«Κατοστάρα» και ελπίδες με υπογραφή «Σόφο» και Βασιλειάδη

Written by  Δεκ 09, 2015

Με τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη να θυμίζει εποχές… Σαϊτάμα και τον Κώστα Βασιλειάδη να «βομβαρδίζει» ανηλεώς, ο ΠΑΟκ πήρε μια μεγάλη νίκη επί της Άβτοντορ Σάρατοφ με 104-99 και παρέμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στους «32» του Eurocup.

 

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, έφτασε ακόμα και το +20, όμως, στη συνέχεια εμφάνισε τη συνήθη εικόνα του στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, επέτρεψε στην Άβτοντορ να μειώσει, να περάσει μπροστά και να διεκδικήσει τη νίκη, όμως, στο τέλος, η ελληνική ομάδα ήταν εκείνη που πανηγύρισε.

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης και ο Κώστας Βασιλειάδης ήταν οι στυλοβάτες της μεγάλης νίκης του ΠΑΟΚ πετυχαίνοντας μαζί 54 πόντους, ενώ το πιο σημαντικό στοιχείο ήταν ότι δεν τα παράτησε όταν οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 6 πόντους στο τελευταίο πεντάλεπτο και τελικά έφτασαν στην πολύ μεγάλη νίκη που του δίνει ακόμα ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η ρωσική ομάδα βρήκε λύσεις στις πρώτες επιθέσεις, κρατώντας τον ΠΑΟκ χαμηλά στο πρώτο τρίλεπτο, όμως, στη συνέχεια, με τρίποντα του Βασιλειάδη και τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη να κερδίζει τις μάχες κάτω από το καλάθι, η ελληνική ομάδα έκανε ένα σερί 13-1 πήρε προβάδισμα με 15-6 και μπήκε στη θέση του οδηγού.

Ο αρχηγός του «Δικεφάλου του Βορρά» μπήκε «καυτός» και με συνολικά 5/5 τρίποντα και 18 πόντους στην πρώτη περίοδο οδήγησε τους συμπαίκτες του σε ένα ιδανικό ξεκίνημα που τους βρήκε στο τέλος του δεκαλέπτου να προηγούνται με 35-21, έχοντας σκορπίσει τον ενθουσιασμό στους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο κλειστό της Πυλαίας.

Με το εντυπωσιακό «κρεσέντο» των παικτών του ΠΑΟΚ να συνεχίζεται και στη δεύτερη περίοδο, η διαφορά ανέβηκε γρήγορα στο +20 (44-24 στο 12’) και όλα έδειχναν πως η βραδιά θα κυλήσει υπέροχα για την ελληνική ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ, όμως, έμεινε στο καλό ξεκίνημα, έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του, έκανε πολλά λάθη στην άμυνα και επιτρέποντας στην Άβτοντορ να κάνει ένα σερί 5-20, η διαφορά μειώθηκε σε 49-44 στο τέλος του ημιχρόνου.

Το παιχνίδι ουσιαστικά ξανάρχισε από την αρχή, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί μικρό προβάδισμα, όμως, η Άβτοντορ πλησίαζε όλο και περισσότερο και τελικά πέρασε και πάλι μπροστά στο σκορ με 71-72 στο 29’, εμφανίζοντας ξανά τα… φαντάσματα σε παιχνίδι του «Δικεφάλου του Βορρά».

Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 76-74 και την αγωνία για την τελική έκβαση της αναμέτρησης να ανεβαίνει όσο το παιχνίδι πήγαινε προς τη λήξη του.

Η Άβτοντορ μπήκε πιο δυνατά στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης και με γρήγορους πόντους προηγήθηκε 80-86 στο 34’ και άρχισε να βάζει δύσκολα στην ελληνική ομάδα.

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου, όμως, αποδείχθηκαν πολύ σκληροί για να τα παρατήσουν και με τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη να κάνει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του, έκαναν ένα σερί 15-1 και μετέτρεψαν το 82-88 σε 96-89 στο 38’, μπαίνοντας και πάλι στη θέση του οδηγού.

Ο ΠΑΟΚ είχε βάλει τις βάσεις για μια μεγάλη νίκη και με το εμφατικό 104-99 και μπήκε δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης σε μια μεγάλη βραδιά θύμισε τον παλιό καλό του εαυτό και με 27 πόντους και εντυπωσιακά ποσοστά (9/10 δίποντα, 9/13 βολές) και 6 ριμπάουντ, συγκεντρώνοντας 35 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ ο αρχηγός του «Δικεφάλου του Βορρά», Κώστας Βασιλειάδης, ξεκίνησε με 6/6 τρίποντα και τελικά σταμάτησε στους 27 πόντους με 7 ριμπάουντ και 32 βαθμούς αξιολόγησης.

Ο Πολ Στολλ έκανε double-doubleγια την Άβτοντορ με 21 πόντους και 10 ασίστ και ο Τράβις Πέτερσον είχε 19 πόντους με 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 35-21, 49-44, 76-74, 104-99

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 16, Λιάπης, Βασιλειάδης 27, Τσόχλας 9, Δέδας 4, Μαργαρίτης, Κόττας, Σχορτσιανίτης 27, Καμάρας, Ντούβνιακ 2, Μάρκοβιτς 8, Χάτσερ 11

Άβτοντορ (Βασίλιεφ): Στολλ 21, Λουκασόφ 6, Μπεκίεφ, Κλιμένκο 6, Τσάπελ 12, Κολεσνίκοφ 6, Μπρουκς 14, Ζαμπελίν 13, Πέτερσον 19, Μακίεφ 2

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.