«Κατάθεση ψυχής»

Written by  Ιουν 20, 2017

Η Εθνική ομάδα τα έδωσε όλα για ακόμα ένα παιχνίδι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στη Γαλλία.

Πράγα: Σεβαστή Βρακατσέλη

Στο παρκέ της Kralovka Arena δεν υστέρησε καμία και όλες μαζί, συμπληρώνοντας η μία την άλλη, άγγιξαν το θαύμα της απευθείας πρόκρισης στους 8 της διοργάνωσης. Η ψυχή και το πάθος που έβγαλαν παραλίγο να  κερδίσει και τους διαιτητές που με τα σφυρίγματα τους ουσιαστικά επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα θέτοντας από πολύ νωρίς εκτός μάχης τη Στέλλα Καλτσίδου γεγονός στο οποίο στάθηκε στης δηλώσεις του μετά τη λήξη της αναμέτρησης και ο Κώστας Κεραμιδάς.

Κεραμιδάς: «Οι παίκτριες έκαναν κατάθεση ψυχής»

«Οι παίκτριες πάλεψαν με όλη τους τη δύναμη και τη θέληση έδωσαν και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους. Έκαναν αυτό που ονομάζεται κατάθεση ψυχής. Πάλευαν απέναντι σε μια ομάδα με τεράστια αθλητικά προσόντα, με υψηλή τεχνική με παίκτριες που παίζουν σε υψηλού επιπέδου πρωταθλήματα. Πάλεψαν πάρα πολύ καλά, ακολούθησαν το πλάνο γύρισαν το ματς με αυτή τη match up που είχαμε ανακαλύψει, μπήκαμε το παιχνίδι για τα καλά. Πρέπει να πω ότι το παιχνίδι ουσιαστικά διαμορφώθηκε όταν ο Δανός διαιτητής έδωσε την τεχνική ποινή στην Καλτσίδου χωρίς προειδοποίηση, τη στιγμή που φάνηκε ότι όχι απλά δεν ήταν αποβολή, αλλά ήταν καθαρό επιθετικό φάουλ. Από εκείνη τη στιγμή μιλάμε για ένα άλλο παιχνίδι. Βέβαια, αυτή η συσπείρωση που έχουμε ανέδειξε παίκτριες, όπως είναι η Χριστινάκη που έπαιξε καταπληκτικά και αναπλήρωσε την Καλτσίδου θα έλεγα. Πήραν πολύ ενέργεια οι παίκτριες από την αδικία που έγινε, φτάσαμε στην πηγή, όμως δεν καταφέραμε να πιούμε νερό. Ελπίζω ότι αύριο θα είμαστε πιο τυχεροί και θα καταφέρουμε να κάνουμε πάλι νίκη εναντίον της Ρωσίας». 

Κατερίνα Σωτηρίου: «Να συνεχίσουμε την προσπάθεια, ομαδικά και να φτάσουμε ως το τέλος»

«Είναι το φάντασμά μας η Γαλλία. Κάθε φορά την πετυχαίνουμε μας δημιουργεί προβλήματα, φτάνουμε στην πηγή, αλλά δεν πίνουμε νερό. Το πιστέψαμε σήμερα με όλες τις αντιξοότητες και ειδικά χωρίς τη Στέλλα Καλτσίδου που είναι βασικό στέλεχος σε όλα τα κομμάτια, καθώς εκτός από το σκορ βοηθάει και στα ριμπάουντ. Παρόλα αυτά η ομάδα κέρδισε κάτι άλλο όπως είπε και ο προπονητής, την Ελεάννα Χριστινάκη, αλλά η ουσία είναι ότι χάσαμε. Επομένως πάλι θα δούμε τα λάθη, αλλά και τα καλά και το πόσο γρήγορα συσπειρωθήκαμε. Κάναμε adjust όπως λέει και η αρχηγός στην νέα εμπειρία και στη νέα πρόκριση που ήταν η Γαλλία. Μας περιμένει τώρα η Ρωσία, εκεί θα είναι πλέον το μυαλό μας. Δεν έχουμε περιθώρια για απογοητεύσεις ούτε για τίποτα τίποτε άλλο. Κοιτάμε μόνο τη Ρωσία. Θέλω να πω συγχαρητήρια σε όλες τις συμπαίκτριες μου, σε όλο στο staff, όπως και στον κόσμο, γιατί πραγματικά το να βλέπεις Έλληνες στην κερκίδα σου δίνει τρομερή ώθηση. Και θέλω να συνεχίσουμε την προσπάθεια, ομαδικά και να φτάσουμε ως το τέλος. Όσο μπορούμε».



 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.