Νέα βαριά ήττα και συνέχεια στον κατήφορο για τον ΠΑΟΚ

Written by  Νοε 04, 2015

Ο ΠΑΟΚ ξέμεινε από δυνάμεις στο δεύτερο ημίχρονο και παραδόθηκε «άνευ όρων» στην ρωσική Άβτοντορ, γνωρίζοντας βαριά ήττα με 90-68 που τον ρίχνει στο 1-3 στον πέμπτο όμιλο του Eurocup και, παράλληλα, συνέχισε το αρνητικό σερί του σε Ελλάδα και Ευρώπη.

 

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» παρουσιάστηκε κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια της Δευτέρας απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά και το μακρινό ταξίδι μέχρι το Σάρατοφ, κι έτσι κατέρρευσε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, όταν οι γηπεδούχοι έκαναν ένα σερί 13-0 στα πρώτα 4’, πήραν μια σημαντική διαφορά, την οποία όσο περνούσε η ώρα φρόντιζαν να διευρύνουν και τελικά έφτασαν σε μια εύκολη, όπως αποδείχθηκε, νίκη και στο 3-1 στον όμιλό της.

Από την πλευρά της, η ελληνική ομάδα δεν είχε επιθετικές λύσεις εκτός από τον Νίκολα Μάρκοβιτς που έδειχνε να προσπαθεί μόνος, ενώ και για ένα ακόμα παιχνίδι η αμυντική του λειτουργία ήταν πάρα πολύ κακή.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος έχει να λύσει πολλά προβλήματα, αφού η ομάδα του αγνοεί εδώ και καιρό τη νίκη και χρειάζεται αρκετές τονωτικές «ενέσεις» ψυχολογίας για να ανακάμψει.

Παρά τα προβλήματά του, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και προηγήθηκε με 18-20 στην πρώτη περίοδο, ενώ παρά την πίεση της ρωσικής ομάδας άντεξε και βρέθηκε στο ημίχρονο πίσω στο σκορ με 41-38.

Όλα, όμως, τελείωσαν με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, όταν ο ΠΑΟΚ έμεινε χωρίς πόντο για περίπου 4’, επιτρέποντας στην Αβτοντόρ στο διάστημα αυτό να κάνει ένα σερί 13-0 και ουσιαστικά να «κλειδώσει» τη νίκη.

Με το επιμέρους σκορ του τρίτου δεκαλέπτου να είναι 31-15 υπέρ της ρωσικής ομάδας (72-53 στο 30’) το μόνο που απέμενε με την εικόνα που παρουσίαζε ο ΠΑΟΚ ήταν η τελική έκταση της διαφοράς με το τελικό 90-68 να αντικατοπτρίζει τα όσα έδειξαν οι δύο αντίπαλοι στο παρκέ.

Ο μόνος που προσπάθησε από την ελληνική ομάδα ήταν ο Νίκολα Μάρκοβιτς που τελείωσε το παιχνίδι με 22 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη, ενώ από εκεί και πέρα, ουδείς παίκτης του «Δικεφάλου» διακρίθηκε.

Αντίθετα, από την Άβτοντορ, ο Τράβις Πέτερσον τελείωσε με 23 πόντους και 8 ριμπάουντ, ο Τζεφ Μπρουκς είχε 16 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ ο Τζέρεμι Τσάπελ «άγγιξε» το triple-doubleμε 10 πόντους, 11 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 41-38, 72-53, 90-68

Άβτοντορ (Γκρίνμπεργκ): Λουκασόφ 12, Άρμστεντ 13, Μπεκίεφ, Τρουμπίν, Τσάπελ 10, Ρουσέτσκι, Μπρουκς 16, Ζαμπελίν 6, Πέτερσον 23, Νεστέροφ 8, Μακίεφ 2

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 4, Λιάπης 6, Βασιλειάδης 8, Κακαρούδης 7, Τσόχλας 3, Δέδας 6, Μαργαρίτης 5, Ντούβνιακ 5, Μάρκοβιτς 22, Χάτσερ 2

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.