Πανηγυρικά στον τελικό η Εθνική Κωφών Γυναικών!

Written by  Ιουλ 27, 2017

Στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών προκρίθηκε η Εθνική Ομάδα Γυναικών, που επικράτησε της Ιταλίας με 33-49 και θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο απέναντι στη Λιθουανία, συνεχίζοντας την εντυπωσιακή της πορεία μετά και την κατάκτηση της κορυφής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης.

Τα κορίτσια της Αθηνάς Ζέρβα έδειξαν το πλούσιο ταλέντο τους, χωρίς να επιτρέψουν στις αντιπάλους τους να τις απειλήσουν ουσιαστικά, παίρνοντας μια παλικαρίσια πρόκριση για τον τελικό, εξασφαλίζοντας ήδη το μετάλλιο και φιλοδοξώντας να φτάσουν σε μια ακόμα κορυφή, που θα είναι η απόλυτη επιβράβευση της σκληρής δουλειάς τους.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε νευρικά με τις δυο ομάδες να μη μπορούν να βρουν ρυθμό και την πρώτη περίοδο να τελειώνει με το πολύ φτωχό 5-6 υπέρ της Ελλάδας, όμως, στη συνέχεια, η ομάδα μας βρήκε καλύτερα πατήματα και κατάφερε να πάρει προβάδισμα πριν το ημίχρονο.

Η διαφορά έφτασε ακόμα και το +11 λίγο πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου (17-28) και με αυτό το σημαντικό προβάδισμα οι παίκτριες της Εθνικής μπήκαν στο παρκέ για το τελευταίο δεκάλεπτο.

Με τον… αέρα που της έδινε το σημαντικό προβάδισμα, η Εθνική Ομάδα ανέβασε κι άλλο τη διαφορά (26-41) και, παρά το γεγονός ότι επιθετικά μπλόκαρε για πάρα πολλή ώρα, δεν απειλήθηκε με ανατροπή, καταφέρνοντας να φτάσει στο θριαμβευτικό 33-49 που τη στέλνει στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο.

Μεγάλο παιχνίδι έκανε η Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη, που σημείωσε 15 πόντους με 12 ριμπάουντ, ενώ 11 πόντους με 7 ριμπάουντ σημείωσε η Στεφανία Πατέρα.

Τα δεκάλεπτα: 5-6, 15-23, 25-36, 33-49

 

Φωτό: ΕΟΑΚ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.