Εύκολα την πρώτη νίκη του ο Άρης

Written by  Οκτ 21, 2015

Παίζοντας κατά διαστήματα πολύ όμορφο μπάσκετ, ο Άρης δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει της Μπουντούτσνοστ με 75-57 για την δεύτερη αγωνιστική του Eurocupκαι πήρε την πρώτη του νίκη στον τέταρτο όμιλο της διοργάνωσης.

 

Οι παίκτες της ελληνικής ομάδας κυριάρχησαν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν σε μια νίκη, προσφέροντας, μάλιστα, και πλούσιο θέαμα.

Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά και με τον Χάγκινς να κερδίζει τις πρώτες «μονομαχίες» πήρε από νωρίς μια διαφορά που τον έβαλε στη θέση του οδηγού. Η άμυνα ήταν εκείνη που έδωσε πνοή στους «κιτρινόμαυρους» που ανέβασαν για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα στο 8’ (19-8), έχοντας κυριαρχήσει σε όλα τα μήκη του γηπέδου.

Η διαφορά έφτασε μέχρι και το +15 για τον Άρη (25-10 στο 9’) και η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 25-12, έχοντας κάνει ιδανικό ξεκίνημα στην αναμέτρηση.

Παρά τις προσπάθειες της φιλοξενούμενης ομάδας να μειώσει το σκορ, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη δεν δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν τη διαφορά, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 44-30, έχοντας εξαιρετική παρουσία και στις δύο άκρες του γηπέδου.

Με τον Οκάρο Γουάιτ να κυριαρχεί και στις δύο πλευρές του παρκέ, ο Άρης όχι μόνο δεν κινδύνευσε, αλλά ανέβαζε σταδιακά τη διαφορά, που στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου έφτασε το +17 (62-45).

Στα λεπτά που ακολούθησαν δεν άλλαξε τίποτα και έτσι ο Άρης πήρε την πρώτη του νίκη στο φετινό Eurocup με 75-57 και άφησε καλές εντυπώσεις για τη συνέχεια της παρουσίας του στη διοργάνωση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ελληνική ομάδα ήταν ο Οκάρο Γουάιτ, ο οποίος έκανε double-double με 15 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ, κυριαρχώντας κυριολεκτικά κάτω από τα δύο καλάθια. Άξιος συμπαραστάτης του και πρώτος σκόρερ για τον Άρη ήταν ο Τζερέλ ΜακΝήλ με 17 πόντους, ενώ ο Τζαμέλ Χάγκινς σημείωσε 12 πόντους.

Από την Μπουντούτσνοστ ξεχώρισαν ο Ντραγκίσεβιτς με 16 πόντους, αλλά και ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Άλεκς Μάριτς που σημείωσε 13 πόντους με 9 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 25-12, 44-30, 62-45, 75-57

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 4, Πελεκάνος 2, Τσούπκοβιτς 3, Γουάιτ 15, Γουότερς 4, Δίπλαρος, Ζάρας 8, Χάγκινς 12, Κοέν 6, Μούρτος 4, Σίμτσακ, ΜακΝήλ 17

Μπουντούτσνοστ (Γιόβοβιτς): Σέχοβιτς Σου. 8, Γιαραμάζ 2, Σούμποντιτς 2, Σέχοβιτς Σε. 6, Κάραπιτς 1, Κουκ 4, Μπάκοβιτς 2, Ίλιτς, Ντραγκίσεβιτς 16, Μάριτς 13, Ρίκιτς, Γιόζεφ 3

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.