Άρης σημαίνει… πρωτιά!

Written by  Δεκ 09, 2015

Ο Άρης πήρε την εκτός έδρας νίκη με 67-77 επί της Στεάουα Βουκουρεστίου και ανέβηκε στο 6-3, παραμένοντας στην κορυφή του τετάρτου ομίλου του Eurocup μαζί με την Ούνικς Καζάν, την οποία έχει κερδίσει και στις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις.

 

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και με τους Γουάιτ και ΜακΝηλ να οδηγούν στο σκοράρισμα, πήραν τη νίκη και πρόσθεσαν ένα ακόμα μεγάλο ευρωπαϊκό βράδυ στην ιστορία τους.

Με κεκτημένη ταχύτητα από τις τελευταίες πολύ καλές εμφανίσεις του ο Άρης προηγήθηκε νωρίς με 2-8 και έδειξε ότι είναι αποφασισμένος να εξασφαλίσει τη νίκη που θα τον βάλει γερά στο παιχνίδι της πρώτης θέσης. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο με την πολύ σφιχτή τους άμυνα προηγήθηκαν με 8-18.

Οι «κιτρινόμαυροι» εξακολουθούσαν να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης, ανέβασαν τη διαφορά στο +12 (22-34 στο 18’) και, παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων να μειώσουν, το ημίχρονο έληξε με την ελληνική ομάδα να προηγείται με 29-39.

Ο Άρης εξακολουθούσε να διατηρεί τη διαφορά στα επίπεδα των δέκα πόντων, παραμένοντας ασφαλής, ωστόσο, από το 25’ και μετά άρχισε να εμφανίζει σημάδια κόπωσης, κάτι που η Στεάουα επεχείρησε να εκμεταλλευτεί μειώνοντας τη διαφορά στο σε 51-54 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Ο αγώνας είχε «ανάψει» και με την κερκίδα να σπρώχνει τους γηπεδούχους στην ανατροπή, ο Άρης παρέμεινε ψύχραιμος και δεν επέτρεψε στην ρουμανική ομάδα να πιστέψει ότι μπορεί να το καταφέρει.

Το πιο κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης ήταν όταν με το σκορ στο 67-71 υπέρ του Άρη στο 40’ η ελληνική ομάδα έκανε ένα σερί 0-6 με τρίποντα των Γουάιτ και ΜακΝηλ και με το τελικό 67-77 πήρε την έκτη νίκη της στον τέταρτο όμιλο και έμεινε πρώτος στη βαθμολογία.

Ο Τζερέλ ΜακΝηλ χάρισε ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι σημειώνοντας 21 πόντους με 4 ριμπάουντ, έχοντας ως συμπαραστάτες τους Οκάρο Γουάιτ που έκανε double-doubleμε 16 πόντους και 12 ριμπάουντ, αλλά και Τζαμέλ Χάγκινς με 11 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Από την Στεάουα που έχασε κάθε ελπίδα πρόκρισης, ο Μάρκο Μαρίνοβιτς ήταν πρώτο σκόρερ με 14 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 8-18, 29-39, 51-54, 67-77

Στεάουα Βουκουρεστίου (Σαπέρα): Πολ 8, Ροσού, Αμίς 12, Νικοάρα 10, Λι 2, Ράσιτς 7, Κούπερ 6, Πόπα, Ικόβλεφ 8, Μαρίνοβιτς 14

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 2, Πελεκάνος 3, Τσούπκοβιτς 8, Φλιώνης, Γουάιτ 16, Γουότερς 8, Δίπλαρος, Ζάρας, Χάγκινς 11, Κοέν 4, Μούρτος 4, ΜακΝήλ 21

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.