Χίμκι και Γκραν Κανάρια στον τελικό του Eurocup

Written by  Απρ 09, 2015

Χίμκι και Γκραν Κανάρια είναι οι δύο φιναλίστ του φετιού Eurocup, μετά την διεξαγωγή των δεύτερων ημιτελικών, όπου ξεπέρασαν τα εμπόδια της Μπάνβιτ και της Ούνικς Καζάν αντίστοιχα. Ο διπλός τελικός  θα διεξαχθεί στις 24 Απριλίου στην έδρα της ισπανικής ομάδας και το τρόπαιο θακριθεί στις 29 του μήνα στην έδρα της Χίμκι.

 

Η ομάδα του Ρίμας Κουρτινάιτις επικράτησε δύσκολα της μαχητικής τουρκικής ομάδας με 93-89, ωστόσο, κατάφερε να καλύψει το -1 του πρώτου ημιτελικού (η Μπάνβιτ είχε κερδίσει με 83-82) και θα διεκδικήσουν το τρόπαιο απέναντι στην Γκραν Κανάρια.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο εκπληκτικός Ταιρίς Ράις που με 28 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν ο κύριος συντελεστής της μεγάλης νίκης της Χίμκι. Ο Πολ Ντέιβις με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Σεργκέι Μόνια με 14 πόντους και 5 ασίστ συνέβαλαν σημαντικά στην πρόκριση της ρωσικής ομάδας.

Για την Μπάνβιτ που πάλεψε όσο μπορούσε και έφτασε μία ανάσα πριν την μεγάλη πρόκριση, ο Σάμι Μεχία με 25 πόντους και 5 ριμπάουντ είχε συμπαραστάτες τους Βαρεμέενκο και Τσουκ με 15 και 14 πόντους και 5 ριμπάουντ αντιστοιχα, ωστόσο, δεν κατάφεραν να στείλουν την ομάδα τους σε έναν ευρωπαϊκό τελικό.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 42-35, 65-60, 93-89

Η Γκραν Κανάρια είχε σχεδόν εξασφαλίσει την πρόκριση από τον πρώτο ημιτελικό, όταν είχε επικρατήσει εκτός έδρας με 70-83 της Ούνικς Καζάν και το μόνο που χρειαζόταν να κάνει ήταν να διαφυλάξει αυτό το προβάδισμα στον επαναληπτικό. Η ισπανική ομάδα έπαιξε όσο χρειάστηκε για να πάρει και τη δεύτερη νίκη με 78-76 και να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικόόπου θα αντιμετωπίσει μία ακόμα ρωσική ομάδα, την Χίμκι.

Ο Έουλις Μπαέζ με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των νικητών που είχαν ως πρώτο σκόρερ τον Λέβον Κένταλ με 17 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ για την Ούνικς Καζάν που, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε χωρίς τον Κιθ Λάνγκφορντ, αποχαιρέτησε με αξιοπρέπεια τη διοργάνωση, οι Τζέημ Γουάιτ και Ντ’Ορ Φίσερ με 20 και 17 πόντους αντίστοιχα, πάλεψαν μέχρι τέλους για να δώσουν έστω την νίκη γοήτρου στην ρωσική ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 40-36, 60-59, 78-76

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.