«Έπεσε» μαχόμενος ο Άρης

Written by  Οκτ 14, 2015

Ο Άρης προσπάθησε να κάνει το καλύτερο δυνατό ντεμπούτο  στην επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όμως, η προσπάθεια δεν στέφθηκε από επιτυχία, καθώς απέναντι στην Τραμπζονσπόρ γνώρισε την ήττα με 74-71, άφησε, ωστόσο, πολύ καλές εντυπώσεις για τη συνέχεια.

 

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημά του με τον Άρη να παρουσιάζεται πολύ ανταγωνιστικός απέναντι στην τουρκική ομάδα. Οι δύο αντίπαλοι φρόντιζαν να προστατέψουν την άμυνά τους και να μην αφήνουν τον άλλο να ξεφύγει, κάτι που αποτυπώθηκε και στο σκορ του πρώτου δεκαλέπτου που βρήκε την Τραμπζονσπόρ να προηγείται με 17-16.

Η τουρκική ομάδα κατάφερε να βρει λύσεις για να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, το οποίο τη βρήκε μπροστά με 37-31.

Με τον Τζερέλ ΜακΝηλ να κάνει πολύ καλό παιχνίδι και να ηγείται των προσπαθειών της ομάδας του, ο Άρης έμεινε ανταγωνιστικός, μείωσε στον πόντο (50-49 στο 29’), αλλά η τουρκική ομάδα εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του στα τελευταία δευτερόλεπτα της περιόδου που την βρήκε και πάλι μπροστά με διαφορά ασφαλείας (55-49).

Στην τελευταία περίοδο οι «κιτρινόμαυροι» της Θεσσαλονίκης προσπάθησαν να πάρουν την νίκη, έμειναν κοντά ως τα τελευταία δευτερόλεπτα, αλλά στο τέλος οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν και πήραν τη νίκη.

Ο Τζερέλ ΜακΝήλ με 15 πόντους και οι Ντομινίκ Γουότερς με 12 πόντους και 8 ριμπάουντ και Οκάρο Γουάιτ επίσης με 12 προσπάθησαν να φέρουν τη νίκη στην ελληνική ομάδα, ενώ από τους νικητές ο Στιπάνοβιτς ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 19 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 37-31, 55-49, 74-71

Τραμπζονσπόρ: Τζόνσον-Όντομ 11, Σανλί 9, Καντάν 4, Χάρντι 14, Βελίτσκοβιτς, Ντεμιρέλ 4, Κίνσεϊ 9, Γιλντιρίμ, Γκουλασλάν, Τοζ, Στιπάνοβιτς 19, Κούλιγκ 4

Άρης: Ξανθόπουλος 3, Πελεκάνος 3, Τσούπκοβιτς, Φλιώνης, Γουάιτ 12, Γουότερς 12, Ζάρας, Χάγκινς 14, Κοέν 8, Μούρτος 2, Σίμτσακ 2, ΜακΝήλ 15

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.