Τα «έσπασε» και έχασε μια μεγάλη ευκαιρία

Written by  Ιουν 17, 2017

Για ακόμα ένα παιχνίδι η παρέα των 12 που βρίσκεται στην Τσεχία τα έδωσε όλα στο παρκέ, αλλά ήταν πολύ άστοχη και δεν κατάφερε να πάρει τη δεύτερη νίκη της χάνοντας από τη Σλοβενία με 56-59.

 Η Ελλάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 6-0 αλλά αντέδρασε γρήγορα μειώνοντας σε 5-6. Οι Σλοβένες συνέχισαν να έχουν το προβάδισμα κάνοντας το 12-5 αλλά οι παίκτριες του Κώστα Κεραμιδά βελτιώνοντας την άμυνα τους και πετυχαίνοντας δυο γρήγορα καλάθια στον αιφνιδιασμό μείωσαν αρχικά για να προηγηθούν με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου με 14-12. 

Η δεύτερη περίοδος μέχρι τα μισά περιλάμβανε πολύ δυνατές μονομαχίες με τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα. Η Ελληνική ομάδα ήταν αυτή που στη συνέχεια έκλεψε περισσότερες μπάλες, ανάγκασε τις αντιπάλους σε λάθη εγκλωβίζοντας τες με την άμυνα της και πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια με διψήφια διαφορά (33-23). Στα αρνητικά του πρώτου ημιχρόνου τα τρία φάουλ που φορτώθηκε η Άρτεμις Σπανού. 

Ένα 12-3 μέσα σε δυόμιση λεπτά από την έναρξη του δεύτερου μισού της αναμέτρησης έφερε τις τυπικά φιλοξενούμενες σε απόσταση αναπνοής (36-35) αλλά η Εθνική με δυο καλάθια των Σπανού και Καλτσίδου βρέθηκε στο συν 5 (40-35) λίγο πριν τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου για να ολοκληρώσει προηγούμενη και την τρίτη περίοδο με σκορ 47-44. 

Τρίποντο της Σταμάτη με την έναρξη της τελευταίας περιόδου ανέβασε τη διαφορά στους 6 (50-44) αλλά στη συνέχεια η αστοχία της Ελλάδας έδωσε τη δυνατότητα στις Σλοβένες να ισοφαρίσουν σε 50-50. Δραματικά τα τελευταία λεπτά με τον αγώνα να κρίνεται στις λεπτομέρειες και την Ελλάδα να χάνει το ροζ φύλλο αγώνα με 56-59.  

Κομβικός ο ρόλος κάθε παίκτριας που πάτησε στο παρκέ όσο και αν αγωνίστηκε, ωστόσο, η αστοχία ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο (συνολικά 3/22 τρίποντα για την Εθνική) ήταν αυτή που στοίχισε τη νίκη. Πρώτη σκόρερ ήταν η Στέλλα Καλτσίδου με 23 πόντους ενώ μάζεψε και 7 ριμπάουντ. Η Εβίνα Μάλτση είχε επίσης 10 πόντους με 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ, αλλά ήταν άστοχη με μόλις 3/13 σουτ.

Η Λίσεκ με 15 πόντους ήταν η πρώτη σκόρερ για τις νικήτριες.

Οι Σλοβένοι κέρδισαν τη μάχη της κερκίδας με τους φιλάθλους τους να μην σταματούν να ενισχύουν τις προσπάθειες των παικτριών τους. 

Αύριο όλες οι ομάδες έχουν ρεπό ενώ η φάση των ομίλων ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει τη Γαλλία στις 21:30. 

Τα δεκάλεπτα: 14-12, 33-23, 47-44, 56-59

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.