Πέτυχε το στόχο και… φεύγει για πρόκριση στη Ρωσία

Written by  Νοε 19, 2016

Η Εθνική Ομάδα Γυναικών έκανε το χρέος της, καθώς κέρδισε εύκολα την Βουλγαρία με 95-67 και πλέον, πηγαίνει στη Ρωσία για να διεκδικήσει την πρώτη θέση που οδηγεί στο Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας, έχοντας πλέον βάσιμες ελπίδες ακόμα και για πρόκριση μέσω της δεύτερης θέσης.

Τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά έκαναν μεγάλη προσπάθεια και έδειξαν πάθος και θέληση για να πετύχουν τον αρχικό στόχο που ήταν η νίκη με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά, το πέτυχαν και τώρα θα πάνε στη Ρωσία έχοντας στις βαλίτσες τους τις ευχές όλων των φιλάθλων να τις συντροφεύουν για τη μεγάλη προσπάθεια.

Με συγκέντρωση και πολύ καλή άμυνα η ελληνική ομάδα προηγήθηκε 9-2 στο 3’, όμως, το καθαρό μυαλό χάθηκε και η Βουλγαρία μείωσε στον πόντο (13-12 στο 6’) και πέρασε μπροστά στο 9’ (17-19) δείχνοντας πως πρόκειται για μια ομάδα που δεν θα ηττηθεί ξανά με τόσο μεγάλη διαφορά όσο αυτή του πρώτου γύρου.

Η είσοδος της Εβίνας Μάλτση και η βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας έφεραν και πάλι την Εθνική μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (37-25 στο 15’) και από το σημείο εκείνο και έπειτα πάτησε το «γκάζι» και δεν ξανακοίταξε πίσω.

Οι παίκτριες του Κώστα Κεραμιδά βρήκαν ενέργεια και ρυθμό μέσα από την άμυνα για να διατηρούν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα και στο τελευταίο δεκάλεπτο την εκτόξευσαν, φτάνοντας ακόμα και το +30 (95-65 στο 39’).

Το τελικό 95-67 βρήκε την Εθνική μας ομάδα να έχει πετύχει τον στόχο της που ήταν εξαρχής μια ευρεία νίκη, αλλά πήρε και μια μεγάλη ψυχολογική ανάταση ενόψει του τελευταίου και πιο κρίσιμου αγώνα της χρονιάς με την Ρωσία.

Η Στέλλα Καλτσίδου είχε 20 πόντους με 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ, η Εβίνα Μάλτση παρά τον τραυματισμό της έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση πετυχαίνοντας 17 πόντους με 6 ασίστ, η Όλγα Χατζηνικολάου είχε 16 πόντους με 3 ασίστ και 5 κλεψίματα και η Άρτεμις Σπανού είχε 15 πόντους με 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Από τη Βουλγαρία, η Ντιμίτροβα με 18 πόντους και 5/6 τρίποντα δυσκόλεψε στην αρχή της αναμέτρησης την ελληνική ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 49-35, 69-54, 95-67

Ελλάδα (Κεραμιδάς): Σταυρίδου, Νικολοπούλου, Δημητράκου, Χατζηνικολάου, Μάλτση, Παπαμιχαήλ, Λίμουρα, Σωτηρίου, Κοσμά, Σπανού, Σπυριδοπούλου, Καλτσίδου

 

Βουλγαρία (Μποσκόφ): Κότσεβα, Ιβάνοβα, Κόστοβα Ζ., Τόμοβα, Βοϋνόβα, Ντιμίτροβα Ρ., Ντιμίτροβα Ρ., Γκεοργκίεβα, Κόστοβα Γ., Πέτεβα, Σαρενκάποβα, Στοϊτσεβα 

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.