερου δεκάλεπτου, όταν η ελληνική μάδα κυριάρχησε σε άμυνα και επίθεση, άρχισε να χτίζει μια διαφορά (16-24), έφτασε ακόμα και στο +15 (20-35) και έκλεισε με σημαντικό προβάδισμα το ημίχρονο για το 27-41.

Ο Προμηθέας συνέχισε με το ίδιο καθαρό πλάνο, με συγκέντρωση και υπομονή, φτάνοντας το +17 με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου (28-45), ενώ με τρίποντο του Χολ, εκτόξευσε την διαφορά στο +20 (34-54) πριν το τρίτο δεκάλεπτο κλείσει στο +18 (36-54) με την ελληνική ομάδα να έχει πάρει ήδη παράσταση νίκης.

Η εικόνα των τριών πρώτων δεκάλεπτων δεν θα μπορούσε να ανατραπεί στην τελευταία, όπως εμφανίστηκαν οι δυο ομάδες στο παρκέ, παρά την προσπάθεια της Βενέτσια να πλησιάσει (42-54), με τον Προμηθέα να διατηρεί τα κεκτημένα του και να φτάνει στην πολύ σημαντική νίκη που τον διατηρεί ζωντανό για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έκανε εκπληκτική εμφάνιση με 28 πόντους και 13 ριμπάουντ, οδηγώντας τους συμπαίκτες του στην νίκη, ο Λεωνίδας Κασελάκης αγωνίστηκε και στα 40’ της αναμέτρησης και είχε 15 ποντους με 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ο Λάνγκστον Χολ έκανε σπουδαίο παιχνίδι με 16 πόντους και 9 ασίστ.

Από την ιταλική ομάδα, ο Τζέρεμι Τσάπελ σημείωσε 12 πόντους, ενώ ο Μίτσελ Γουατ είχε 8 πόντους με 10 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 12-14, 27-41, 36-54, 52-70

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: eurocupbasketball.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.