Ο ορισμός της… αυτοκτονίας

Written by  Νοε 18, 2015

Κάνοντας ίσως το χειρότερο τελευταίο δεκάλεπτο της ιστορίας του ο ΠΑΟΚ έχασε ένα παιχνίδι που μέχρι το 30’ φαινόταν δικό του και με την ήττα του με 78-69 από την Σζολνόκι έπεσε στο 2-4 στον πέμπτο όμιλο και πλέον χρειάζεται να αλλάξουν πολλά για να έχει ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση.

 

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα μέχρι το 30’, όμως, στην τελευταία περίοδο έκανε μια από τις πιο ντροπιαστικές εμφανίσεις στην ιστορία του και μοιραία έφυγε με σκυμμένο κεφάλι από το γήπεδο.

Η ελληνική ομάδα δέχθηκε 37 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο και μοιραία γνώρισε μια ήττα που όχι μόνο του «ψαλιδίζει» τις ελπίδες για πρόκριση στους «32» του Eurocup, αλλά και του δίνει ένα ισχυρό πλήγμα στο γόητρό του, αφού οι γηπεδούχοι είναι από τις αντικειμενικά πιο αδύνατες ομάδες της διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση και βρέθηκε εγκλωβισμένος στην άμυνα των γηπεδούχων με αποτέλεσμα να μείνει από νωρίς πίσω στο σκορ και να κυνηγά από το ξεκίνημα την Σζολνόκι. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε 17-11 για τους γηπεδούχους κι ενώ πρώτα η ελληνική ομάδα είχε βρεθεί πίσω στο σκορ και με -8, όμως, στη συνέχεια το παιχνίδι άλλαξε, με τους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου να εμφανίζουν ένα εντελώς άλλο πρόσωπο.

Με τον Ούρος Ντούβνιακ να οργανώνει εξαιρετικά και να σκοράρει όποτε χρειαζόταν, ο ΠΑΟΚ έκανε ένα εντυπωσιακό δεύτερο δεκάλεπτο που με επιμέρους σκορ 7-25 τον έφερε σε θέση ισχύος για το ημίχρονο, όπου προηγήθηκε με 24-36.    

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν δυσκολεύθηκε να διατηρήσει το προβάδισμά του στο τέλος της τρίτης περιόδου (41-55) και από το σημείο εκείνο κι έπειτα… έφυγε εντελώς από το γήπεδο.

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου έκαναν ένα «εγκληματικό» τελευταίο δεκάλεπτο, όπου ηττήθηκαν κατά κράτος από τους γηπεδούχους και με επιμέρους σκορ 37-14 μετέτρεψαν μια φαινομενικά εύκολη νίκη σε μια απογοητευτική ήττα με 78-69 που ουσιαστικά τους φέρνει ένα βήμα από την έξοδό τους από την Ευρώπη.

Ο Ντέιβιντ Βοϊβόντα ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ από το «ναυάγιο» του ΠΑΟΚ ο Κώστας Βασιλειάδης είχε 11 πόντους, με 2/7 σουτ (0/4 τρίποντα) και οι Χάτσερ και Τσόχλας είχαν από 10.

Τα δεκάλεπτα: 17-11, 24-36, 41-55, 78-69

Σζολνόκι Ολάζ(Άλεκσιτς): Κραφτ, Κέλλερ 2, Γουίτμαν 12, Βοϊβόντα 15, Λιπόβιι 6, Σομόγκι, Μπορίσοφ 10, Πέρινγκερ, Νατιάτσκο 2, Μιλόσεβιτς 13, Κόβατς 10, Γκρέγκορι 8

ΠΑΟΚ(Μαρκόπουλος): Τέπιτς, Λιάπης 4, Βασιλειάδης 11, Κακαρούδης 3, Τσόχλας 10, Δέδας 3, Μαργαρίτης 8, Σχορτσιανίτης 5, Καμάρας, Ντούβνιακ 7, Μάρκοβιτς 8, Χάτσερ 10

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.