Με τρομερό Μπογκντάνοβιτς στην 5η θέση η Σερβία

Written by  Σεπ 14, 2019

Η Σερβία κράτησε το καλύτερο για το τέλος, αφού παίζοντας στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης όμορφο μπάσκετ, επικράτησε της Τσεχίας με 90-81, κατακτώντας την 5η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αν και ο αρχικός της στόχος ήταν η κορυφή, η Σερβία πλήρωσε την ήττα της στον προημιτελικό και το μόνο που της απέμενε ήταν να τερματίσει όσο ψηλότερα γινόταν, κάτι που κατάφερε, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, αφήνοντας στην 6η θέση την Τσεχια που μονο απογοήτευση δεν χρειάζεται να έχει, αφού ξεπέρασε και την πιο αισιόδοξη επιθυμία της και άφησε υποσχέσεις για ακόμα λαμπρότερο μέλλον.

Με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς να ξεκινάει με μπόλικη ενέργεια, η Σερβία προηγήθηκε με 7-2 στο ξεκίνημα, αλλά η Τσεχία έπαιζε μυαλωμένα, πιεστικά και με διάθεση να τρέξει και να εκμεταλλευτεί το όποιο λάθος των αντιπάλων της, ισορρόπησε το παιχνίδι και οι δυο ομάδες έκλεισαν ισόπαλες 20-20 την πρώτη περίοδο.

Σκοράροντας με εξαιρετικά ποσοστά από τα 6,75 μ. (8/15 τρίποντα στο ημίχρονο), η Τσεχία άρχισε να δημιουργεί διαφορά (25-32), ενώ εμφανίζοντας πλουραλισμό αι ψυχραιμία απέναντι στο άγχος και τον εκνευρισμό της Σερβίας που περίμενε τα περισσότερα από τον Μπογκντάνοβιτς(17 πόντους στο πρώτο μέρος), έφτασε στο +10 (28-38) και έκλεισε το ημίχρονο με προβάδισμα 41-50.

Η Σερβία μπήκε αποφασισμένη να αντιστρέψει την εις βάρος της κατάσταση και το κατάφερε πολύ γρήγορα, αφού, όχι μόνο κάλυψε τη διαφορά, αλλά με σερί 13-0, με κύριους εκφραστές τους Μιλουτίνοφ και Γιόκιτς, πέρασε μπροστά με 64-58 και, έχοντας πια χαλάσει εντελώς το μυαλό των Τσέχων, έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 69-62.

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα και στην τελευταία περίοδο για την Σερβία, που έστειλε τη διαφορά στο +15 (79-64) και ουσιαστικά τελείωσε την αναμέτρηση, αφού η Τσεχία δεν είχε τις δυνάμεις να ανατρέψει τη διαφορά.

Η Σερβία έφτασε μέχρι και το +18 (84-66) και το τελικό 90-81 την έφερε στην 5η θέση, διασκεδάζοντας όσο ήταν εφικτό την απογοήτευση για την αποτυχία της να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, που ήταν και ο αρχικός της στόχος.

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς χάρισε μια ακόμα μεγάλη παράσταση, ολοκληρώνοντας με 31 πόντους (7/12 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ και στο τέλος αποθεώθηκε από το κοινό που βρέθηκε στο γήπεδο, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έκανε μεγάλο παιχνίδι με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ, όπως και ο Νίκολα Γιόκιτς που τελείωσε με 7 πόντους, 14 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ ο Στέφαν Γιοβιτς είχε 12 πόντους με 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Ο Πάτρικ Άουντα ήταν πρώτος σκόρερ της Τσεχίας με 16 πόντους, ο Οντρέι Μπάλβιν έκανε double-double με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Μάρτιν Πέτερκα είχε 14 πόντους και ο Τόμας Σατοράνσκι 13 πόντους με 6 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα:  20-20, 41-50, 69-62, 90-81

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: fiba.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.