Στην Τσεχία γράφεται ιστορία, η Ελλάδα στους 4

Written by  Ιουν 22, 2017

Στην Τσεχία και στο 36ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η Εθνική γυναικών συνεχίζει να γράφει ιστορία με την πρόκριση της στην τετράδα της διοργάνωσης επικρατώντας της Τουρκίας με 55-84.


Πράγα: Σεβαστή Βρακατσέλη

Με αυτή την τεράστια νίκη η Εθνική ομάδα τσέκαρε το εισιτήριο για την τετράδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και ταυτόχρονα και για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα (για δεύτερη φορά στην ιστορία της) που θα διεξαχθεί το 2018 στην Ισπανία. 

Δυνατές οι μονομαχίες στα πρώτα λεπτά στην O2 Arena. Η Άρτεμις Σπανού  χρεώθηκε πριν τα μέσα του δεκαλέπτου με δυο φάουλ (το δεύτερο ήταν τεχνική ποινή για φλόπινγκ). Η Τουρκική ομάδα προηγήθηκε με 11-3 και 15-6 για να μειώσει η Ελληνική σε 15-10 με τη λήξη της περιόδου. 

Λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου οι τυπικά γηπεδούχες αύξησαν τη διαφορά στους 10 (22-12) αλλά η Ελληνική ομάδα έκανε ένα 8-0 κάνοντας το 22-20. Δυόμιση λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου η Εθνική προηγήθηκε για πρώτη φορά μετά την έναρξη του αγώνα με 28-27. Με το σκοράρισμα να έχει μοιραστεί σε οκτώ παίκτριες στο πρώτο μισό το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενο με 36-30.  

Η Εβίνα Μάλτση μπορεί να άργησε να βρει το δρόμο για το αντίπαλο καλάθι αλλά τόσο στο τέλος 
του δεύτερου δεκαλέπτου όσο και στην αρχή του τρίτου ήταν αυτή που έδωσε τη διαφορά στην Ελληνική ομάδα φτάνοντας την μάλιστα και σε διψήφιο αριθμό (30-41). Η διαφορά όχι μόνο διατηρήθηκε αλλά έφτασε και στο συν 17 στο τέλος της τρίτης περιόδου (40-57). 

Δέκα λεπτά χώριζαν την Εθνική από την ιστορικότερη στιγμή της και τίποτα δεν έμοιαζε ικανό να της πάρει την πρόκριση στην τετράδα. Το τελικό 55-84 έβαλε την Ελλάδα σε τροχιά μεταλλίου!

Οι Έλληνες της Πράγας έδωσαν και πάλι δυναμικό παρόν στις κερκίδες και μπορεί αριθμητικά να ήταν λιγότεροι αλλά δεν σταμάτησαν στιγμή να εμψυχώνουν τις παίκτριες της Εθνικής. 
 
Τα δεκάλεπτα: 15-10, 30-36, 40-57, 55-84

Τουρκία (Μεμνούν): Μπιλγκίτς 2, Τσόρα 1, Τσακίρ Τουργκούτ 11, Βαρνταρλί,  Τσαγκλάρ  6, Αλμπέν 10 , Τσανιτέζ 3 , Χόλινγκσγουορθ 15, Ουνέρ, Σενιουρέκ 1 , Κοκσάλ 6 , Ουράλ

Ελλάδα (Κεραμιδάς): Σταμολάμπρου 6, Λύμουρα 7 (7ρ, 10 α), Σπυριδοπούλου 3 , Μάλτση 25 (10ρ), Νικολοπούλου 4, Σωτηρίου 3, Κοσμά, Σπανού 11,  Καλτσίδου 10 (6ρ, 6 α, 3κλ),  Χριστινάκη 9, Φασούλα 6

Συγχαρητήρια από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση μετά την πρόκριση της Εθνικής στην τετράδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος: «Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Εθνική γυναικών για την πρόκρισή της στις «4» καλύτερες ομάδες του Ευρωμπάσκετ, που διεξάγεται στην Πράγα. Τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά επικράτησαν κατά κράτος της Τουρκίας και πήραν πανάξια πρόκριση, επιτυχία που συνιστά την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής διάκριση στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Οι ευχές όλων μας είναι με τις διεθνείς μας στην προσπάθειά τους να ανέβουν ακόμα ψηλότερα, κατατάσσοντας πλέον και το γυναικείο μπάσκετ στην αφρόκρεμα της Ευρώπης. Μπράβο σε όλους, αθλήτριες, προπονητές και Ομοσπονδία»

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.