Η διαδικασία της κλήρωσης για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Written by  Αυγ 31, 2021

Το μεσημέρι της Τρίτης (31/8, 13:00) πραγματοποιείται η κλήρωση για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ανδρών 2023, που θα συνδιοργανωθεί από Ινδονησία, Ιαπωνία και Φιλιππίνες.

Οι 32 ομάδες που θα διεκδικήσουν τα 12 εισιτήρια από τη ζώνη της Ευρώπης θα χωριστούν σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων. Κάθε ομάδα θα δώσει έξι παιχνίδια, τρία εντός και τρία εκτός έδρας, σε ισάριθμα «παράθυρα». Οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα λάβουν μέρος στη δεύτερη φάση των ομίλων μεταφέροντας σε ένα νέο γκρουπ με τρεις ομάδες από έναν άλλο όμιλο τις νίκες από την πρώτη φάση. Στο τέλος της δεύτερης φάσης, που θα περιλαμβάνει επίσης έξι αγώνες, τρεις εντός και τρεις εκτός έδρας, οι τρεις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας καθενός εκ των τεσσάρων γκρουπ θα προκριθούν στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη της FIBA, η Ελλάδα έχει τοποθετηθεί στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με Ιταλία, Λιθουανία και Γερμανία. Βάσει της διαδικασίας που ανακοινώθηκε, στην πρώτη φάση των ομίλων η Εθνική Ανδρών θα αντιμετωπίσει μία ομάδα από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας (Τσεχία, Πολωνία, Ρωσία, Τουρκία), μία από το έκτο (Μ. Βρετανία, Ισραήλ, Βοσνία, Ολλανδία) και μία από το έβδομο (Ισλανδία, Εσθονία, Βουλγαρία, Λευκορωσία). Η ελληνική ομάδα θα τοποθετηθεί στην πρώτη φάση στον δεύτερο, τον τέταρτο, τον έκτο ή τον όγδοο όμιλο.


Τα τρία «παράθυρα» της πρώτης φάσης των ομίλων θα διεξαχθούν 22-30 Νοεμβρίου 2021, 21 Φεβρουαρίου-1 Μαρτίου 2022 και 27 Ιουνίου-5 Ιουλίου 2022. Τα τρία «παράθυρα» της δεύτερης φάσης των ομίλων θα γίνουν 22-30 Αυγούστου 2022, 7-15 Νοεμβρίου 2022 και 20-28 Φεβρουαρίου 2023.

Τα γκρουπ δυναμικότητας:

1ο: Ισπανία, Σλοβενία, Γαλλία, Σερβία

2ο: Ιταλία, Λιθουανία, Ελλάδα, Γερμανία

3ο: Τσεχία, Πολωνία, Ρωσία, Τουρκία

4ο: Κροατία, Μαυροβούνιο, Λετονία, Ουκρανία

5ο: Φινλανδία, Γεωργία, Βέλγιο, Ουγγαρία

6ο: Μεγάλη Βρετανία, Ισραήλ, Βοσνία, Ολλανδία

7ο: Ισλανδία, Εσθονία, Βουλγαρία, Λευκορωσία

8ο: Βόρεια Μακεδονία, Σουηδία, Πορτογαλία, Σλοβακία

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.