Παυλοπούλου: «Αυτό που πετύχαμε είναι πολύ μεγάλο»

Written by  Φεβ 08, 2021

Στο προηγούμενο παράθυρο η ατυχία της χτύπησε την πόρτα, καθώς είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό, αλλά στα δύο τελευταία και πιο κρίσιμα παιχνίδια των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ που έδωσαν και την πρόκριση είχε πολύτιμη συνεισφορά.

 

Ο λόγος για την Πηνελόπη Παυλοπούλου, η οποία γυρίζει τον χρόνο πίσω, θυμάται πως έζησε το παιχνίδι με την Βουλγαρία, τόνισε πως δεν έχασε ποτέ την πίστη της και στέκεται στον χαρακτήρα που δείχνει η ομάδα. «Πηγαίνοντας στο γήπεδο για τον αγώνα με την Βουλγαρία, ένιωθα αισιοδοξία αν και θέλαμε νίκη και μάλιστα με διαφορά για να περάσουμε. Είχαμε ξεφύγει κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, η Βουλγαρία μείωσε στο τέλος στους τέσσερις πόντους, όμως παρόλα αυτά το πίστευα. Μπαίνοντας στο γήπεδο για την μίνι προθέρμανση του δεύτερου ημιχρόνου μάθαμε ότι θέλαμε νίκη με 18 πόντους, αλλά ούτε και τότε έχασα την αισιοδοξία μου. Η μία προσπαθούσε να ανεβάσει και να εμψυχώσει την άλλη. Όλες ήμασταν συγκεντρωμένες, όσοι ήταν στον πάγκο συμμετείχαν με τον δικό τους τρόπο και μας έδιναν δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Όποια και αν έβαζε το καλάθι ή έβγαζε μια άμυνα χαιρόμασταν διπλά. Αυτός είναι ο χαρακτήρας της ομάδας μας. Η μία παίζει για την άλλη… Είχαμε λίγο χρόνο για προετοιμασία, κάποιες ήρθαμε από το εξωτερικό, άλλες πιο νωρίς, ορισμένες πιο αργά, ενώ τα κορίτσια στην Ελλάδα προέρχονταν από μεγάλη αγωνιστική αποχή. Αυτό που πετύχαμε είναι πολύ μεγάλο. Καταφέραμε να δεθούμε σαν ομάδα γρήγορα και να φέρουμε αυτή την επιτυχία πηγαίνοντας την ομάδα εκεί που της αξίζει».

 

Η κόρνα της λήξης βρίσκει ένα κουβάρι τις Ελληνίδες αθλήτριες… «Ένιωσα ανακούφιση και είπα ένα μεγάλο ‘’μπράβο μας τα καταφέραμε’’…. Ένιωθα την αίσθηση της επιτυχίας. Προσωπικά όποια επιτυχία φέρνουμε με την Εθνική την αισθάνομαι διπλά σαν συναίσθημα και ήθελα να απολαύσω αυτή την επιτυχία με τις συμπαίκτριές μου».

 

Αναφορικά με την επόμενη μέρα η Πηνελόπη Παυλοπούλου είπε: «Θέλω να είμαι αισιόδοξη. Θα πρέπει βέβαια να ξεκινήσει και πάλι αθλητική δραστηριότητα στη χώρα μας και τα πρωταθλήματα ώστε και οι αθλήτριες που είναι στην Εθνική να είναι αγωνιστικά έτοιμες και αλλά να μπουν στο γήπεδο και όλοι οι υπόλοιποι αθλητές και αθλήτριες. Θα είναι μια μεγάλη εμπειρία το Ευρωμπάσκετ και θέλουμε όλες να είμαστε έτοιμες και προετοιμασμένες. Είναι μεγάλη πρόκληση για να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας».

 

Όσο για το τι κρατάει η Πηνελόπη Παυλοπούλου από αυτό το ταξίδι των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ… «Είναι πως στις δύσκολες στιγμές γινόμαστε ένα, έτσι ένιωσα στον αγώνα με την Βουλγαρία. Αλληλοσυμπληρώναμε τα κενά, όπου χρειαζόταν, και βάλαμε την ομάδα πάνω από το εγώ. Στο προηγούμενο παράθυρο που δεν κατάφερα να αγωνιστώ λόγω του κορονοϊού ένιωσα ότι αυτή η ομάδα είναι ξεχωριστή. Παίζουμε ξεκάθαρα η μία για την άλλη και νοιαζόμαστε η μία για την άλλη».

Πηγή και φωτό: basket.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.