Η Αυστραλία θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών 2022

Written by  Μαρ 26, 2020

Μπορεί όλος ο πλανήτης να έχει «κλειδωθεί» λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο, η FIBA προχωρά στον σχεδιασμό των προγραμματισμένων διοργανώσεων για τα επόμενα έτη, ανακοινώνοντας την Αυστραλία ως την χώρα που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών 2022.

Η Ομοσπονδία της χώρας, μαζί με αυτήν της Ρωσίας ήταν οι δύο φιναλίστ για την ανάληψη της διοργάνωσης, με την απόφαση να λαμβάνεται μέσω τηλεδιάσκεψης, όπου καθεμία από τις υποψήφιες παρουσίασαν τις προσφορές στο Κεντρικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που η Αυστραλία θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, καθώς το είχε κάνει ξανά το 1994.

Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να συγχαρώ την Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης της Αυστραλίας για την επιτυχημένη προσφορά τους. Η Αυστραλία είναι ισχυρή δύναμη στο μπάσκετ, με την Εθνική Ομάδα Γυναικών να κατακτά την δεύτερη θέση στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2018. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την πόλη του Σίδνεϊ, να οδηγήσει το μπάσκετ γυναικών στο επόμενο επίπεδο. Ήμασταν μάρτυρες σημαντικών επιτυχιών στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο και είμαι σίγουρος ότι το 2022 θα δούμε ακόμα περισσότερα. Ανυπομονούμε για μια καρποφόρα συνεργασία τα επόμενα δυο χρόνια γι’ αυτό το κορυφαίο γεγονός».

Πηγή και φωτό: FIBA

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.