Τον Μάιο του 2022 οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών

Written by  Φεβ 11, 2021

Η Διεθνής Επιτροπή Αθλητισμού Κωφών ανακοίνωσε επίσημα την αναβολή των 24ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών 2021, που ήταν να πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Δεκέμβρη στο Caxias do Sul της Βραζιλίας, για το διάστημα 01 έως 15 Μαΐου 2022 στην ίδια τοποθεσία.


Η Εθνική Γυναικών θα κληθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε το καλοκαίρι του 2017, όταν ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς αγώνες της Σαμψούντα, μετά την επικράτηση στον τελικό της διοργάνωσης με 67-50 επί της Λιθουανίας, φτάνοντας μάλιστα αήττητη σε μια ακόμα μοναδική επιτυχία.

Η ανακοίνωση:

Η I.C.S.D αναβάλλει τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών για τον Μάιο του 2022.

Συγκεκριμένα, η Διεθνής Επιτροπή Αθλητισμού Κωφών (I.C.S.D.- International Committee of Sports for the Deaf) ανακοίνωσε επίσημα την αναβολή των 24ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών 2021 (24th Summer Deaflympics 2021) που ήταν να πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Δεκέμβρη στο Caxias do Sul της Βραζιλίας, για το διάστημα 01 έως 15 Μαΐου 2022 στην ίδια τοποθεσία.

Η απόφαση της αναβολής οφείλεται αφενός στους περιορισμούς που προκαλούνται λόγω της πανδημίας του COVID-19, αφετέρου ενώ ο εμβολιασμός σε όλον τον κόσμο είναι σε εξέλιξη, παρόλα αυτά οι διαφορές μεταξύ των χωρών που έχουν εμβολιαστεί είναι μεγάλες. Ως εκ τούτου με την αναβολή των αγώνων διασφαλίζεται η υγεία των αθλητών, των ομάδων, των οικογενειών, των οργανώσεων, των εθελοντών και των θεατών από όλο τον κόσμο.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία κατά του Covid-19 και υποβάλλοντας τους αθλητές της σε υποχρεωτικά test ανίχνευσης, εξακολουθεί να εφαρμόζει τον προγραμματισμό προετοιμασίας των εθνικών ομάδων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, σεβόμενη τις οδηγίες της ΓΓΑ.

Πηγή: ΕΟΑΚ

Last modified on Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 10:01

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.