Η ώρα της πρόκρισης (pics)

Written by  Νοε 14, 2016

Τα ψέματα τελείωσαν και μένουν πλέον 80 αγωνιστικά λεπτά σε Χαλκίδα και Κούρσκ για να μάθουμε αν η Εθνική ομάδα μπάσκετ των γυναικών θα σφραγίσει το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ιουνίου στην Τσεχία.

Βουλγαρία και Ρωσία είναι οι δυο τελευταίοι αντίπαλοι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος που στο μεν πρώτο παιχνίδι καλείται να πάρει τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά επί ενός αντιπάλου που όπως φάνηκε και στην πρώτη αναμέτρηση των δυο ομάδων δεν μπορεί να αποτελέσει φόβητρο για τις αθλήτριες του Κώστα Κεραμιδά ενώ την επόμενη μέρα καλείται να κάνει το μακρινό ταξίδι με στόχο το καλύτερο δυνατό στο παιχνίδι που θα κρίνει την πρώτη θέση του ομίλου αλλά και την υπόθεση πρόκριση (να μην  ξεχνάνε ότι προκρίνονται οι 6 καλύτερες δεύτερες ομάδες των 9 ομίλων μετά από την αφαίρεση των αποτελεσμάτων με τους τελευταίους των ομίλων όπου υπάρχουν τέσσερις ομάδες).

Αυτή η Εθνική ομάδα έχει μέταλλο και χαρακτήρα που έχει θωρακιστεί καλά καθώς ο βασικός κορμός της μετράει πάνω από δέκα χρόνια κοινής παρουσίας στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Εβίνα Μάλτση, Στέλλα Καλτσίδου, Όλγα Χατζηνικολάου, Ζωή Δημητράκου, Λολίτα Λύμουρα, Αγγελική Νικολοπούλου, Κατερίνα Σωτηρίου, Τάνια Χαλιβέρα, Πελαγία Παπαμιχαήλ, Άρτεμις Σπανού, Ναυσικά Σταυρίδου, Αφροδίτη Κοσμά, Άννα Σπυριδοπούλου, Ιωάννα Διέλα, Νίκι Έιβερι και Στέλλα Φουράκη έχουν σε λίγες μέρες ένα ακόμα ραντεβού με την ιστορία καθώς η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα σημαίνει και την 8η παρουσία της Ελλάδας στο ραντεβού των κορυφαίων της Ευρώπης καθώς από το 2001 που ήταν και η πρώτη της συμμετοχή έχει απουσιάσει μόνο το 2013.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη του συγκέντρωση στο κλειστό του Αγίου Θωμά με το απουσιολόγιο να είναι γεμάτο. Η Τάνια Χαλιβέρα δε θα μπορέσει να βοηθήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στα παιχνίδια με Βουλγαρία και Ρωσία αφού έχει πρόβλημα τραυματισμού στο μηνίσκο. Η Εβίνα Μάλτση ταλαιπωρείται από ένα διάστρεμμα (αύριο θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία), ενώ οι Όλγα Χατζηνικολάου (αχίλλειος τένοντας) και Στέλλα Καλτσίδου (φτέρνα)  συνεχίζουν τις θεραπείες τους. Η  Αφροδίτη Κοσμά κώλυσε  γαστρεντερίτιδα. Οι Πελαγία Παπαμιχαήλ  και Ναυσικά Σταυρίδου με μικροτραυματισμούς έμειναν εκτός προπονήσεων για προληπτικούς λόγους. Τέλος η Άρτεμης Σπανού άργησε να φτάσει στην Αθήνα από την Ισπανία αφού η πτήση της είχε καθυστέρηση. Η αποστολή θα αναχωρήσει την Πέμπτη για τη Χαλκίδα.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.