«Πάγωσε» λίγο πριν το τέλος στην Αγ. Πετρούπολη

Written by  Οκτ 21, 2015

Ο ΠΑΟΚ πάλεψε για τρία δεκάλεπτα στην Αγία Πετρούπολη απέναντι στην πολύ δυνατή Ζενίτ, όμως, στο τέλος έμεινε από δυνάμεις και γνώρισε την ήττα με 76-66 για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Eurocup.

 

Η ελληνική ομάδα ευτύχησε να έχει σε πολύ καλή μέρα τον Γουίλιαμ Χάτσερ, ο οποίος σε πολλά σημεία της αναμέτρησης πάλευε σχεδόν μόνος, όμως, στα τελευταία κρίσιμα λεπτά κανένας από τους παίκτες της ομάδας δεν άντεξε την πίεση της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα η πρώτη ήττα στη φετινή διοργάνωση να έρθει φυσιολογικά.

Χαρακτηριστικό δε της αναμέτρησης, τα 16 λάθη του ΠΑΟΚ (17 έκανε η Ζενίτ), αλλά και η μεγάλη διαφορά στα ριμπάουντ (41-28 υπέρ της ρωσικής ομάδας) που έφεραν την ήττα για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πιο δυνατά την αναμέτρηση και με τον Μιλένκο Τέπιτς να τον καθοδηγεί, πήρε νωρίς προβάδισμα 7 πόντων (2-9 στο 3’) και έδειξε πως θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό στην αναμέτρηση.

Η Ζενίτ, ωστόσο, αντέδρασε, έφερε το παιχνίδι στα ίσα και εκμεταλλευόμενη τα λάθη των παικτών του «Δικεφάλου», πέρασε μπροστά στο τέλος του δεκαλέπτου με 18-15.

Ο ΠΑΟΚ δεν θέλησε να αφήσει τους γηπεδούχους να ξεφύγουν και με την άμυνά του να βελτιώνεται, αλλά και την επίθεσή του να βρίσκει διαδρόμους, έμεινε κοντά στο σκορ και έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με την διαφορά να παραμένει στο -3 (32-29).

Οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να επιβάλουν τον ρυθμό τους με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, καταφέρνοντας να ανεβάσουν τη διαφορά ακόμα και στο +10 (50-40) εκμεταλλευόμενοι κυρίως την αστοχία των παικτών του ΠΑΟΚ, αλλά και την κυριαρχία τους στον τομέα των ριμπάουντ.

Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου προσπάθησαν να βρουν τρόπους να συμμαζέψουν την κατάσταση και τελικά έκλεισαν το δεκάλεπτο πίσω στο σκορ με 56-50.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την τελευταία περίοδο ακριβώς όπως την πρώτη, πιέζοντας εξαιρετικά στην άμυνα, ενώ και με τον εντυπωσιακό Χάτσερ να τον οδηγεί επιθετικά μείωσε στον πόντο (58-57 στο 32’) και ξαναμπήκε στο παιχνίδι.

Το τέταρτο φάουλ, όμως, του Αμερικανού περιόρισε τις αμυντικές δυνατότητες της ομάδας του, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Ζενίτ για να πάρει και πάλι μια διαφορά δέκα πόντων (67-57 στο 35’) και ουσιαστικά να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη.

Με τον ΠΑΟΚ να μη μπορεί πια να ακολουθήσει το ρυθμό, η Ζενίτ πήρε τη νίκη με 76-66 και άφησε την ελληνική ομάδα με την γλυκόπικρη γεύση της προσπάθειας για κάτι περισσότερο από τρία δεκάλεπτα.

Κορυφαίος για τον «Δικέφαλο του Βορρά» ήταν ο Γουίλιαμ Χάτσερ, ο οποίος στην καλύτερη εμφάνισή του με την ασπρόμαυρη φανέλα σημείωσε 19 πόντους και όσο άντεξε να βοηθά κράτησε τον ΠΑΟΚ μέσα στη διεκδίκηση της νίκης.

Η Ζενίτ από την πλευρά της παρουσίασε αξιοζήλευτο πλουραλισμό στην επίθεση, με τον Ντάουντελ να σημειώνει 17 πόντους με 5 ριμπάουντ, τον Βίκροφ 12, τον Βαλίεφ 11, αλλά και τους Τίμα, Κοστσέεφ και Τούλσον από 9.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 32-29, 56-50, 76-66

Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (Καράσεφ): Αντίποφ 4, Τίμα 9, Κοστσέεφ 9, Κομισάροφ, Τούλσον 9, Βίκροφ 12, Πούσκοφ 1, Καρπούκιν, Ντάουντελ 17, Βαλίεφ 11, Λάντρι 4, Γκολόβιν

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 6, Λιάπης, Βασιλειάδης 8, Κακαρούδης, Τσόχλας, Δέδας 5, Μαργαρίτης 6, Κόττας, Ντούβνιακ 7, Μάρκοβιτς 6, Χάτσερ 19, Μπάλαμπαν 9

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.