Το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Αθήνα

Written by  Αυγ 21, 2023

Το πολυπόθητο τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου έκανε τη… βόλτα του στην Αθήνα πριν πάρει το δρόμο για την Ασία και τις Φιλιππίνες, εκεί που θα διεξαχθεί και η τελική φάση της διοργάνωσης, εκεί όπου θα στεφθεί ο πρωταθλητής κόσμου 2023!

Το τρόπαιο “θαύμασε” το Μουσείο της Ακρόπολης, “περπάτησε” στην Διονυσίου Αεροπαγίτου, “είδε” μια σύγχρονη πλευρά της Ελλάδας στην Καλλιθέα και στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Εκεί όπου το περίμενε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ο οποίος ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2006, όταν το αντιπρσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε το ασημένιο μετάλλιο, μετά τη νίκη του επί των ΗΠΑ.

Ένας συμπαίκτης του σε εκείνη την ασημένια Εθνική Ομάδα του 2006, ο Νίκος Ζήσης, το… ξενάγησε το Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου έγινε επίσης δεκτό από τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος ήταν αυτός που το συνόδευσε στο Υποργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, όπου το υποδέχθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Το τρόπαιο, όπως και η ελληνική ομάδα από τη Δευτέρα (21/8), βρίσκονται στη Μανίλα, εκεί όπου η Ελλάδα στις 26 Αυγούστου κάνει την δική της πρεμιέρα απέναντι στην Ιορδανία!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.