Με σούπερ-Λουκά «πέταξε» στη δεύτερη θέση η ΑΕΚ

Written by  Νοε 11, 2015

Η ΑΕΚ έκανε εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο και με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να προσθέτει μία ακόμα μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά στη φετινή του παρουσία πήρε μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Νεπτούνας με 80-86 και ανέβηκε στην δεύτερη θέση του έκτου ομίλου του Eurocup.

 

Η «Ένωση» παρουσίασε όλες τις αρετές της στο παρκέ και με τον διεθνή σέντερ να έχει συμπαράσταση από περισσότερους συμπαίκτες του, πήρε τη μεγάλη νίκη που της επιτρέπει να σκέφτεται την πορεία της προς την επόμενη φάση της διοργάνωσης με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Η απουσία του Μίλαν Μιλόσεβιτς που δεν κατάφερε να ακολουθήσει την αποστολή και η πρώτη εμφάνιση του Δημήτρη Μαυροειδή σε ευρωπαϊκό παιχνίδι έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια δεν έφεραν αναστάτωση στην ελληνική ομάδα που, παρά τα κενά διαστήματα και τα εύκολα λάθη στα οποία υπέπιπτε πήρε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στον όμιλο και ανεβάζει την ψυχολογία της στα ύψη.

Η ΑΕΚ έκανε το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα, αφού έμεινε χωρίς πόντο για περίπου τέσσερα λεπτά, επιτρέποντας στη Νεπτούνας να προηγηθεί με 7-0 και βρέθηκε από νωρίς να κυνηγάει το σκορ. Παρά το γεγονός ότι η «Ένωση» αντέδρασε άμεσα, μειώνοντας το σκορ οι λιθουανική ομάδα πατούσε πολύ καλύτερα στο παρκέ και κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου με 32-21.

Στο σημείο εκείνο η ΑΕΚ έκανε ένα εντυπωσιακό σερί 0-12 και πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ και, παρά τα «φθηνά» λάθη που έκανε στην ανάπτυξή της (8 συνολικά στο πρώτο ημίχρονο) έκλεισε το πρώτο μισό της αναμέτρησης σε απόσταση «αναπνοής» από τους γηπεδούχους με 43-41.

Η ΑΕΚ έδειξε να ακολουθεί το παιχνίδι των γηπεδούχων, μένοντας πίσω στο σκορ με -5 (61-56 στο 29’), όμως, από το σημείο εκείνο και έπειτα, έκανε μια απίστευτη αντεπίθεση και με τον Νώντα Παπαντωνίου να δίνει ενέργεια στην άμυνα και να καθοδηγεί την «Ένωση», έκανε ένα εντυπωσιακό σερί 0-12 με τρίποντες «βόμβες» από τον Ντούσαν Σάκοτα, πήρε το μομέντουμ της αναμέτρησης και μαζί ένα σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη με 61-70 στο 34’.

Με τη Νεπτούνας να πιέζει σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, το παιχνίδι πήγε στην κρίσιμη διαδικασία των βολών, εκεί που η ΑΕΚ βρήκε την ψυχραιμία και κατάφερε να διατηρήσει τη νίκη με 80-86, που την φέρνει στη δεύτερη θέση του ομίλου πίσω μόνο από την αήττητη Γαλατασαράι.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης συνεχίζει να παίζει στα «κόκκινα» προσθέτοντας άλλη μία σπουδαία εμφάνιση στο ενεργητικό του με 27 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα και ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του. Αυτή τη φορά, όμως, πολλοί παίκτες διακρίθηκαν με την παρουσία τους κάτι που βοήθησε την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα να φτάσει στη νίκη.

Ο Ντούσαν Σάκοτα είχε 16 πόντους με 4/8 κρίσιμα τρίποντα, ο Μαρκ Κάρτερ είχε 11 πόντους με 3 ριμπάουντ, ενώ ο Νώντας Παπαντωνίου έπαιξε σπουδαία άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο αλλάζοντας την εικόνα της «Ένωσης» προς το καλύτερο.

Από την λιθουανική ομάδα, ο Μαρτίνας Μαζέικα είχε 20 πόντους, ενώ ο Ντάνιελ Γιούινγκ σταμάτησε στους 16 πόντους με 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 43-41, 61-58, 80-86

Νεπτούνας (Αντομάιτις): Γιούινγκ 17, Σίκσνιους 4, Μαζέικα 20, Γκιρτζιούνας 3, Μπάντερ 5, Σαρακάουσκας, Γκαλντίκας 9, Κουμπίλιους, Ζαβάκας 10, Γκραντ 7, Μπιρούτα 3, Μπουτκεβίτσιους 2

ΑΕΚ (Σάκοτα): Ανοσίκε, Παπαντωνίου 4, Σάκοτα 16, Άτιτς, Χαίρστον 8, Σκραμπ, Μαυροκεφαλίδης 27, Κάρτερ 11, Κατσίβελης 4, Καλαμπόκης 3, Μαυροειδής 4, Γουόρεν 9

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.