Ζωντανός με… σόου από τον Χάτσερ

Written by  Δεκ 03, 2015

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γουίλιαμ Χάτσερ που πέτυχε το νικητήριο καλάθι στην εκπνοή της παράτασης, ο ΠΑΟΚ επικράτησε εκτός έδρας της Μπεσίκτας με 73-75 (κ.α. 63-63) και διατηρήθηκε ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στους «32» του Eurocup.

 

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου δεν ξεκίνησαν καλά την αναμέτρηση, βρέθηκαν μέχρι και το -17 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, όμως, έκαναν ένα εντυπωσιακό δεύτερο μέρος, έχασαν την ευκαιρία να «κλέψουν» τη νίκη από την κανονική διάρκεια της αναμέτρησης και, τελικά το κατάφεραν στην εκπνοή του επιπλέον πεντάλεπτου.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλά διατηρώντας τον έλεγχο του ρυθμού στην αρχή της αναμέτρησης που του έδινε μικρές διαφορές ως το 6’ όταν και προηγήθηκε 9-12 πριν χάσει την επαφή με το καλάθι. Η ελληνική ομάδα δεν σκόραρε ξανά μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, η Μπεσίκτας το εκμεταλλεύτηκε και προηγήθηκε στη λήξη της πρώτης περιόδου με 17-12

Ο «Δικέφαλος του Βορρά πέτυχε το επόμενο καλάθι του στο 16’ (!) με την Μπεσίκτας στο διάστημα αυτό να έχει ανεβάσει ήδη τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (23-12) και να έχει αναλάβει τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης.

Με τους παίκτες της ελληνικής ομάδας να μην σκοράρουν ούτε με… αίτηση, η διαφορά έφτασε στο τέλος του ημιχρόνου στο 34-20 κι ενώ νωρίτερα η Μπεσίκτας είχε προηγηθεί και με διπλάσιο σκορ (34-17).

Ο ΠΑΟΚ έδειξε σημεία… ζωής στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και με την άμυνά του να «σφίγγει» και να μην επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στο καλάθι του, μείωσε σταδιακά τη διαφορά και επανήλθε στη διεκδίκηση της νίκης, φέρνοντας το σκορ του αγώνα στο 45-41 στο 30’.

Το παιχνίδι είχε αλλάξει… ρότα με τον ΠΑΟΚ να έχει ανακάμψει πλήρως, να παίζει εξαιρετική άμυνα και με ένα σερί 0-9 μετέτρεψε το 53-49 του 35’ σε 53-58 στο 37’, μπαίνοντας στη θέση του οδηγού για το τελευταίο κομμάτι του αγώνα.

Με καλάθι του Μαργατίτη ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 57-61 μόλις 1.02’’ πριν το τέλος και κρατούσε την τύχη του στα χέρια του, όμως, δεν χειρίστηκε το τελευταίο λεπτό καλά και παραλίγο να το πληρώσει.

Ο Χάμιλτον με 2/2 βολές έκανε το 59-61 στα 54’’, ο Χάτσερ είχε 1/2 βολές για το 59-62 στα 36’’ και ο Τσενκ Ακιόλ με τρίποντο στα 6’’ ισοφάρισε για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, αφού στον χρόνο που απέμενε, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να «κλέψει» τη νίκη.

Με το παιχνίδι να είναι στην κόψη του «ξυραφιού», οι δύο ομάδες πήγαν πόντο-πόντο ως το τέλος, με τον Γουίλιαμ Χάτσερ που έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι να ισοφαρίζει σε 73-73 στα 6’’ πριν το τέλος της παράτασης. Ο Νέητ Γουόλτερ έκανε λάθος, ο Σούλης Μαρκόπουλος πήρε τάιμ άουτ και στην επαναφορά με 5’’ να απομένουν, ο Γουίλιαμ Χάτσερ έκανε το τελικό 73-75 και χάρισε τη νίκη στον ΠΑΟΚ μέσα σε έξαλλα πανηγύρια.

Με τη νίκη του αυτή ο «Δικέφαλος του Βορρά» έδειξε ότι έχει ακόμα «σφυγμό» και πως στα δύο παιχνίδια που απομένει είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει τις πιθανότητές του για πρόκριση.

Ο Γουίλιαμ Χάτσερ ήταν όλα τα… λεφτά για τον ΠΑΟΚ, καθώς δεν πέτυχε μόνο το νικητήριο καλάθι για την ελληνική ομάδα, αλλά σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ήταν εκείνος που κρατούσε όρθιο τον «Δικέφαλο».

Ο Αμερικανός ολοκλήρωσε τον αγώνα με 32 πόντους (6/10 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 11/12 βολές) και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της μεγάλης νίκης της ελληνικής ομάδας.

Για την Μπεσίκτας, ο Νέητ Γουόλτερς είχε 16 πόντους και 9 ριμπάουντ, όμως, έκανε το μοιραίο λάθος που ωφέλησε τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Έρικ Μέρφι έκανε double-doubleμε 14 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 17-12, 34-20, 45-41, 62-62, 73-75 (παρ.)

Μπεσίκτας(Ντέτμαν): Γουόλτερς 16, Αλ, Γκιουλέρ 2, Τασκιράν, Ακιόλ 12, Ελονού 8, Ατσούρ, Χάμιλτον 9, Ντάρντεν 11,  Μέρφι 14, Σενλί 1

ΠΑΟΚ(Μαρκόπουλος): Τέπιτς, Λιάπης, Βασιλειάδης 10, Κακαρούδης, Τσόχλας, Δέδας 5, Μαργαρίτης 8, Κόττας, Σχορτσιανίτης 9, Ντούβνιακ 4, Μάρκοβιτς 7, Χάτσερ 32

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.