«Έχουμε δυνάμεις να δώσουμε πολλά ακόμα»

Written by  Ιουν 21, 2017

Όταν έχει παίκτριες που σε κάθε προπόνηση τα δίνουν όλα και μέσα στο παρκέ"μασάνε σίδερα" δεν μπορείς παρά να είσαι υπερήφανος να τις κοουτσάρεις.

Πράγα: Σεβαστή Βρακατσέλη


Ελένη Καφαντάρη και Άγγελος Τσίκληρας στάθηκαν σε αυτή ακριβώς τη θέληση και την αποφασιστικότητα των παικτριών της Εθνικής στις δηλώσεις τους στο agapotobasket.gr λίγο μετά τη πρόκριση επί της Ρωσίας και πριν τη μάχη με την Τουρκία για την τετράδα της διοργάνωσης.

Καφαντάρη: «Έχουμε δυνάμεις να δώσουμε πολλά ακόμα»

«Νομίζω ότι είμαστε πολύ τυχεροί που βρισκόμαστε σε αυτή την ομάδα. Για τη μέχρι τώρα πορεία έχω να πω μόνο ότι είναι τρομερή η συνεργασία που υπάρχει σε όλους τους τομείς και μεταξύ το staff και σε συνεργασία με τα κορίτσια. Ανταποκρίνονται ακριβώς και με αρκετά μεγάλη ευκολία θα έλεγα, στις απαιτήσεις που έχουμε εμείς οι προπονητές. Βάζουμε διάφορα τριμ και τακτικές που δεν έχουμε δουλέψει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και χρειάζεται να κάνουμε κάποιες αλλαγές εδώ και τα καταφέρνουν σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Γιαυτό έχουμε και αυτό το αποτέλεσμα. Υπάρχει τρομερή ενέργεια στο γήπεδο, στην άμυνα τους δαγκώνουν σίδερα και ακόμα και εμείς υπάρχουν στιγμές που γυρνάμε μεταξύ μας και λέμε τι κάνουν αυτά τα κορίτσια. Η προσπάθεια είναι πάρα πολύ μεγάλη, υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση από πολλούς τομείς αλλά παρόλα αυτά είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ δύσκολη ομάδα όπως και οι προηγούμενες. Έχουμε ξεχάσει τη χθεσινή πολύ μεγάλη μας νίκη και έχουμε μπει στη διαδικασία του βίντεο και το τι θα έχουμε να κάνουμε στην προπόνηση για να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία.Είναι ένα ακόμα στοίχημα που έχουμε να βάλουμε με τους εαυτούς μας και μόνο γιατί πλέον δεν παίζει ρόλο ποια ομάδα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Έχουμε δυνάμεις να δώσουμε πολλά ακόμα».

Τσίκληρας: «Τρώγοντας έρχεται η όρεξη»

«Μετά την κλήρωση όταν είδαμε ποιες ομάδες θα αντιμετωπίσουμε εγώ προσωπικά , ως ο λιγότερο έμπειρος στο staff αυτή τη στιγμή και ακούγοντας τις κουβέντες με τους υπόλοιπους συνεργάτες υπήρχε η ανησυχία ότι τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν τόσο καλά. Απλά τα παιδιά αυτά μέσα από αυτή τη διαδικασία έβγαλαν τρομερά αποθέματα ενέργειας και ψυχικά αποθέματα για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτό σημείο. Πραγματικά είμαστε πολύ τυχεροί όλοι που βρισκόμαστε εδώ πέρα όλοι και εκπροσωπούμε τη χώρα μας. Είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο αυτό, το καταλαβαίνουμε κάθε φορά την ώρα που στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον και ειδικά όταν βλέπουμε τα παιδιά όταν ακούμε τον Εθνικό ύμνο πόσο πιστεύουν σε αυτό το πράγμα. Κακά τα ψέμματα ο τίτλος του αουτσάιντερ που έχουμε πάνω μας, γιατί πολλοί το κάνουν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις, δεν είναι ψέμα. Είμαστε πραγματικά το αουτσάιντερ αλλά το θέμα είναι όταν παίζεις μέσα στις τέσσερις γραμμές αυτά ξεχνιούνται και σημασία έχει πόσο πιστεύεις στον εαυτό σου, στο πλάνο, έχεις δουλέψει πάνω σε αυτά τα κομμάτια και δίνεις τον εαυτό σου. Θα κρατήσω μια κουβέντα του coach στα χθεσινά του λόγια, ότι πρέπει να είσαι πολύ υπερήφανος που κοουτσάρεις αυτά τα παιδιά,. Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι γιατί πραγματικά δεν υπάρχει μέρα στην προπόνηση εδώ και ένα μήνα που κλείσαμε και τρεις μέρες σήμερα που τα παιδιά αυτά να μην προσπαθούν στο 101%. Δεν υπάρχει στιγμή που να μην προσπαθούν να να κατανοήσουν τα όσα τους λέμε. Είναι πολλές οι πληροφορίες που δέχονται σε λίγο χρονικό διάστημα. Έχουν αρκετά πράγματα που έχουν να σκεφτούν αλλά μιλάει πάντα η Ελληνική καρδιά . Το ίδιο έχει γίνει σε όλα τα παιχνίδια και το ίδιο θα γίνει και στα επόμενα παιχνίδια τα οποία θα μας δώσουν ένα ακόμα κίνητρο . να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Για εμάς είναι μεγάλη χαρά το ότι βρισκόμαστε ακόμα εδώ ενώ πολλοί μας είχαν από την αρχή ξεγραμμένους. Κάναμε τις μεγάλες εκπλήξεις και τρώγοντας έρχεται η όρεξη».
 

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.