Σπανούλης: «Χρειάζεται ξεσκαρτάρισμα»

Written by  Σεπ 16, 2013

Πικραμένος, κουρασμένος, χολωμένος από την αποτυχία ήταν στα αποδυτήρια της Εθνικής ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος τόνισε πως για να πάει η ομάδα ξανά μπροστά χρειάζεται ένα «ξεσκαρτάρισμα» και δήλωσε παρών όποια και να είναι η επόμενη μέρα της Εθνικής.

 

«Οι τραυματισμοί στα δύο παιχνίδια με την Ιταλία και τη Φιλανδία σίγουρα μας αποσυντόνισαν. Πρώτα ο δικός μου και στη συνέχεια του Λουκά. Μη νομίζετε ότι παίζουμε και είμαστε καλά. Παίζουμε συνεχώς με χάπια και θεραπείες, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Έτσι είναι ο πρωταθλητισμός», δήλωσε ο Σπανούλης, ο οποίος δεν έψαξε να βρει δικαιολογίες για την αποτυχία.

 

«Ίσως το ταλέντο να μην φτάνει σε μια ομάδα ίσως να χρειάζεται καλύτερη χημεία, ίσως να χρειάζεται ένα φρεσκάρισμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως έχουμε μάθει να αναδειχθούμε μέσα από τις Εθνικές Ομάδες όλοι μας, έτσι πρέπει στις αποτυχίες, όπως πέρσι, έτσι και φέτος να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Σίγουρα υπάρχει απογοήτευση, γιατί δεν κάναμε περήφανο τον κόσμο μας, απογοήτευση που δεν εκπληρώσαμε τις δικές μας επιθυμίες και την επιθυμία όλου του κόσμου.

Πραγματικά αγαπάμε αυτή την Εθνική. Δυστυχώς, δεν υπογράφει κανείς συμβόλαιο με την επιτυχία. Είμαστε ευλογημένοι και ευγνώμονες που έχουμε ζήσει τόσες επιτυχίες με την Εθνική Ομάδα. Υπάρχουν και άλλες ομάδες ανάλογου βεληνεκούς που δεν έχουν πάρει ούτε μετάλλιο. Αλλά όπως και πέρσι, έτσι και φέτος πρέπει να γίνει ένα ξεσκαρτάρισμα, να δούμε τι γίνεται, τι φταίει και να γυρίσουμε πάλι γεροί και δυνατοί εκεί που πρέπει».

Ερωτηθείς για το αν ο ίδιος θα συμμετέχει και στη συνέχεια στην προσπάθεια της Εθνικής για διάκριση, αρχής γενομένης από την πιθανότητα να αποκτηθεί wildcard, ο γκαρντ της Εθνικής ήταν ξεκάθαρος.

«Πρώτα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι θα γίνει με την ομάδα. Εγώ θα είμαι πάντα πιστός σε αυτή την ομάδα, την αγαπάω μέσα από την καρδιά μου. Ίσως άλλος παίκτης να μην έπαιζε με τραυματισμό. Το πόδι μου, δεν μπαίνει καν στο παπούτσι, ίσα ίσα το δένω. Αλλά και πάλι δεν έχω μάθει να κρύβομαι και να δικαιολογούμαι ούτε από τραυματισμούς.

Το κάθε παιδί σε αυτή την ομάδα θα έκανε το ίδιο πράγμα γιατί την αγαπάμε. Από εκεί και πέρα, συμβόλαιο με την επιτυχία δεν έχει κάνει κανένας, αποτύχαμε, δεν είχαμε ίσως τη σωστή χημεία, ήμασταν και άτυχοι από τραυματισμούς, δεν παίξαμε την άμυνα που έπρεπε. Όλες τις επιτυχίες τις έχουμε φέρει μέσα από την άμυνα. Πρέπει να ηρεμήσουμε. Αυτή την φανέλα όσο τη φοράμε θα την τιμάμε είμαστε περήφανοι που αγωνιζόμαστε με τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας και πρέπει να γίνει ένα ξεκαθάρισμα για το τι πρέπει να γίνει στην ομάδα».

Όσο για το μέλλον του στην ομάδα: «Όσο με χρειάζεται και όσο με καλούνε. Και στα καλά και στα άσχημα. Το μπάσκετ και η ζωή δεν έχει μόνο καλά έχει και άσχημα και πρέπει να έχεις τα κότσια και τη δύναμη να αντεπεξέρχεσαι και στα εύκολα και στα δύσκολα. Εγώ θα είμαι εδώ όσο χρειάζεται.

* Η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του Eurobasket 2013 (photo by Elio Castoria)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.