«Θα μιλήσει η ελληνική ψυχή»

Written by  Σεπ 22, 2018

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης Ελλάδας - Καναδά για την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στην Τενερίφη, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Κεραμιδάς, η Εβίνα Μάλτση και η Πηνελόπη Παυλοπούλου μίλησαν για τον αγώνα, αλλά και τη συνέχεια.

Κώστας Κεραμιδάς: «Η διαφορά δυναμικότητας είναι πολύ μεγάλη, αλλά είχαμε θέσει κάποιους στόχους στην άμυνα και δεν τους πλησιάσαμε. Σε αυτό πρέπει να εστιάσουμε και γι’ αυτό θα μιλήσω στις κοπέλες. Δεν κάναμε αυτό που έπρεπε. Στην επίθεση πάντα δυσκολευόμασταν, αλλά στην άμυνα θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια. Το θετικό είναι ότι κορίτσια όπως η Φασούλα και η Παυλοπούλου έδειξαν πως μπορούν να μας βοηθήσουν σε αυτό το τόσο υψηλό επίπεδο. Απέναντι στη Γαλλία θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό. Κυνηγάμε μια νίκη, αυτός είναι ο στόχος για να πάμε στην επόμενη φάση».

Εβίνα Μάλτση: «Περιμέναμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο. Ο Καναδάς έχει συγκεντρώσει την καλύτερη ομάδα όλων των εποχών, όπως λένε, και είναι μέσα στα πέντε φαβορί για μετάλλιο. Η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη και φάνηκε στο γήπεδο. Σε κάποια σημεία χάσαμε τη συγκέντρωση στην άμυνα και η διαφορά ξέφυγε. Προσωπικά προφυλάχθηκα από ένα σημείο και μετά γιατί προέρχομαι από έναν τραυματισμό. Στόχος είναι να κάνουμε μια νίκη και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Κοιτάμε μέρα-μέρα και προσπαθούμε για ό,τι μας αναλογεί. Είχαμε πολλά προβλήματα ερχόμενοι εδώ, έχουμε ακόμη προβλήματα, αλλά δεν θέλουμε να ακουστεί σαν δικαιολογία. Θα ανασυγκροτηθούμε για τη συνέχεια για να κάνουμε αυτό που πρέπει και πιστεύω πως θα μιλήσει η ελληνική ψυχή. Η Ελλάδα δεν πάει κάθε μέρα σε Παγκόσμιο και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα πρέπει να το απολαύσουμε και να αποκομίσουν οι μικρότερες παίκτριες εμπειρίες». 

Πηνελόπη Παυλοπούλου: «Ξέραμε πως ο Καναδάς είναι πολύ δυναμική ομάδα κι έπρεπε να το κοντράρουμε. Δεν κάναμε αυτό που έπρεπε και η διαφορά ήταν μεγάλη από νωρίς. Έπρεπε να ελέγξουμε καλύτερα τα ριμπάουντ, γιατί ο αντίπαλος είχε πολλές έξτρα κατοχές. Αν και το σκορ είναι απογοητευτικό, πρέπει να το αφήσουμε πίσω και να στραφούμε στα επόμενα ματς. Πρέπει να ξεχάσομε αυτό το ματς και να προετοιμαστούμε για τη Γαλλία. Να είμαστε όλες μια γροθιά για να παλέψουμε το παιχνίδι. Είναι τιμή για μένα να βρίσκομαι σε μια τεράστια διοργάνωση σαν κι αυτή. Προσπαθώ να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να βοηθήσω την ομάδα».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.