Μεγάλη Βρετανία, Πορτογαλία και Εσθονία στο δρόμο της Εθνικής Γυναικών

Written by  Αυγ 20, 2021

Τους αντιπάλους της στην προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2023 έμαθε η Εθνική Ελλάδας, μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα κλήρωσης της FIBA, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν επικεφαλής ομίλου και θα αντιμετωπίσει τις Μεγάλη Βρετανία, Πορτογαλία και Εσθονία, στην προσπάθειά του για πρόκριση στα τελικά του Ευρωμπάσκετ 2023, που θα φιλοξενηθεί στη Σλοβενία και το Ισραήλ.

Τα προκριματικά θα ξεκινήσουν το Νοέμβριο (11-14/11/2021) και θα ολοκληρωθούν το Φεβρουάριο του 2023, με τις 38 συμμετέχουσες ομάδες να χωρίζονται σε δέκα ομίλους, διεκδικώντας τα δεκατέσσερα «εισιτήρια» (οι δύο «οικοδέσποινες» έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση). Στην τελική φάση θα προκριθούν οι πρώτες ομάδες των δέκα ομίλων και οι τέσσερις καλύτερες δεύτερες. Για την επιλογή των τεσσάρων καλύτερων δεύτερων δεν θα ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματα με την ομάδα που θα καταλάβει την τέταρτη θέση κάθε ομίλου που θα έχει τέσσερις ομάδες. Εάν στις πρώτες δεκατέσσερις ομάδες των προκριματικών είναι η Σλοβενία ή το Ισραήλ, τότε στα τελικά θα περάσει η αμέσως επόμενη του ομίλου τους.

Αναλυτικά οι όμιλοι:
1ος: Βέλγιο, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Γερμανία, Βόρεια Μακεδονία
2ος: Γαλλία, Ουκρανία, Λιθουανία, Φινλανδία
3ος: Ισπανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Ισλανδία
4ος: Τουρκία, Σλοβενία, Πολωνία, Αλβανία
5ος: Σερβία, Κροατία, Βουλγαρία
6ος: Ρωσία, Μαυροβούνιο, Δανία, Αυστρία
7ος: Ελλάδα, Μεγάλη Βρετανία, Πορτογαλία, Εσθονία
8ος: Ιταλία, Σλοβακία, Λουξεμβούργο, Ελβετία
9ος: Λευκορωσία, Τσεχία, Ολλανδία, Ιρλανδία
10ος: Σουηδία, Λετονία, Ισραήλ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.