Νέο ενδιαφέρον στους ομίλους του Eurocup

Written by  Νοε 05, 2015

Άνω κάτω έχουν γίνει οι όμιλοι του Eurocupμετά τα παιχνίδια της αγωνιστικής, με τις νίκες των Νεπτούνας, Μπουντούτσνοστ και Ολύμπια Λιουμπλιάνας να ανακατεύουν την «τράπουλα» και να δίνουν νέο ενδιαφέρον στη διοργάνωση. Αήττητες συνεχίζουν Βαλένθια, Ζενίτ και Γαλατασαράι, δεύτερη «γκέλα» για Ούνικς, πρώτη ήττα για Γκραν Κανάρια.

 

Τη νίκη της ημέρας έκανε η Νεπτούνας, που επικράτησε εκτός έδρας της Νιζνί Νόβγκοροντ με 78-82 και ανακάτεψε εντελώς τον έκτο όμιλο, όπου συμμετέχει και η ΑΕΚ. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν εντυπωσιακή τελευταία περίοδο στην οποία ανέτρεψαν το 63-51 του τρίτου δεκαλέπτου και με επιμέρους σκορ 15-31 έφτασαν στην πολύ μεγάλη νίκη που φέρνει και τις δυο ομάδες με ρεκόρ 2-2 μαζί με την «Ένωση». Γιούινγκ και Μπουτκεβίτσιους είχαν από 12 πόντους για τους νικητές, ενώ από τη Νίζνι, ο Ρασίκ Μαχάλμπασιτς έκανε μεγάλο παιχνίδι με 24 πόντους και 7 ριμπάουντ.  

Μεγάλη νίκη επί της Ούνικς Καζάν πέτυχε η Μπουντούτσνοστ με 73-63 και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για πρόκριση, γκρεμίζοντας, ταυτόχρονα, την ρωσική ομάδα από την κορυφή του τέταρτου ομίλου. Ο Σουάντ Σέχοβιτς με 16 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, ενώ για την ομάδα του Καζάν, οι 21 πόντοι του Κιθ Λάνγκφορντ δεν βοήθησαν ώστε να αποφύγει την δεύτερη συνεχόμενη ήττα της.

Άνω κάτω τον πρώτο όμιλο έκανε η Ολύμπια Λιουμπλιάνας, που επικράτησε εκτός έδρας με 80-83 της Μπιλμπάο και πλέον οι δυο ομάδες ισοβαθμούν με ρεκόρ 2-2 μαζί με τις Ναντέρ και Βόννη. Ο Ζακ Ράιτ έκανε double-doubleμε 18 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Ζάγκορατς πρόσθεσε 17 πόντους για τους νικητές, ενώ για την ισπανική ομάδα που πλέον μετρά δύο ήττες σε ισάριθμες εντός έδρας αναμετρήσεις, ο Άλεξ Μουμπρού είχε 15 πόντους. Ο Γιώργος Μπόγρης έπαιξε 15:10 και σημείωσε 5 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Η Μπεσίκτας επικράτησε πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 76-67 της Σζολνόκι και πήρε την τρίτη νίκη της στον πέμπτο όμιλο, όπου συμμετέχει και ο ΠΑΟΚ. Ο Νέητ Γουόλτερς ήταν ο κορυφαίος των νικητών με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ από τους φιλοξενούμενους που παρέμειναν τελευταίοι και χωρίς νίκη στον όμιλο, από 14 πόντους είχαν οι Ντέιβιντ Βοϊβόντα και Κύριλ Νατιάτσκο, ενώ ο Μίλος Μπορίσοφ είχε 9 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Για τον ίδιο όμιλο, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Λιέτουβος Ρίτας με 65-70 και έμεινε η μόνη αήττητη ομάδα στην κορυφή. Μεγάλο παιχνίδι έκαναν ο Ζάμπιαν Ντάουντελ και ο Αρτέμ Βίκροφ, πετυχαίνοντας αμφότεροι από 17 πόντους, ενώ από την Λιέτουβος που έμεινε χαμηλά με ρεκόρ 1-3 κορυφαίος ήταν ο Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς με 18 πόντους.

Σε ένα δραματικό παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, η Όλντεμπουργκ κατάφερε να επικρατήσει της Ναντέρ με 84-81 και να πάρει την πρώτη της νίκη στη φετινή διοργάνωση. Πέντε παίκτες των νικητών είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Μπράιαν Κβάλε να ξεχωρίζει με 16 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ από τη γαλλική ομάδα που έπεσε στο 2-2 ο Μύκαλ Ράιλι είχε 19 πόντους και ο Τέρανς Κάμπελ είχε 17 πόντους και 9 ασίστ.

Με συνολικό σκορ στο δεύτερο ημίχρονο 49-24 η Άλμπα Βερολίνου πήρε μια μεγάλη νίκη επί της Γκραν Κανάρια και ανάγκασε την ισπανική ομάδα στην πρώτη της ήττα στο φετινό Eurocup. Ο Ελμεντίν Κικάνοβιτς έκανε «πάρτι» κάτω από τα καλάθια με 24 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ από τους φιλοξενούμενους, ο Κέβιν Πάνγκος είχε 18 πόντους, 4 ασίστ, αλλά και 5 λάθη,

Πιάνοντας εκπληκτική απόδοση στην τελευταία περίοδο όπου πέτυχε συνολικά 34 πόντους, η Τραμπζονσπόρ επικράτησε της Μπάνβιτ με 96-88 και πήρε την τρίτη της νίκη στον τέταρτο όμιλο όπου συμμετέχει και ο Άρης. Ο Άντριγια Στιπάνοβιτς ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους με 18 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ ο Τάρενς Κίνσεϊ είχε 17 πόντους με 5 ριμπάουντ. Από την φιλοξενούμενη ομάδα, ο Κόρντεϊ Φόρτσον είχε 20 πόντους με 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ και ο Άντριεν Μόερμαν είχε 19 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Στο ντέρμπι των ουραγών του τρίτου ομίλου, η Νανσί πήρε την πρώτη της νίκη απέναντι στην Σαρλερουά και άφησε την αντίπαλό της μόνη στην τελευταία θέση με ρεκόρ 0-4. Ο Μπαντζά Σι με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές, ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Μπίλυ Μπάρον με 17 πόντους και 7 ασίστ προσπάθησε και πάλι να βοηθήσει μόνος την ομάδα του.

Χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση, η Σαραγόσα επικράτησε με 69-59 της Ουλμ και πήρε την τρίτη της νίκη στον τρίτο όμιλο. Ο Γιόαν σάστρε ήταν ο πρώτος σκόρερ με 16 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ για τους φιλοξενούμενους που έμειναν με ρεκόρ 2-2 ο Ντα’ Σιν Μπάτλερ είχε 15 πόντους.

Με τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Τζούλιαν Ράιτ να κάνει εκπληκτικό παιχνίδι και να πετυχαίνει 21 πόντους με 6 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, η Τρέντο κατάφερε να «αποδράσει» από την έδρα της Βόννης με 89-96 και ανέβηκε στο 3-1 στον πρώτο όμιλο. Ο Τρεντ Λόκετ πρόσθεσε ακόμα 20 πόντους για τους νικητές, ενώ από την γερμανική ομάδα ο Άαρον Γουάιτ είχε 23 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Η Γαλατασαράι δυσκολεύτηκε μόνο για ένα ημίχρονο απέναντι στην Κράσνι Οκτιάμπρ και με αντεπίθεση διαρκείας πήρε την εκτός έδρας νίκη με 72-88 και παρέμεινε η μόνη αήττητη ομάδα στον έκτο όμιλο. Ο Έρικ ΜακΚόλουμ είχε εντυπωσιακή παρουσία με 21 πόντους, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 κλεψίματα, 1 κόψιμο και 2 λάθη, ενώ ο Μπλέηκ Σιλμπ είχε 19 πόντους με 6 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Από την ρωσική ομάδα που έμεινε μόνο με τη νίκη επί της ΑΕΚ την πρώτη αγωνιστική, ο Τζόρνταν Χάμιλτον είχε 16 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Ντι Τζέι Κούπερ είχε 14 πόντους, 4 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Την Τρίτη, η Βαλένθια συνεχίζει να μην έχει αντίπαλο στον δεύτερο όμιλο, αφού συνέτριψε την Βενέτσια με 88-59 και έμεινε μόνη πρώτη και αήττητη. Ο Ράφα Μαρτίνεζ είχε 16 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ισπανικής ομάδας, ενώ ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς συμπλήρωσε 15 πόντους και 4 ριμπάουντ. Για Βενέτσια, ο Φίλιπ Γκος σημείωσε 14 πόντους, ενώ ο Μάικ Μπράμος ήταν απογοητευτικός, καθώς έμεινε άποντος με 0/4 τρίποντα και μόλις 4 ριμπάουντ.

Η Ρέτζιο Εμίλια επικράτησε εύκολα της Λε Μαν με 93-82, με τον Αμεντέο Ντέλα Βάλε να πετυχαίνει 20 πόντους και τον Ακίλε Πολονάρα να κάνει double-doubleμε 13 πόντους και 10 ριμπάουντ. Από τη γαλλική ομάδα, ο Μίκαελ Ζελαμπάλ είχε 14 πόντους, όσους είχε και ο Τζέημς Ντέμιον που μάζεψε επίσης και 9 ριμπάουντ.

Σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον ως το τέλος, η Λούντβιχσπουργκ «καρδιοχτύπησε» έντονα, αλλά στο τέλος πήρε τη νίκη απέναντι στην ουραγό του δευτέρου ομίλου, Μπρίντιζι, με 84-80. Ο Άλβαρο Μουνιόζ-Μπόρχερς ήταν πρώτος σκόρερ με 17 πόντους και ο Ρόκι Τράις είχε 16 πόντους και 5 ασίστ για τους νικητές, ενώ για την ιταλική ομάδα που έμεινε τελευταία και χωρίς νίκη στον όμιλο, ο Άντριαν Μπανκς είχε 18 πόντους και 5 ριμπάουντ και ο Ντουράντ Σκοτ σημείωσε 17 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Φωτό: Eurocup

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.