Μόνη αήττητη η Βαλένθια, «σεφτέ» έκαναν Σαρλερουά και Μπρίντιζι

Written by  Νοε 19, 2015

Αήττητη εξακολουθεί να παραμένει η Βαλένθια μετά την έκτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Eurocup και πλέον είναι η μόνη ομάδα που το έχει καταφέρει μστη φετινή διοργάνωση. Τις πρώτες τους νίκες πέτυχαν Σαρλερουά και Μπρίντιζι, μεγάλα «διπλά» πήραν Νεπτούνας και Λιέτουβος Ρίτας.

Η Νεπτούνας έκανε μια μεγάλη εμφάνιση στην Τουρκία και ανάγκασε την Γαλατασαράι στην πρώτη της φετινή ήττα με 76-82. Η λιθουανική ομάδα είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και έφτασε στην τρίτη της νίκη στον έκτο όμιλο, που την φέρνει στο 3-3 μαζί με την Νιζνί. Ο Ντένιελ Γιούινγκ έκανε μεγάλο παιχνίδι με 21 πόντους και 15 προσέθεσε ο Τράβις Μπέιντερ για την Νεπτούνας, ενώ η τεράστια εμφάνιση του Έρικ ΜακΚόλουμ, ο οποίος σταμάτησε στους 30 πόντους, δεν ήταν αρκετή για να διατηρήσει το αήττητο της Γαλατασαράι.

Με αντεπίθεση διαρκείας στο τελευταίο δεκάλεπτο και επιμέρους σκορ 31-19 η Βαλένθια επικράτησε της Νανσί με 77-65 και παρέμεινε η μοναδική αήττητη ομάδα του φετινού Eurocup. Ο Σαμ Βαν Ρόσσομ με 17 πόντους και ο Τζάστιν Χάμιλτον με 15 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα οδήγησαν την ισπανική ομάδα στην έκτη της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ από τη Νανσί που έμεινε στην τελευταία θέση με απολογισμό 1-5, ο Τζέημς Μπελ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 17 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Μεγάλο παιχνίδι έγινε ανάμεσα στην Μπεσίκτας και την Λιέτουβος Ρίτας με την λιθουανική ομάδα να φεύγει νικήτρια από την Τουρκία με 92-103, σε ένα παιχνίδι που ξεχείλισε από θέαμα. Ο Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς ήταν ασταμάτητος, ολοκληρώνοντας με 28 πόντους και 3 ριμπάουντ, με τον Άντας Γιουσκεβίτσιους να προσθέτει άλλους 18 και τον Τζούλιους Γιουτσίκας 15 για την Λιέτουβος που ισοβαθμεί με τον ΠΑΟΚ και την Σζολνόκι στις τελευταίες θέσεις του ομίλου με κοινό απολογισμό 2-4, ενώ από την τουρκική ομάδα που έμεινε στο 3-3 ο Νέιτ Γουόλτερς είχε 34 πόντους με 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 5 κλεψίματα.

Εύκολο απόγευμα πέρασε στο Βουκουρέστι η Ούνικς Καζάν που με την εκτός έδρας νίκη της επί της Στεάουα με 71-88 πήρε την τέταρτη νίκη της και μοιράζεται την πρώτη θέση του τετάρτου ομίλου μαζί με τον Άρη. Ο Κιθ Λάνγκφορντ σταμάτησε στους 23 πόντους με 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Μάρκο Μπάνιτς είχε 19 πόντους και ο Αρτσιόμ Παραχούτσκι έκανε double-double με 13 πόντους και 12 ριμπάουντ για την Ούνικς, ενώ από την ρουμανική ομάδα ο Μπιλ Άμις είχε 14 πόντους.

Η Νίζνι Νόβγκοροντ πέρασε δύσκολα από την έδρα της Χαποέλ Ιερουσαλήμ με 70-74 και ανέβηκε στην τρίτη θέση του ομίλου με απολογισμό 3-3. Ο Ντμίτριι Κβοστόφ με 23 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ ξεχώρισε για τη ρωσική ομάδα, ενώ για τους Ισραηλινούς που έμειναν στο 2-4, ο Ντόντα Σμιθ είχε 23 πόντους, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 5 κλεψίματα, αλλά και 7 λάθη.

Η Άβτοντορ έκανε εξαιρετικό παιχνίδι στην Αγία Πετρούπολη αναγκάζοντας την Ζενίτ στην πρώτη της ήττα και μάλιστα εντός έδρας με 81-88. Ο Τζέρεμι Τσάπελ σημείωσε 21 πόντους με 7 ριμπάουντ για τους νικητές και
ο Πολ Στολ προσέθεσε άλλους 17, ενώ Ντένις Λικασόφ είχε 2 πόντους με 11 ασίστ, ενώ για την Ζενίτ που παραμένει πρώτη στον όμιλο του ΠΑΟΚ, ο Ζάμπιαν Ντάουντελ είχε 18 πόντους.

Με ένα εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο και επιμέρους σκορ 56-33 η Τρέντο ανέτρεψε το 34-44 του ημιχρόνου και τελικά πήρε μια μεγάλη νίκη με 90-77 επί της Ολύμπια Λιουμπλιάνας παραμένοντας στην πρώτη θέση του πρώτου ομίλου με 4-2 μαζί με την Μπιλμπάο. Ο Τρεντ Λόκετ με 19 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, ενώ από τους φιλοξενούμενους που έμειναν στο 2-4, ξεχώρισαν ο Ρόλαντς Ζάκις με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Ζακ Ράιτ με 15 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Η Μπάνβιτ επικράτησε της Μπουντούτσνοστ με 76-68 και ανέβηκε στο 3-3 στον τέταρτο όμιλο, όπου συμμετέχει και ο Άρης. Η τουρκική ομάδα προηγήθηκε 45-26 στο ημίχρονο και έδειξε ότι θα «καθάριζε» την
αναμέτρηση, όμως, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και μείωσαν τη διαφορά, χωρίς, ωστόσο, να καταφέρουν κάτι πέρα από το να κάνουν μια αξιοπρεπή ήττα. Ο Γκάσπερ Βίντμαρ ήταν πρώτος σκόρερ της Μπάνβιτ με 18 πόντους, ο Έι Τζέι Σλότερ είχε 15 πόντους, ενώ εντυπωσιακός ήταν ο Άντριεν Μόερμαν με 11 πόντους και 14 ριμπάουντ. Από την Μπουντούτσνοστ, ο Σουάντ Σέχοβιτς είχε 23 πόντους και 8 ριμπάουντ και ο Ταντίγια Ντραγκίσεβιτς προσέθεσε άλλους 17.

Η Σαρλερουά επικράτησε με 80-69 της ισπανικής Σαραγόσα και πήρε την πρώτη της νίκη στη φετινή διοργάνωση, απομακρύνωντας τους φιλοξενούμενους από την πρώτη θέση, αφού έμειναν στο 4-2. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, πήραν από νωρίς μια διαφορά ασφαλείας και δεν δυσκολεύθηκαν να τη διατηρήσουν ως το τέλος. Ο Μπίλυ Μπαρόν με 17 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ ήταν, ως συνήθως, ο κορυφαίος της ομάδας του, ενώ από την Σαραγόρσα που έχασε την ευκαιρία να μείνει στο κατόπι της Βαλένθια, ο Στέφαν Γέλοβατς είχε 12 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση πέτυχε και η Μπρίντιζι που επικράτησε της Ρέτζιο Εμίλια με 87-81 και την άφησε στην τέταρτη θέση του δεύτερου ομίλου με απολογισμό 3-3. Ο Άντριαν Μπανκς με 25 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στην πρώτη της φετινή επιτυχία, ενώ αντίθετα, για τους φιλοξενούμενους οι 18 πόντοι με τα 7 ριμπάουντ και τις 3 ασίστ του Πιέτρο Αραντόρι, δεν ήταν αρκετοί.

Σημαντική νίκη που την φέρνει στο 3-3 στον πρώτο όμιλο πέτυχε η Όλντενμπουργκ επί της Βόννης που έμεινε σε 2-4, έχοντας ως πρωταγωνιστές τον Κρις Κρέιμερ με 14 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ και τον Μπράιαν Κβέιλ με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ. Για τους φιλοξενούμενους, ο Άαρον Γουάιτ έκανε double-double με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Ντιρκ Μάντριχ είχε 12 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.

Με τον Μάικ Μπράμος να πραγματοποιεί άλλη μία πολύ καλή εμφάνιση, η Βενέτσια επικράτησε της Ουλμ πιο δύσκολα από ο, τι λέει το τελικό 90-78 και οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στον τρίτο όμιλο με απολογισμό 3-3. Το σκορ ήταν ισόπαλο με 62-62 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, εκεί όπου η ιταλική ομάδα έκανε εξαιρετικό φινάλε και πήρε την πολύ σημαντική νίκη. Ο Έλληνας διεθνής έιχε 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ πρώτος σκόρερ της Βενέτσια ήταν ο Φίλιπ Γκος με 23 πόντους. Από την γερμανική ομάδα, ο Ρέυμαρ Μόργκαν σταμάτησε στους 23 πόντους.

Την Τρίτη, η Γκραν Κανάρια έκανε ένα εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο, όπου σκόραρε συνολικά 48 πόντους και δεν δυσκολεύθηκε να κάμψει την αντίσταση της Λε Μαν με 77-62 για να διατηρηθεί στην πρώτη θέση του
δευτέρου ομίλου με απολογισμό 5-1. Ο Άλεν Όμιτς μς 19 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος της ισπανικής ομάδας, ενώ για τη Λε Μαν που
ακολουθεί στην προτελευταία θέση με 1-5 και ελάχιστες ελπίδες για πρόκριση, ο Κρις Λόφτον ήταν ο πρώτος σκόρερ με 23 πόντους.

Η Λούντβιχσπουργκ πήρε μια πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Άλμπα Βερολίνου με 79-90 και την έπιασε στη δεύτερη θέση στον δεύτερο όμιλο. Ο Μπραντ Λέζινγκ ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους φιλοξενούμενους, με τον Μουσταφά Σακούρ να «αγγίζει» ένα πολύ περίεργο triple-double με 12 πόντους, 10 ριμπάουντ και… 9 λάθη, ενώ για την Άλμπα Βερολίνου, ο Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς και ο Ελμεντίν Κικάνοβιτς είχαν από 18 πόντους.

Εντυπωσιακή ήταν η Μπιλμπάο που συνέτριψε εκτός έδρας την Ναντέρ με 52-83 και παρέμεινε πρώτη στον πρώτο όμιλο, όπου σχεδόν όλες οι ομάδες παραμένουν στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ο Κλέβιν Χάνα είχε 20 πόντους,
4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Άλεξ Μουμπρού είχε 14 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Γιώργος Μπόγρης με 9 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα. Από την γαλλική ομάδα που έμεινε στο 3-3, ο Μαμ Τζαϊτέι είχε 12 πόντους.

Φωτό: Eurocup

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.