Προκρίθηκε παρά τη βαριά ήττα η Εθνική Γυναικών

Written by  Ιουν 16, 2015

Η βαριά ήττα που υπέστη η Εθνική Γυναικών στο Ευρωμπάσκετ της Ρουμανίας με 82-57 απέναντι στην αήττητη Λευκορωσία ήταν ένα πλήγμα στον εγωισμό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ωστόσο, δεν κόστισε, αφού σε συνδυασμό με τη νίκη της Τουρκίας επί της Ιταλίας, η ελληνική ομάδα προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

 

Τα κορίτσια του Τζώρτζη Δικαιουλάκου πλήρωσαν ένα πολύ κακό δεύτερο δεκάλεπτο όταν δέχθηκαν ένα επιμέρους σκορ 24-7, που μετέτρεψε το 17-16 της πρώτης περιόδου σε 41-23 στο ημίχρονο. Τα πράγματα ξέφυγαν ακόμα περισσότερο στην τρίτη περίοδο, όταν η διαφορά έφτασε στο -31 (66-35) και το μόνο που απέμενε ήταν μια αξιοπρεπής ήττα, ενώ, ταυτόχρονα, το μυαλό πήγαινε στο άλλο παιχνίδι του ομίλου που άπαντες ευελπιστούσαν σε νίκη της Τουρκίας επί της Ιταλίας.

Αμφότερα συνέβησαν, με την Εθνική να μειώνει όσο μπορούσε και στο τέλος να υποκλίνεται σε μία κατά πολύ ανώτερη ομάδα της Λευκορωσίας με το βαρύ 82-57, όμως, η νίκη της τουρκικής ομάδας έφερε ξανά χαμόγελα, αφού σηματοδότησε την πρόκριση της Ελλάδας στην επόμενη φάση.

Μακράν κορυφαία της αναμέτρησης η εθνική «ήρωας» της Λευκορωσίας, Πάποβα, με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ για την ελληνική ομάδα, η Ζωή Δημητράκου είχε 14 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Η ελληνική ομάδα θα βρεθεί στην επόμενη φάση που θα διεξαχθεί στο Ντέπρετσεν της Ουγγαρίας στην τελευταία θέση του Ε’ ομίλου μαζί με τις Λευκορωσία και Τουρκία, από τις οποίες υπολείπεται με 0-2 νίκες και θα βρεθεί απέναντι στις Γαλλία (17/6), Τσεχία και Μαυροβούνιο.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 41-23, 66-35, 82-57

Λευκορωσία: Πάποβα 20, Κουντράσοβα, Σνίτσινα 9, Ριτσίκαβα, Λιχτάροβιτς 18, Ζούσκοβα, Βεραμεγιένκα 8, Λεουτσάνκα 11, Χάρντινγκ 6, Τρόινα 9, Τραφίμαβα, Κρασιτσάνκα 1

Ελλάδα (Δικαιουλάκος): Γκοτζή, Νικολοπούλου, 4, Δημητράκου 14, Χατζηνικολάου 8, Χριστινάκη 4, Καλτσίδου 6, Παπαμιχαήλ, Λύμουρα 5, Σωτηρίου 2, Κοσμά 2, Φασούλα 4, Σπανού 8.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.