Γίνονται θαύματα στο μπάσκετ;

Written by  Σεπ 16, 2013

Το γνώριζε ότι θα παίζει με την πλάτη στον τοίχο από τη στιγμή που ήρθε η δεύτερη συνεχόμενη ήττα από την Φιλανδία. Κάθε παιχνίδι θα ήταν τελικός και εκεί θα έπρεπε να βγουν η ψυχή, η καρδιά, η μαχητικότητα, το πάθος, το ταλέντο, η ομαδικότητα. Όλα τα στοιχεία που έχουν φέρει στην Εθνική πολλές επιτυχίες στο παρελθόν.

 

Το πρώτο βήμα ήταν θετικό. Νίκη παρά τη μέτρια εμφάνιση με τους δις Πρωταθλητές Ευρώπης Ισπανούς και ελπίδες που αναπτερώθηκαν για μια ανάλογη συνέχεια. Το βράδυ του Σαββάτου ήταν ο πραγματικός τελικός με τη Σλοβενία. Στο παρκέ, ωστόσο, δεν εμφανίστηκε τίποτα από τα παραπάνω στοιχεία, με αποτέλεσμα για περισσότερα από 25’ η Εθνική –και όλοι οι φίλαθλοι που παρακολουθούσαν – να ζει έναν εφιάλτη παραδομένη στις ορέξεις του Ντράγκιτς και της παρέας του. Η τελική απέλπιδα προσπάθεια για ανατροπή έμεινε μισή, με το τελικό αποτέλεσμα ουσιαστικά να «πετά» την Εθνική μας Ομάδα εκτός συνέχειας της διοργάνωσης.

Παρόλα αυτά, οι μαθηματικές ελπίδες που απομένουν δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Ακόμα και μετά από αυτά τα αποτελέσματα, η Ελλάδα έχει ελπίδες πρόκρισης και είναι υποχρεωμένη να τις κυνηγήσει. Οι προϋποθέσεις είναι γνωστές και έχουν αναλυθεί από δεκάδες Μέσα και συναδέλφους από το βράδυ του Σαββάτου. Νίκη και μόνο νίκη με Κροατία που έχει περάσει, αλλά με νίκη μένει πρώτη στον όμιλο και διασταυρώνεται με Ουκρανία, νίκη της (αδιάφορης, αλλά οικοδέσποινας που ζητά την πρώτη θέση στον όμιλο) Σλοβενίας επί της Φιλανδίας και νίκη της (αδιάφορης, αφού ο, τι και να γίνει είναι τρίτη) Ιταλίας επί της Ισπανίας που, αν χάσει χάνεται.

Μπορεί να τα καταφέρει; Δεν περνά από το χέρι της. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να τα δώσει όλα και, παρά τις απουσίες και τα προβλήματα τραυματισμών που την κυνηγούν, να διεκδικήσει τη νίκη με την Κροατία και, στη συνέχεια, να μείνει καθηλωμένη στην τηλεόραση και να κάνει όσα τάματα μπορεί για να νικήσουν οι Ιταλοί τους Ισπανούς. Γίνονται θαύματα στο μπάσκετ; Λίγες ώρες έμειναν για να το ανακαλύψουμε.

* Η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του Eurobasket 2013 (photo by Elio Castoria)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.