Σωτηρίου: «Να βλέπουμε το ‘’μάθημα’’ από κάθε παιχνίδι»

Written by  Ιουν 18, 2021

Για διδακτική ήττα από την Σερβία έκανε λόγο μετά το τέλος του αγώνα η Κατερίνα Σωτηρίου.

Η αρχηγός της Εθνικής μίλησε για την ανανεωμένη Εθνική Γυναικών και για το γεγονός ότι παιχνίδια όπως αυτό με τη Σερβία είναι ένα σημαντικό μάθημα κυρίως για τη νέα γενιά.

«Από την αρχή ξέραμε ότι η Σερβία διαθέτει σπουδαία ομάδα με έμπειρες παίκτριες και θα ήταν πολύ δύσκολο το έργο μας. Στοχος μας ήταν βελτιώσουμε τα ριμπάουντ και την άμυνά μας. Στο πρώτο δεκάλεπτο τα πήγαμε καλά, αλλά στη συνέχεια χάσαμε αρκετά και αυτό μας δυσκόλεψε. Αρχίσαμε να κλείνουμε προς τα μέσα, οι αντίπαλες έκαναν πολλά σουτ, ήταν εύστοχες και ξέφυγε το σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο απαντήσαμε και δείξαμε περισσότερο ταλέντο, πάθος και διάθεση στην άμυνα και αυτό είναι ένα κομμάτι το οποίο θα πρέπει να κρατήσουμε για τη συνέχεια. Κυρίως οι νεότερες ότι δηλαδή πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσπάθεια και αποφασιστικότητα γιατί αντιμετωπίζουμε πολύ καλές ομάδες και κάθε λάθος το πληρώνουμε.

Είμαι χαρούμενη που είμαι στο Ευρωμπάσκετ με την ανανεωμένη Εθνική Γυναικών. Ο ρόλος μου πέρα από το να τους δείχνω ότι πρέπει να αγωνίζεσαι ως το τέλος και να μην τα παρατάς, είναι να τους δώσω να καταλάβουν ότι δεν είναι εύκολο να είσαι σε ένα Ευρωμπάσκετ, όπως επίσης δεν είναι εύκολο να διακριθείς. Θέλει συνεχή προσπάθεια και ότι αυτό το Ευρωμπάσκετ πρέπει να είναι ένα σκαλοπάτι. Nα μην βλέπουν την ήττα, αλλά το μάθημα από κάθε παιχνίδι. Οι νέες παίκτριες αποτελούν το μέλλον της Εθνικής.  Όλοι μας και εγώ μαζί συνεχίζω να μαθαίνω από κάθε παιχνίδι. Για μας δεν είναι ήττα, είναι μάθημα και κυρίως για τη νέα γενιά».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.