Μόνο τρεις οι αήττητοι, «χαμός» στον όμιλο του Άρη, κέρδισε έδαφος η Άλμπα

Written by  Νοε 13, 2015

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Βαλένθια και Γαλατασαράι είναι οι μόνες ομάδες που συνεχίζουν αήττητες μετά την πέμπτη αγωνιστική του Eurocup, ενώ η Μπρίντιζι και η Σαρλερουά δεν έχουν γευθεί ακόμα τη χαρά της νίκης. Όλες οι ομάδες έχουν ελπίδες πρόκρισης στον πρώτο όμιλο, αλλά και στον τέταρτο όπου συμμετέχει ο Άρης, ενώ σημαντικές νίκες που τις διατηρούν ψηλά πέτυχαν οι Άλμπα Βερολίνου και Σαραγόσα.

 

Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης δεν συνάντησε αντίσταση παρά μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο από την Μπεσίκτας την οποία δεν κουράστηκε να διαλύσει με 80-58 και να συνεχίσει αήττητη στον πέμπτο όμιλο. Ο Τζάνις Τίμα ήταν ο πρώτος σκόρερ με 20 πόντους και 7 ασίστ, ενώ ο Αντρέι Κοστσέεφ είχε 19 πόντους και 8 ριμπάουντ. Για την τουρκική ομάδα ο Ματσέι Λάμπε προσπάθησε να σώσει τα… προσχήματα, τελειώνοντας την αναμέτρηση με 24 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Με τον Λατάβιους Γουίλιαμς να κάνει ένα εντυπωσιακό double-double με 14 πόντους και 12 ριμπάουντ και τον Κιθ Λάνγκφορντ να πετυχαίνει 15 πόντους με 4 ριμπάουντ, η Ούνικς Καζάν επικράτησε με 79-64 της Τραμπζονσπόρ και την έπιασε με ρεκόρ 3-2 στον τέταρτο όμιλο, όπου συμμετέχει και ο Άρης. Από τους ηττημένους, που έχασαν την ευκαιρία να αναρριχηθούν στην κορυφή του ομίλου από 16 πόντους είχαν οι Στιπάνοβιτς και Χάρντι.

Πιο εύκολα από ό, τι λέει το τελικό 81-75 η Στεάουα Βουκουρεστίου επικράτησε της Μπουντούτσνοστ για τον τέταρτο όμιλο και πήρε την δεύτερη νίκη της στην διοργάνωση. Ο Μάρκο Μαρίνοβιτς ήταν ο πρώτος σκόρερ της ρουμανικής ομάδας με 18 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, έχοντας ως συμπαραστάτη τον Μπιλ Άμις που έκανε double-doubleμε 15 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ από τους ηττημένους 20 πόντους είχε ο Ταντίγια Ντραγκίσεβιτς.

Σε ένα πλούσιο σε θέαμα παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα η Χαποέλ Ιερουσαλήμ νίκησε την Κράσνι Οκτιάμπρ με 92-90 και διατηρεί τις ελπίδες της για πρόκριση, αντίθετα με την ρωσική ομάδα που με ρεκόρ 1-4 βλέπει πλέον το «τρένο» να χάνεται. Μεγάλο παιχνίδι από πλευράς της Πρωταθλήτριας Ισραήλ έκαναν ο Ερλ Ρόουλαντ με 22 πόντους, 7 ριμπάουντ και 12 ασίστ και ο Ματ Τζάνινγκ με 20 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ από την ρωσική ομάδα ο Ντι Τζέι Κούπερ τα έκανε όλα με 27 πόντους, 5 ριμπάουντ, 13 ασίστ και 3 κλεψίματα, με τον Ντμίτρι Σοκόλοφ να έχει 14 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Με τον Μάικ Γκριν να είναι ο μοιραίος για την Βενέτσια, αφού έχασε δύο ελεύθερες βολές στη λήξη της αναμέτρησης, η Σαραγόσα «δραπέτευσε» από την Ιταλία με 77-79 και έμεινε στη δεύτερη θέση του τρίτου ομίλου με ρεκόρ 4-1 πίσω μόνο από την αήττητη Βαλένθια. Ο Στεφάν Γέλοβατς είχε 17 πόντους και 11 ριμπάουντ με τον Ντρέηκ Ντίνερ να προσθέτει 15 πόντους για τους νικητές, ενώ από τη Βενέτσια, ο Μάικ Μπράμος ήταν ο πρώτος σκόρερ με 18 πόντους.

Στο ντέρμπι  κορυφής του πρώτου ομίλου, η Μπιλμπάο κατάφερε να φύγει νικήτρια από την έδρα της Τρέντο με 75-80 με τις δυο ομάδες να «συγκατοικούν» πλέον στην πρώτη θέση μαζί με την Ναντέρ. Ο Κλεβίν Χάνα ήταν ο πρώτος σκόρερ με 22 πόντους για τους νικητές, ενώ ο Τζούλιαν Ράιτ έκανε ένα ακόμα καλό παιχνίδι για την Τρέντο με 12 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Με καλάθι του Βον Ντάγκινς στην εκπνοή η Όλντενμπουργκ «απέδρασε» από την έδρα της Ολύμπια Λιουμπλιάνας με 81-82 και την έπιασε με ρεκόρ 2-3 διατηρώντας, παράλληλα, ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση, όπως όλες οι ομάδες του ομίλου. Ο Ντάγκινς είχε συνολικά 19 πόντους, ενώ πρώτος σκόρερ για τη γερμανική ομάδα ήταν ο Μπράιαν Κβέηλ με 21 πόντους. Ο Ρόναλντ Ζάκις ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ολύμπια με 17 πόντους.

Η Άλμπα Βερολίνου δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά τελικά πέρασε από την έδρα της ουραγού Μπρίντιζι με 68-72 και παρέμεινε στην πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου μαζί με την Γκραν Κανάρια με ρεκόρ 4-1. Ο Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 18 πόντους, ενώ από την Μπρίντιζι που παραμένει στην τελευταία θέση και χωρίς νίκη Ντουράντ Σκοτ και Άντριαν Μπανκς είχαν από 14 πόντους.

Σαρλερουά και Βαλένθια φαίνεται πως έκαναν… αγγαρεία και σε ένα «φτωχό» από πλευράς θεάματος με την ισπανική ομάδα να φεύγει με το «διπλό» από την Γαλλία με 49-65 και να μην δυσκολεύεται να μείνει αήττητη στον τρίτο όμιλο, αφήνοντας τους γηπεδούχους τελευταίους και χωρίς νίκη μετά από πέντε αγωνιστικές. Ο Τζάστιν Χάμιλτον είχε 17 πόντους και 6 ριμπάουντ για τη Βαλένθια, ενώ ο συνήθης κορυφαίος της Σαρλερουά, Μπίλυ Μπάρον είχε 14 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Με μια εντυπωσιακή τελευταία περίοδο που έληξε με επιμέρους σκορ 34-18 η Ουλμ επικράτησε της Νανσί με 90-73 και ανέβηκε στο 3-2 στον τρίτο όμιλο. Ντα Σέιν Μπάτλερ και Ντεάντρε Κέην είχαν από 18 πόντους για τη γερμανική ομάδα, ενώ από τη Ναντέρ που το τελικό σκορ μάλλον την αδικεί, ο Τζέημς Μπελ είχε 23 πόντους.

Την έκπληξη του πέμπτου ομίλου έκανε η Σζολνόκι που πήρε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση επικρατώντας της Άβτοντορ με 83-79, απομακρύνοντας την ρωσική ομάδα που έμεινε με ρεκόρ 3-2 από την πρωτοπόρο του ομίλου, Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης. Ο Ντέιβιντ Βοϊβόντα με 22 πόντους, 7 ριμπάουντ, αλλά και 6 λάθη ήταν ο κορυφαίος των νικητών, ενώ από την Άβτοντορ ο Ντένις Λουκασόφ είχε 16 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ.


Την Τρίτη, η Γαλατασαράι «καρδιοχτύπησε», αλλά στο τέλος πήρε μια μεγάλη νίκη με καλάθι του Στεφάν Λάσμε στην εκπνοή με 87-85 επί της Νιζνί Νόβγκοροντ και συνεχίζει αήττητη στον όμιλο της ΑΕΚ.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη, αφού προηγήθηκαν με 12 πόντους στο 36 (69-81), όμως, η Γαλατασαράι με τον Έρικ ΜακΚόλουμ να κάνει ένα ακόμα σπουδαίο παιχνίδι έκανε μια μεγάλη αντεπίθεση, ισοφάρισε σε 85-85 και ο πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού πέτυχε το νικητήριο καλάθι στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ο ΜακΚόλουμ σταμάτησε στους 22 πόντους, με τον Βλάντιμιρ Μίτσοφ να προσθέτει 20 και τον Στεφάν Λάσμε να πετυχαίνει 14 πόντους με 9 ριμπάουντ. Από την Νίζνι που «κλώτσησε» μια μεγάλη ευκαιρία, ο Βίκτορ Ρουντ είχε 19 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ 17 πόντους με 6 ριμπάουντ είχε ο Ντιμίτριι Κβοστόφ.

Για τον πρώτο όμιλο, η Ναντέρ πέτυχε εύκολη νίκη επί της Βόννης με 101-78 και πήρε την τρίτη της νίκη στη διοργάνωση. Έξι παίκτες της γαλλικής ομάδας είχαν διψήφιο αριθμό πόντων με τον Τέρανς Κάμπελ να σταματά στους 21 πόντους με 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη, ενώ για τους φιλοξενούμενους, 16 πόντους είχε ο Ντιρκ Μάντριχ.

Σε τροχιά πρόκρισης διατηρήθηκε η Λούντβιχσμπουργκ, που πέρασε από την έδρα της Λε Μαν μετά από μια μεγάλη «μάχη» που κρίθηκε στην παράταση με 75-81 (κανονική διάρκεια 61-61). Ο Σον Χαφ σημείωσε 21 πόντους με 5 ριμπάουντ για τη γερμανική ομάδα, ενώ ο Τουέιν ΜακΚι έκανε ό,τι μπορούσε για να αποτρέψει την τέταρτη ήττα σε πέντε αναμετρήσεις για τη γαλλική ομάδα, σταματώντας στους 17 πόντους, με 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Στο ντέρμπι κορυφής του δευτέρου ομίλου η Γκραν Κανάρια ήταν η μεγάλη νικήτρια επί της Ρέτζιο Εμίλια επικρατώντας με 76-67, μια νίκη που τη διατηρεί στην πρώτη θέση του ομίλου. Ο Άλεν Όμιτς έκανε double-double με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ για την ισπανική ομάδα, ενώ για τους ηττημένους ο Πιέτρο Αραντόρι να είναι πρώτος σκόρερ με 12 πόνους και 4 ριμπάουντ και ο Αντρέα Ντε Νικολάο είχε 10 πόντους και 6 ασίστ.

Φωτό: Eurocup

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.